Hmm.. brakuje Ci pomysłów... To może mini lista: róże, lilie, powojniki, piwonie, lawendy
A Dorenbosy ja kupiłam w tamtym roku 7, zostały dwie. Jedną z nich pewnie kupiłaś TY
Wiesz u mnie na jesien eM dowiózł ziemi i równał te tyły trochę koparką a teraz jak tylko przeschnie to myślimy ciągnik z glebogryzarką wszystko to ściachać i póżniej zbronować i wyrównać grabkami. Będzie co robić. Na razie jest takie mokro że ciągnikiem nie wjedzie. Chciałabym sadzić brzozy jak te prace będą wykonane.
Haha nie pokazuj.ja wczoraj islyszalam od kolegi eMa ze klade te obrzeza "jak chlop".to podobno komplement byl.
Bedzie super.na prawde czuje sie troche jakby to tro gg e moj ogrod mial byc.tak mi sie podoba.na co sie nie zdecydujesz bedzie super.
A Tu doorenbosy sadzisz prawda? A duzo ich naliczylas? M zaakceptowal?
Ja sadze zwykle gloebie dlatego ze juz je mam i z oszczednosci. Choc doorenbosy oczywiscie piekne.
Asia super Ci idzie to kładzenie krawężników ja eMowi nawet tego nie pokazuje bo będę musiała kłaść później
Trochę mi zeszło zanim przetrawiłam słowa Magnolii ale nadal bije się z myślami czy zrobić rozplenicowo - bylinową czy moliniowo - rozplenicowo bylinową Ale ogólnie wyjdzie super nie ?
Już mam wstępne namiary na brzozy a najpierw zaczne od rabaty tej z cisami i molinią
O proszę widzę,że i Ty sezon zaczynasz ja na szybkiego poprawiłam co miałam poprawić i pomalutku biorę się za brzozowa rabatę, ciekawa jestem, czy w instytucie dokupie jeszcze te brzozy odm. Doorembos, bo w tamtym roku kupiłam jedna i ostatnia
Przyznam się szczerze, że póki co brakuje mi pomysłów, mam już 2 szpalery hortensji, teraz będzie jeszcze trzeci no ale ile można, już zdecydowanie wystarczy także jakbyś miała nazwy jakiś innych roślin z chęcią poczytam.
a tak po za tym to mam milon pomysłow na godzinę jak odświeżam sobie Wasze ogrody i moje zapisane inspiracje...teraz mnie cos takiego naszło...
jakby wsadzić przed brzozy Perovskia 'Blue Spire' a przed nią między świerkami sedum ...ogólnie nie wiem czy te świerki nie wylecą jak będę robił przyłącze gazu ;/ pomiędzy brzozami jakies trawy -- myślałem o czyms co lubi w miarę sucho bo tam brzozy np. Calamagrostis acutiflora Karl Foerster
pomiędzy świerkami jest 2 m a od brzozy do świerka 1 m . Brzozy też co 2 m .
widok z bliska (robione szybko kom jak mnie naszła wizja więc jakość nie ten teges)
widok z daleka z 2014 (teraz większe brzozy i świerki też )
Spróbuję jeszcze raz. Witam wszystkich serdecznie. Mam na imię Basia. Mój login powstał od imion moich dziewczyn Mileny i Anny ( 8 i 1 rok). Stary Sad natomiast to nazwa miejsca w którym wybudowaliśmy dom. Kiedyś mieścił się tu sad owocowy szlacheckiej rodziny. Zostało jeszcze kilka jabłonek na sąsiednich działkach. Trafiłam na Ogrodowisko trochę za poźno. Dzisiaj nie posadziłabym szmaragdów, ale muszą zostać. Bardzo mi się podobają ogrodowiskowe ogrody i chciałabym widzieć u siebie Wasze standardowe, sprawdzone rośliny. Przy ogrodzeniu na froncie planuję posadzić choiny kanadyjskie. Przed nimi hortensje, trawy, żurawki, bukszpany. W rogu po lewej stronie brzozy, trawy, berberysy. Tylko ten przedogródek... Potrzebuję pomocy...
Racja inspiracja jest bardzo duża lecz po to to mamy by troszkę uszczknąć dla siebie
Zobacz jeszcze brzozy fox valej i summer cascade
A jakie wiśnie chcesz posadzić ??
Za krótko je mam dlatego napisałam ci o opiniach innych właścicieli Napisałam że jakbyś miała problemy z dereniani to najwyżej przesadzisz. Ania, skup się Zresztą, to co ci Agata zapodała to częsty widok bo brzozy z dereniami ładnie wyglądają zwłaszcza zimą i tak się je sadzi