Taka niespodzianka Wiosną wsadzone malutkie kłącze, wypuściła bardzo wysoki kwiatostan i ten się złamał a jednak się nie poddała i zrobiła mi wielką przyjemność.
A tak wygląda w tej chwili ogród bylinowy, trawka na ścieżkach powoli się zagęszcza. Za rok to będzie już całkiem miły widok
Liliowce Crimson Pirate też już kupione i posadzone. Mogłam w sumie dokupić ze dwa więcej, ale mam nadzieję, że rozrosną się jak kosaćce i będzie można dzielić.
Kupiłam też konwalijnika Niger, zobaczę jak sobie u mnie radzi, może kiedyś dokupię.
Ależ pięknie kwitną Ci świecznice. Bardzo mi się podobają, miałam jedną, przesadziłam w lepsze miejsce (tak mi się wydawało), dokupiłam jeszcze jedną i efekt taki, że mam jeden mały pęd kwiatowy, który dopiero zaczyna kwitnąć. Może w przyszłym roku doczekam się większej ilości kwiatów.
Piękne zdjęcia astrów, o tej porze roku astry są prawdziwą ozdobą ogrodu.
Róże też jeszcze pięknie się prezentują. Doczytałam u Ciebie o szarej pleśni pąków i tak sobie myślę, że pewnie to mam, bo pąki niektórych róż nie rozwijają się tylko zamierają.
Twoje dęby wyglądają super.
Dzisiaj rozkopałam kilka roślin na nowej rabacie, coś mi nie pasowało z proporcjami, przesunęłam jeden rząd cisów w tył bo była taka dziura pomiędzy rozplenicami, a kostkami. Nie skończyłam oczywiście bo ciemność mnie zastała. Teraz to nieciekawie wygląda, ale o coś takiego mi chodzi. Tutaj z przodu będą płyty w żwirku, tak jak wcześniej zaplanowałam. Chyba mam brak weny