Ziuta, kręciłaś się "w kółku długo za długo", ale jak ruszyłaś, to z kopyta!
Brawo! Zmiany ogrodowe bardzo korzystne.
A paleciak wymiata.
Też taki chcę.
Poduchy skąd?
Ale chyba właśnie przestał się taki Właścicielce podobać
Witaj, Właścicielko tego misz-maszu
Jak masz na imię? Renata, Regina, Ryszarda, Roma...?
Po pierwsze:
Twój ogród wcale nie jest "straszny" (jak napisałaś w wątku poznawczym). Widzę w nim wiele pięknych, dorodnych, dobrze utrzymanych roślin.
Po drugie: da się zrobić wszystko, co tylko będziesz chciała. Najważniejsze, to u swiadomić sobie, czego się chceTrwa to mniej więcej dwa lata
Nie naśmiewam się, tak naprawdę było w przypadku większości z nas.
Ale nie oznacza to, że namawiam Cię do dwuletniego okresu poznawczego
Zmieniaj już, ale zadowolona od razu raczej pewnie nie będziesz
Po trzecie: znasz Dekalog Ogrodnika ułożony przez Danusię?
1. Konsekwencja w kolorystyce
2. Ograniczona ilość gatunków
3. Duże ilości jednakowych roślin w grupach
4. Zgrane duety (jedna roślina podkreśla urodę drugiej) - szukaj takich i spisuj
5. Jak coś zaczniesz - skończ, bo się rozmyślisz i będziesz stała w miejscu
6. Jak coś zmieniasz., nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu
7. Niezawodne rośliny kupuj
8. Zrób listę gatunków i tego się trzymaj
9. Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego
10. Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować, aby osiągnąć efekt. Ogrodnictwo nie jest zawodem dla leniwych, samo się nie zrobi
Po czwarte: nie masz linku w podpisie. Skopiuj z mojego postu i gotowe.
Czy lawenda, którą pokazałaś na ostatnich zdjęciach, to rzeczona Viva, wiosną zakupiona?
Jesli to ona, to sporo urosła.
Zdjęcie przed dodaniem na forum trzeba przekręcić w komputerze.
Też tak muszę robić - obracam zdjęcie w lewo, "kładę", i o dziwo, takie "leżące" wychodzi na forum prawidłowo.
Przepraszm że się wcinam w fotki z relacji trawnikowej
Polecam za pomocą tabletów lub smartfonów wysłać zaproszenie w kalendarzu - spotkanie - na określony dzień, godzinę, mozna ustawić kilka przypominaczy. Kalendarz elektroniczny warto stosować nie tylko w pracy, na M też dziala
I się nie wyprze, że nie przypomniałam. Jesli wyjątkowo uparty typ, można utawić powtarzanie w cyklu jednodniowym , tygodniowym, etc
A liste zakupów wysylam notatnikiem z ipada w ostatecznosci mailem odbieranym na komórce i warto ustawić sie jako odbiorca VIP coby delikwentowi przypomniało w każdej chwili, że ma odczytać wiadomosć.
Ot takie sztuczki babskie
I skutkuje ......
Aniu, pewnie powinnam napisać w wątku spotkaniowym, ale napiszę tu: świetne spotkanie fajnych ludzi w cudownym ogrodzie przesymatycznej Gospodyni.
No dobra, dorzucę i przesympatycznego Gospodarza, pomimo chcenia, o kórym wyżej
ale łan! Moja też już kwitnie, ale mój szpalerek rzedziuchny, bo pięć kepek w doniczkach przezimowałam.
Co to za zaraza jakaś (a może moda?) - ze zmianą nicków?
Zmyłka totalna.
Jakiś czas mnie nie było na forum, zadglądam dziś, a tu się jakaś Milka wśród forumowiczów plącze