Toszka w jednym poście podawała, że może to być mączka bazaltowa, dolomit lub waleriana, duszukałam jeszcze info, że na 10 l wiadro trzeba dodać dwie garście jednego z wymienionych produktów. Mączka bazaltowa poza neutralizowaniem zapachów wzbogaca też glebe, więc ja jej będę dodawać, kupiłam ostatnio 25 kg worek na A.
Wszystkie zdjęcia piękne ale ta zieleń najbardziej mnie zaciekawiła.
Niby sama zieleń a różne odcienie, do tego idealne zestawienie różnych liści i można piać z zachwytu
Długo myślałam nad wkładem, formą i rodzajem wykończenia i wyszło takie coś.
Muszę pochwalić znajomego, który nam ten cały remont robi, że kominek i sposób jego ustawienia względem pokoju, to jego dzieło
Dziękuję muszę wykopać uschniete grackib i w zamian posadzę ml nigdy ich nie miałam czy startują we tym samym czasie co gracki ? Czy możesz mi je wskazać na swoim zdjęciu ? Nie umiem poznać.
U mnie miały być Yokushima Dwarf, ale się sprzedały przez pomyłkę to Finka doradziła Kleine Fontanne na ich miejsce. Tylko, że bidne są, a najsłabszy to ma dosłownie dwa ździbła.
Ale jak zaraz zacznę akcję podlewanie i gnojówka, tak jak Polinka radzi, to zbiorą się w sobie i jeszcze mnie zaskoczą - taką przynajmniej mam nadzieję