Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe wariacje 19:53, 26 wrz 2021

Do góry
Zostawiłam najniższe piętro tak jak było, jeśli kiedyś będzie mnie to drażnić to wtedy coś wymyślę. Jedynie co zmieniłam to graba po prawej stronie obsadziłam po bokach miskantem ML i dodałam jeżówki te wysokie, fajnie komponują się z tym kolorem traw. Może jeszcze dorzucę niższe w ciemnorózowym kolorze. Trawy otwierają i zamykają całą długą rabatę. Pod grabem w drugim końcu, na L też będą różowe jeżówki, aby pasowało takie inne wykończenie przy dwóch drzewach. Tak na żywo fajnie to wygląda, a w środku szpaler hortensji, dokupilam jedną dla wypełnienia dziury przy miskantach ML.

Okazało się że ta jedna hortka, która jest nadal biala to Polar Bear, pan w tej samej szkółce mówił, że właśnie w ubiegłym roku miał tylko Limelight i Polar Bear i klienci mieszali wybierając, a kupowałam bez kwiatów Zatem dokupilam teraz miśka, bo bardzo mi się podoba taka biała.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:52, 26 wrz 2021

Do góry
Ogród ożywa w jesiennej odsłonie, barwy stają się intensywniejsze. Teraz widzimy, jak wiele jest bylin, które ubierają inne szaty od końca września.

Ptasi gaj 19:51, 26 wrz 2021

Do góry

Ale masz piękną, dużą przestrzeń widok bardzo ładny
Podwórkowa rehabilitacja 19:49, 26 wrz 2021

Do góry
Kącik wypoczynkowy
Podwórkowa rehabilitacja 19:45, 26 wrz 2021

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 19:42, 26 wrz 2021

Do góry
Różanka

Podwórkowa rehabilitacja 19:40, 26 wrz 2021

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 19:37, 26 wrz 2021

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 19:34, 26 wrz 2021

Do góry
Przedogródek dziś.

Podwórkowa rehabilitacja 19:30, 26 wrz 2021

Do góry
Martka napisał(a)

Ja też, i Twoimi zdjęciami Gaury mam od maja i uważam, że warto je mieć. Nie kapryszą, w pełnym słońcu im dobrze, nieustannie kwitną od lipca do teraz, zwiewne i delikatne kwiatki w dużej masie, efektownie poruszające się na wietrze i co także ważne, uwielbiane przez owady. Czyż nie idealne?
Ponoć bardzo nie lubią mieć mokro podczas zim. Ciekawe, jak im pójdzie w mojej glinie.

Dziękuję
Idealna i póki co bardziej wytrzymała na mokre zimy i wiosny niż stipa.
Wolałabym aby miała do metra wysokości, bo teraz mam na rabacie instalację elektryczną typu plątanina kabli

Z bliska za to uroczo
Mirkowy ogród (początki) 19:25, 26 wrz 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Tu mam takie zdjęcie z wiosny i widać że Trzcinnik KF jest w rządku i za nim mam miejsce na Hortensje.
Czy może przesadzić bardziej do tylu Trzcinnkia a Aneto miejsce dać Hortensje?

Jak masz miejsce to przesadź trzcinniki, potem posadz rzad hortensji i reszta tak jak masz i będzie extra.

U mnie na samym tyle rabaty miskanty gracilimusy następnie trzcinniki Karl Forester następnie hortensja i misz masz
Zacisze Alicji 19:23, 26 wrz 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Uzależniłam się od widoku Twojego stawu, Alicjo! Reaguję tak, że wgapiam się w komputer w bezruchu i czaję się. Co tu się wydarzy za chwilkę?... 
Ogród w dolinie 19:18, 26 wrz 2021

Do góry
Piękny był dziś dzień, ciepło i słonko świeciło.
Udało się podziałać. Przesadziłam wszystkie kocimiętki w opaskę, nawet jedną podzieliłam i jednego rozchodnika też. Muszę wysciókować kompostem i zasypać kamieniem. Całkiem ładnie ta zielona opaska wyszła Podoba mi się.
Pod nową brzozą posadziłam podzielone funkie.
A obok buka wysadziłam z donicy hortensję Annabelle.
Czuję pozytywne zmęczenie
A za domem trochę koloru.
Zimowity, muszę poczytać co lubią, bo nie wiem gdzie je posadzić, może na frontowej?

Lilaki Palibin w doniczkach są żółte, w ubiegłym sezonie w gruncie były czerwone.

Jabłuszka jabłonek Golden Hornet

Irga Coral Beauty ma ładne korale

Podwórkowa rehabilitacja 19:18, 26 wrz 2021

Do góry
Joku napisał(a)

Jakby stworzona do takich miejsc. Pięknie to wygląda.

Dziękuję Jolu
Nadal tak wygląda.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:16, 26 wrz 2021

Do góry
kasiek napisał(a)

Te Twoje leśne zakątki przepiękne, buszowisko masz cudne Kasiu a w nóżkach ławki co masz posadzone? bluszcz, kopytnik czy coś innego?
Mirkowy ogród (początki) 19:13, 26 wrz 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Zalezy jak masz resztę roślin posadzonych .Ja bym dała w równym rzedzie tak aby tłem dla nich był chociaż kawałek traw. To są trzcinniki?

Tu mam takie zdjęcie z wiosny i widać że Trzcinnik KF jest w rządku i za nim mam miejsce na Hortensje.
Czy może przesadzić bardziej do tylu Trzcinnkia a Aneto miejsce dać Hortensje?

Ogród do odnowy 19:12, 26 wrz 2021

Do góry
Monia81 napisał(a)

Gosiu a możesz mi napisać co to za roślinka?
Kirengeszome za sprawą Ewy też kupiłam w zeszłym sezonie jedną sztukę, żeby zobaczyć jak u mnie się zadomowi, ładnie się rozrasta, więc teraz w szkółce będę chciała dokupić jeszcze piękne fotki z ogrodu, potrafisz cudnie pokazać otaczający cię świat pozdrawiam

Witaj dawno nie widziana Moniu

To biały sadziec, odmiany niestety nie pamiętam. Jest bardzo pancerny. Wiosną go zdeptałam do imentu, a jeszcze w koło kopałam dołki, wyrywałam różności. Dopiero gdy olśniło mnie, że tam gdzieś był sadziec posadzony - rękami odgrzebałam delikatnie jego zmaltretowane kiełki i już nie dręczyłam go. Jak widać dał sobie radę i kwitnie kilkoma pędami

Sezon 2017 u Hanusi 19:12, 26 wrz 2021

Do góry
Miałam się pytać, czy już zasnęły, ale widzę Twój wpis u mnie, że baraszkujecie.

U mnie też w miare ciepło. Jutro do ogrodu.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:11, 26 wrz 2021

Do góry
Agania napisał(a)
Pierwsze jesienne przebarwienia

Przecudne widoczki, a ta fotka bajeczna jesień przyszła, trawki szaleją, przebarwień czas się zaczyna, byle, żeby było ciepło i kolorowo buziaczki
Ogród do odnowy 19:07, 26 wrz 2021

Do góry
Helen napisał(a)

Gosia, czy pamiętasz może jaka to odmiana astra? Ładny, bladoniebieski i taki niski? I czy łodyżki ma ulistnione do ziemi czy takie umiejętne zdjęcie zrobiłaś, że od dołu nie widać golizny?

Dostałam sadzonkę, nie wiem jaki to asterek ale jak widać dość wczesny. Posadziłam go pod hortensje i tak przycupnął wyginając się do słońca, ale nie jest wysoki. Tu zdjęcie od góry. Niskim raczej nogi się nie ogołacają, a ten jeszcze dodatkowo pod kątem rośnie
Ten pełny aster to właśnie jakiś wysoki, rośnie z tyłu rabaty bo nogi ma zupełnie gołe

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies