Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 12:56, 28 wrz 2016

Do góry
resume
wersja 1

wersja 2

tutaj mam tylko pytanie co z pustymi miejscami obok bloków? może blok rozplenic?
Pszczelarnia 12:35, 28 wrz 2016

Do góry
admete napisał(a)
Koniec

i napisze wszystkim zaglądającym do Ewy, że nie zdążyłam obfocić wszystkiego
Ogród Ewy skrywa jeszcze wiele innych drobiazgów, gadżecików, kompozycji i wiele wiele innego dobra.........nie mówię nawet o roślinkach które już przekwitły i śpią smacznie w ziemi............

Ewo zmykam i dobrej nocy życzę

Admete dziękujemy za tak cudne fotki, ogród Ewy jest zachwycający..
zazdroszcze że masz go niedaleko, dobrze miec blisko doswiadczonego ogrodnika. ja mam tak z Bogdzią
Z Pszenicznej ... 11:47, 28 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Agatko czy Ty mogłabys mi sfocić swój obornik?
bo mi rolnik przywiózł górę ale to pełne słomy jest...
dasz mi namiary na swojego?

Aniu zrobię, później....

Ale to dobrze że jest słoma, to wszystko się w ziemi przerobi. Ja mam taki workowany po 6 zł, jest ciemny i "tłusty" pewnie leżał na pryzmie ze 2 lata.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:03, 28 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

do nieba pójdziesz

Raczej nie sądzę- raczej bardziej ciepłe miejsce na mnie czeka
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:49, 28 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)

Wiklasia ja nie mam niezadowolonych klientów

do nieba pójdziesz
Z Pszenicznej ... 10:43, 28 wrz 2016

Do góry
Agatko czy Ty mogłabys mi sfocić swój obornik?
bo mi rolnik przywiózł górę ale to pełne słomy jest...
dasz mi namiary na swojego?
Z motyką na słońce 09:13, 28 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

uwielbiam Cie, moje klimaty widze

Ania, czasem mnie ponosi Mam wrażenie, że ktoś mi podrzuca te korzenie w nocy na działkę
Ogród z pergolą 07:57, 28 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

taak? super! uff
czyli będzie coś w ten deseń

Jest super. Nie martw się - widzę że znowu się zestresowałaś zupełnie niepotrzebnie. Nie zrobiłaś jeszcze nic, czego nie dałoby się odwrócić, cokolwiek robisz - robisz po gruntownym przeanalizowaniu tematu wszerz i wzdłuż i ostateczny rezultat zapowiada się bardzo dobrze. A że proces dochodzenia do tego rezultatu jest długi? Przynajmniej szare komórki przećwiczymy

anna_t napisał(a)
M dzisiaj przekopał z 10m2 ziemi z obornikiem i mam ciche dni więc u mnie realizacja tyłow bedzie...hmm...rozłozona w czasie

Znamy to, znamy
Ogród z pergolą 23:11, 27 wrz 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
Aniu, to były trzmieliny...
ale teraz to ja już wymiękam, tyle masz propozycji i rad, pewnie dobrych. Jakoś od czapy te trzmieliny mi się teraz wydają...

Zastanawiam się tylko (cicho w duchu i nie krzyczcie proszę) czy wszystko tak musi być poprawnie i zgodnie z regułami. Przecież już obeliski dają jakąś strukturę. Czy koniecznie tę rabatę, w którą Aniu tyle serca włożyłaś i tyle z teściem wywalczyłaś, trzeba zmieniać?

Mam przed oczami ten mistrzowski ogród
http://www.tomstuartsmith.co.uk/projects/toms-garden/courtyard-garden

a w nim wielkie rabaty- na tych z szałwią strukturą są tylko cortenowe "jeziorka", inne rabaty jak ta z cortenową ścianą i hakone są bardziej uporządkowane i od linijki.A wszystko razem daje wspaniałą harmonię

jezu Kasia miod na serce...
a ogrod boooooooooooski
Ogród z pergolą 23:02, 27 wrz 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Nie zazdroszczę teraz Twojej głowie...pewnie o niczym innym nie myślisz jak o różance niestety nic nie doradzę bo wiesz, że ja róże kocham inaczej

wiesz Poli tak w sumie od paru dobrych stron nic o różach nie było zimozielone projektujemy i linie rabaty
Ogród z pergolą 23:01, 27 wrz 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Różanka to nie moja bajka, nie pomogę, ale znalazłam taki artykuł http://www.ogrodyewy.pl/idealna-rozanka/
a to mi się podoba bo róże są pogrupowane i tylko róże bez innych roślin
http://polskawkawalkach.blogspot.com/2012/09/rozanka.html pasowałoby do nowoczesnego stylu, można zrobić "Kafelki" w mini wersji
nie wiem jakie masz dokładnie kolory róż, może być bez obwódek jak na jednym ze zdjęć

Reszta roślin ulokowana na innych rabatach

a co z moimi obeliskami i 6 louis odier?
róże w obwodce bukszpanowej bardzo mi się podobają
Ogród z pergolą 22:49, 27 wrz 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Ja nie mogę się wypowiadać bo wcinam ciasto czekoladowe- buzia je to nie gada Ale kibicuję w myślach jeśli cię to pocieszy
I uprasza się o nie traktowanie słowa busz jako synonimu do "odpust". Jak człowiek przejedzie po osiedlach domków to jak na dłoni widać że to odpust to się teraz inaczej objawia- to tzw. modern odpust, a buszu w nim ni hu hu

mnie tez naszło na słodycze..jak nigdy! ale u mnie to ja wiem że doła mam i wtedy potrzebuje
Ogród z pergolą 22:49, 27 wrz 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
2 foto to tak jak u Ciebie cis przy rynnie, w dole różanka jako kompletnie osobna rabata nie kompatybilna z drugą stroną tarasu, łatwiej będzie projektować https://ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=1969

link coś nie fika
Ogród z pergolą 22:48, 27 wrz 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Aniu, śledzę, ale się nie odzywam, bo mam "wsiurowe" wizje
Życzę najlepszej decyzji

tnx
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:02, 27 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ależ my tu uwielbiamy pierdoły

Dlatego się tu tak dobrze czuję

polinka napisał(a)
Pierdoły i mnie cieszą

Piąteczka!
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:34, 27 wrz 2016

Do góry
ależ my tu uwielbiamy pierdoły
Z motyką na słońce 21:27, 27 wrz 2016

Do góry
Constans napisał(a)

Muszę zweryfikować znaczenie słowa CIERPLIWOść

no i od dwóch dni przekopaliśmy jakieś 4m2 (WOW!) wynieśliśmy z tych 4m2 (przestałam już liczyć) około trzydziestu pojemników 20-litrowych korzeni...

Nosz k***rwa!

uwielbiam Cie, moje klimaty widze
Ogród z pergolą 21:23, 27 wrz 2016

Do góry
w sumie..
no ale co nam to da? co dalej na różance?
Ogród z pergolą 21:02, 27 wrz 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)

Aniu projekt to jedno a realizacja może trwać i trwać, nikt nie ma wszystkiego od razu Cis jak dobrze poszukasz kupisz za 10 zł a nawet mniej.
Chodziło o taki efekt foto nr 2 obok pan z łopatą
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=158
Kamila Ty to sypiesz tymi watkami jak z rękawa!
to już nie chodzi o koszty ale bosze...ja juz tam tyle posadziłam..

Ogród z pergolą 20:52, 27 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

dziewczyny zaraz zaraz bo ja niewiem czy kumam...wokól całego tarasu ma być cis jako barierka?na skarbach też??
nie no laski..kosmos...nie płyńmy aż tak dalego, M mnie ubije! poza tym pracujmy na jak najwiekszej ilosci tego co juz jest, zbudowac od nowa zawsze mozna ale chyba lepiej nie dokładać roboty

Aniu projekt to jedno a realizacja może trwać i trwać, nikt nie ma wszystkiego od razu Cis jak dobrze poszukasz kupisz za 10 zł a nawet mniej.
Chodziło o taki efekt foto nr 2 obok pan z łopatą
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=158
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies