Ogrodowe wariacje
19:53, 26 wrz 2021
Zostawiłam najniższe piętro tak jak było, jeśli kiedyś będzie mnie to drażnić to wtedy coś wymyślę. Jedynie co zmieniłam to graba po prawej stronie obsadziłam po bokach miskantem ML i dodałam jeżówki te wysokie, fajnie komponują się z tym kolorem traw. Może jeszcze dorzucę niższe w ciemnorózowym kolorze. Trawy otwierają i zamykają całą długą rabatę. Pod grabem w drugim końcu, na L też będą różowe jeżówki, aby pasowało takie inne wykończenie przy dwóch drzewach. Tak na żywo fajnie to wygląda, a w środku szpaler hortensji, dokupilam jedną dla wypełnienia dziury przy miskantach ML.
Okazało się że ta jedna hortka, która jest nadal biala to Polar Bear, pan w tej samej szkółce mówił, że właśnie w ubiegłym roku miał tylko Limelight i Polar Bear i klienci mieszali wybierając, a kupowałam bez kwiatów
Zatem dokupilam teraz miśka, bo bardzo mi się podoba taka biała.
Okazało się że ta jedna hortka, która jest nadal biala to Polar Bear, pan w tej samej szkółce mówił, że właśnie w ubiegłym roku miał tylko Limelight i Polar Bear i klienci mieszali wybierając, a kupowałam bez kwiatów