Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:28, 26 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Dyskutowałyśmy o Twoich trawach, czy wielkie są z powodu gnojówkę, osłoniętego terenu, podlewania częstego?

Hmm...chyba wszystkie te czynniki mają na to wpływ chociaż twierdzę, że podstawa to dobre podłoże pod trawy, pózniej dużo wody i gnojówka.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:28, 26 maj 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Luki też się nad tym zastanawiam i póki co do żadnych mądrych wniosków nie doszłam Podobno wiatry wysuszające, duża wilgotność, brak śniegu przy mrozie to pewnie tylko kilka czynników.
Oj ja to bym ryczała po moich trawach Ciężko zastąpić czymś innym trawy a z tego co czytałam to chyba nie ma jednej sprawdzonej trawy, która by u wszystkich przetrwała? Chociaż o molinii nie słyszałam aby gdzieś padła.
ja wlasnie zastanawiam sie czy jest sens sadzic nie rodzime trawy bo zimy pewnie beda coraz bardzij przypominac ostatnia...chyba czas postawic na molinie smialki itp
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:24, 26 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
hhahahha Ewka nie mogę z Ciebie!
Poli bajecznie masz..
powiedz mi bo chyba kiedys u mnie pisałaś że gracki robią lepszą zasłonę na wysokość a ml na szerokość bo szybciej na boki przyrastają? muszę szambo zakryć..

Aniu, moim zdaniem Gracilimusy bardziej się rozrastają na boki. Po prostu to większa trawa od ML i w objętości i w wysokości. A szambo nie lepiej obsadzić np. cisami?? Jakoś wysokie trawy dookoła szamba cieżko mi sobie wyobrazić
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:22, 26 maj 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Ej ja juz nie raz się oblałam smrodkiem z pokrzyw ...ale w sumie z dwojga złego to lepsze niż gó...

W porównaniu z tym g....gnojówka z pokrzywy pachnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:20, 26 maj 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
macham kofam twoje trawy

Macham Kamilko Też je kocham
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:19, 26 maj 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

O rany!!!!

Na samo wspomnienie tego smrodu mam wstręt...wrrry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:18, 26 maj 2016

Do góry
Moniq napisał(a)
Matko Boska ale masz trawy, u mnie pojedyncze źdźbła dopiero widać.
Zdradź patent jak uzyskac takie okazy

Moze poradzisz mi jakieś trawki do donic w miejsce rozplenic, które nie daja znaku zycia; chciałabym żeby stworzyły taki parawan i dosyc wcześnie ruszały. Ma 4 donice prostokątne po 80 cm każda.

Patent? Ciężko stwierdzić co dokładnie wpływa na taki szybki rozwój traw...
Mam uszykowane zdjęcia porównawcze Gracilimusa z dwóch ostatnich lat, jeśli sie wgrają to postaram się dokładnie opisać co i jak

Pójdę póżniej do Ciebie to zobaczę donicę i coś napiszę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:14, 26 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)
Powiem tylko, że jesteś "miszcz"

Ilonko, jaki tam ze mnie mistrz Ja tylko mały uczeń mistrza Walerka
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:10, 26 maj 2016

Do góry
Margarete napisał(a)

U Zielonej Marty owszem byłam osobiście ale w lipcu ub roku. Warto obejrzeć na żywo jej ogród bo jest cudny i rozległy i razem z domem, tarasem wspaniale zakomponowany tworząc całość.
A dzisiaj oglądałam duże red barony na jej fotka ch tylko wirtualnie.....
Ale mam nerwy na te moje lichoty a nie trawy w porównaniu z waszymi..

Małgoś byłam u Marty dla razy Raz nawet posiedziałam na tarasie i pozachwycałam się Jej ogrodem a drugi raz przez bramę tylko luknęłam

Myślę, że trawy ruszą i w sezonie wyrównają
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:07, 26 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Jak na złość moja bylinowa gdzie padły wszystkie rozplenice i trawy całkowicie naturalnie trzymana, na kompoście, obroniku, rosahumusie i raz gnojówce z pokrzyw Róże dostały raz na grzyba i wsio. Ja mam kilka teorii, ale podejrzewam, że każda mogła wpłynąć po części i dlatego taki pogrom. No nic nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, ale zastanawiam się czy mam znów sadzić miskanty i rozplenice.

Luki też się nad tym zastanawiam i póki co do żadnych mądrych wniosków nie doszłam Podobno wiatry wysuszające, duża wilgotność, brak śniegu przy mrozie to pewnie tylko kilka czynników.
Oj ja to bym ryczała po moich trawach Ciężko zastąpić czymś innym trawy a z tego co czytałam to chyba nie ma jednej sprawdzonej trawy, która by u wszystkich przetrwała? Chociaż o molinii nie słyszałam aby gdzieś padła.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:03, 26 maj 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

no wiesz... jak możesz nawet tak myśleć

Cieszę się, że tak mówisz
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:37, 25 maj 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Juzia

Suchy nawóz granulowany kurzak dwa tyg.temu zalałam wodą i miałam plan podlać tym ogród.oczywiście w bardzo dużym rozcienczeniu.
Niestety zapach był nie do zniesienia i wylalam dzisiaj całe wiadro na kompostownik przy okazji oblewajac się tym g....

O rany!!!!

W Kruklandii 08:29, 25 maj 2016

Do góry
polinka napisał(a)

W czwartek miałaś odpoczywac

Ja już też sobie czwartek zaplanowałam na książkę i forum. Wszystkie chwasty dzisiaj powyrywalam, jutro odkurze i w końcu będę mogła spokojnie odpocząć czego i Wam dziewczynki zycze

No miałam...
Myślałam, że jak pomyję okna na dole to sobie odpocznę....a tu na górze już sie pobrudziły
W Kruklandii 08:27, 25 maj 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Ale ja chce pod brzozami

Aaaa....jak chcesz pod to też nie ma problemu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:16, 24 maj 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Małgosiu byłaś u Marty? Oj zazdroszcze ja juz tyle czasu sie wybieram i dojechac nie moge

Najważniejsze,że u Ciebie ruszyły i nie masz strat po ziemię. Proponuję nie oszczędzać wody pod miskanty a za kilka tygodni będziesz cieszyć się duży mi trasami.

Za pochwaly i miłe słowa bardzo dziekuje.

U Zielonej Marty owszem byłam osobiście ale w lipcu ub roku. Warto obejrzeć na żywo jej ogród bo jest cudny i rozległy i razem z domem, tarasem wspaniale zakomponowany tworząc całość.
A dzisiaj oglądałam duże red barony na jej fotka ch tylko wirtualnie.....
Ale mam nerwy na te moje lichoty a nie trawy w porównaniu z waszymi..
W Kruklandii 22:51, 24 maj 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Od okien się zaczęło...
I teraz nie wiem czy do poniedziałku się wyrobię

W czwartek miałaś odpoczywac

Ja już też sobie czwartek zaplanowałam na książkę i forum. Wszystkie chwasty dzisiaj powyrywalam, jutro odkurze i w końcu będę mogła spokojnie odpocząć czego i Wam dziewczynki zycze
W Kruklandii 22:47, 24 maj 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Leżaczek mogę Ci rozstawić na tarasie. Będziesz widziała całą brzozową

Ale ja chce pod brzozami
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:41, 24 maj 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Nie masz mnie już dosyć?

W czwartek się odezwe

no wiesz... jak możesz nawet tak myśleć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:40, 24 maj 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

lubię jak mnie męczysz

Nie masz mnie już dosyć?

W czwartek się odezwe
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:38, 24 maj 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Kurczak zalany wodą???

Juzia

Suchy nawóz granulowany kurzak dwa tyg.temu zalałam wodą i miałam plan podlać tym ogród.oczywiście w bardzo dużym rozcienczeniu.
Niestety zapach był nie do zniesienia i wylalam dzisiaj całe wiadro na kompostownik przy okazji oblewajac się tym g....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies