Ty już zasłużyłaś sobie ma miano specjalistki od zrywania darni. Jesteś niesamowita.
Fajnie wymyśliłaś te zawilce przy ścieżce i chyba dobrze widzę z lewej strony za nimi są trawy, super!
Podpowiedzcie mi co posadzić w miejscu wykopanej forsycji w przedogródku między różą Chopin a berberysem? Myślałam o jakimś małym żółtym iglaku, ale może ktoś ma lepszy pomysł. Może przy okazji ktoś mi podpowie jak się nazywa ta kulista tuja? Bo to jeden z moich pierwszych zakupów. Sama rośnie w ten sposób.
Ja sadziłam tulipany EE pod judaszowcem i jarzębiną, dosadziłam też parę wzdłuż krawędzi. Zobaczymy czy wyjdą jakieś tulipany z zeszłego roku. Jak nie, będą tylko pojedyncze białe. Trudno. Trochę eksperymentalnie podchodzę w tym roku. Pierwszy raz używałam sadzarki, bo dopiero w tym roku wyczytałam, że takie urządzenie istnieje. Ciężko było, bo ziemia strasznie się lepiła, ale i tak uważam, że szybciej niż miałabym to łopatką robić.
Widzę, że trafiłam na różane tematy. Raczej nie pomogę, u mnie róże głównie nn, rosną różnie, w tym roku pnące szalały, wielkokwiatowe słabo.
Zachwyca mnie Twoja Artemis, cudna jest, muszę się za taką rozejrzeć.
Pozdrawiam serdecznie!
Dobry wieczór, piękny ogród i róże,na wiosnę będę urzadzć swój ogród. Proszę napisac jaką farba pomalowany jest obelisk, czy to farba z mieszalnika czy gotowa.
Dziękuje i pozdrawiam
Na wakacyjnym chyba też w taki sposób będę dobierać rośliny, naturalna selekcja zweryfikuje nasadzenia.
Facelię i kolendrę sieję wiosną bezpośrednio do gruntu, potem rozsiewa się sama. Ale chyba w przyszłym roku przygotuję drugi rzut do doniczek. W połowie sezonu robi się już coraz większy tłok na rabacie i młode siewki mają gorszy start.
Astry polubiłam całkiem niedawno i jakoś tak wpadają mi w ręce kolejne odmiany Białe pojawiły się w ogrodzie jako pierwsze, nadmiary rozdaję gdzie się da i wysadzam za płotem
Dzień dobry.
Czy ktoś poradzi co dolega moim różanecznikom? Jest to odmiana Alfred. Sądzone wiosną w kwaśnej glebie. Miejsce naslonecznione. Zasilone NAWÓZ OSMOCOTE RODODENDRON HORTENSJA SUBSTRAL.
Szał czy nie szał-hortensje masz przepiekne!!! Zwarte,z silnymi pędami i gęstymi kwiatostanami-nie takie drapaki jak niektóre u mnie) Jestem pod wrażeniem )