W tym sezonie chciałabym bardzo zrobić porządek w liniach rabat -poszerzyć ,porobić uskoki ....a co wyjdzie ........okaże się
Dziękuję Wam ,że zaglądacie i że jesteście dla mnie najlepszą odskocznią i lekiem na całe zło
poszerzać będę tą rabatkę
a zmieniać kształty tych rabat po obu stronach
zastanawiam się też nad likwidacją mini trawnika przed skalniakiem
rabata brzozowa z przodu na nowej cześci w wyniku roszad ,a przede wszystkim po wizycie u Danusi stała się limonkową
To takie największe zmiany z poprzedniego sezonu ....było jeszcze sporo zmian roślinnych -takich drobnych tetrisów z miejsca na miejsce ,albo przesuwanie po 10 cm w lewo lub prawo
Trochę podsumowania z zeszłego sezonu
przede wszystkim uprzątnęłam bałagan na nowej części i powstały rabaty wokół placyku ( placyk miał być miejscem na wiatę samochodową-i nadal pozostaje w planach na nie wiadomo kiedy )
hej!
dzięki za wizytę
te drzewka docelowo to mają być klony globsum po bokach a w środku mam już posadzonego jesienią platana alpine globe.. niesety nie ma go w programie.. jest szczepiony na ok. 1,90 i takich też będę szukać klonów. A hakuro wylatuje na boczną rabatę
No No, powiem Ci, że metamorfozy to Ci się udały. Uwielbiam takie napakowane rabaty (dlatego gęsto sadzę u siebie ) i faliste linie.
Ambrowiec cudny! Piękne hortensje. I prześliczne heptakodium (miałam już nic nie kupować, ale cóż… niestety mam słabą silną wolę w tym temacie).
Czy ta różowa róża to bonica? Jak duża jest u Ciebie?
Bardzo ładny plan, świetnie wygląda to zestawienie.
Te drzewka na pniu to hakuro? Pamiętaj, żeby nie dawać zbyt niskiego pnia, bo Ci zasłonią tyły rabaty.
Pozdrawiam i życzę przyjemności w planowaniu .
Edit: te drzewka na pniu to chyba jednak nie hakuro, teraz zauważyłam pojedynczą sztukę, rzeczywiście, wydaje się zbędna w tym miejscu