Iwonko ja nie lubię symetrii i np dwa drzewka przy furtce, które posadził mój M mnie drażnią. A co do tej rabaty, pokazuje ją z jednej strony celowo, bo druga jest nie skończona, tzn już skończona nasadzeniowo, ale brak wykończenia, który mam nadzieję nawiąże do drugiej strony...
pożyjemy zobaczymy, ja lubię zmiany
Ana, mi się podoba i trochę nie. Zastanawiałam się dlaczego? Z jednej strony kolory super, ale czy powtórzyły się one po drugiej stronie tam, gdzie są 3 stożki?
Po lewej stronie jest takie uporządkowane, czysto i pod linijkę, tutaj trawy lecą po całości i nadają przez to zupełnie inny styl tej rabatce. Nie wiem, jak wszystko wygląda razem z góry, ale czy widzisz Ana w tym spójność?
Przepraszam, ze mam inne zdanie, może się nie znam, raczej na pewno się nie znam, ale dla mnie mogło by być trochę mniej tych traw. (zresztą, jak nie masz co z nimi zrobić, chętnie je przyjmę ) Choć jak piszesz, to jest część rabatki i może po całości wygląda to dobrze. Cały czas Ana pokazujesz przybliżenie, szczegóły, chciałabym zobaczyć ogół, może to pozwoli na odbiór całości. Pozdrawiam i zdrówka życzę, bo przeczytałam, że chora jesteś...
jeśli mówisz o tym w lawendzie to przetacznik
jak się już wyedukowałaś w różach to mi podpowiedz. Chyba zastąpię rh pod śliwą wiśniową różami, bo Rh mają tam niestety chyba za gorąco... i potrzebuję niskich róż od jasnego różu do burgundu. Oczywiście muszą być piękne i w miarę bezproblemowe
wbrew pozorom cięcie bukszpanów nie jest takie trudne wcześniej kombinowałam ze sznurkami, patyczkami, teraz tne bez żadnych wspomagaczy.
jeszcze została mi połowa do cięcia
kurcze widać jaka siła tkwi w bylinach w tym roku posadziłam begonie o zielonych i bordowych liściach i zdecydowanie ładniej wyglądają te bordowolistne. Kosmosy masz przecudne!!!!
lubię tą drobno mieloną bo ładnie wygląda, próchnica odpada bo chcę linie zakryć, chociaż przyznam że wcześniej myślałam o prochnicy.
Nawadnianie włącza sie późno zatem spokojnie legnij