ja wlasnie zastanawiam sie czy jest sens sadzic nie rodzime trawy bo zimy pewnie beda coraz bardzij przypominac ostatnia...chyba czas postawic na molinie smialki itp
Aniu, moim zdaniem Gracilimusy bardziej się rozrastają na boki. Po prostu to większa trawa od ML i w objętości i w wysokości. A szambo nie lepiej obsadzić np. cisami?? Jakoś wysokie trawy dookoła szamba cieżko mi sobie wyobrazić
Patent? Ciężko stwierdzić co dokładnie wpływa na taki szybki rozwój traw...
Mam uszykowane zdjęcia porównawcze Gracilimusa z dwóch ostatnich lat, jeśli sie wgrają to postaram się dokładnie opisać co i jak
Pójdę póżniej do Ciebie to zobaczę donicę i coś napiszę
Luki też się nad tym zastanawiam i póki co do żadnych mądrych wniosków nie doszłam Podobno wiatry wysuszające, duża wilgotność, brak śniegu przy mrozie to pewnie tylko kilka czynników.
Oj ja to bym ryczała po moich trawach Ciężko zastąpić czymś innym trawy a z tego co czytałam to chyba nie ma jednej sprawdzonej trawy, która by u wszystkich przetrwała? Chociaż o molinii nie słyszałam aby gdzieś padła.
U Zielonej Marty owszem byłam osobiście ale w lipcu ub roku. Warto obejrzeć na żywo jej ogród bo jest cudny i rozległy i razem z domem, tarasem wspaniale zakomponowany tworząc całość.
A dzisiaj oglądałam duże red barony na jej fotka ch tylko wirtualnie.....
Ale mam nerwy na te moje lichoty a nie trawy w porównaniu z waszymi..
Ja już też sobie czwartek zaplanowałam na książkę i forum. Wszystkie chwasty dzisiaj powyrywalam, jutro odkurze i w końcu będę mogła spokojnie odpocząć czego i Wam dziewczynki zycze
Suchy nawóz granulowany kurzak dwa tyg.temu zalałam wodą i miałam plan podlać tym ogród.oczywiście w bardzo dużym rozcienczeniu.
Niestety zapach był nie do zniesienia i wylalam dzisiaj całe wiadro na kompostownik przy okazji oblewajac się tym g....