I na koniec kompozycje kwiatowe, zachwyciły mnie dyńki
To tyle. Jak się coś powtórzyło - przepraszam. 2 razy przeszłam. Czasami kompozycja na rabacie była ciekawsza niż same wystawiane rośliny gdy się patrzy na nie pojedynczo.
Ta cała kompozycja w donicy mi się spodobała. A na wystawie konkursowej oczywiście zwrócił uwagę judaszowiec Golden Falls. Jednak się cieszę, że go kupiłam. Drugim ciekawym drzewkiem na żywo była kolumnowa odmiana miłorzębu Gold Flame.
Właśnie wróciłam z targów Zieleń to życie. W porównaniu z poprzednimi latami to malutko jest stoisk a i brakuje jakiś smaczków. Może już jestem z lekka rozpuszczona ogrodowo Ale miło mi było spotkać się z Kasią. Spotkałam też Izę - Tamaryszka. Tak odrobinę normalności łyknęłam i tego mi było trzeba. Nie wyszłam z jakimiś ogromnymi siatami ale kupiłam ładną hortensję Skyfall -teraz mam pewność odmiany. 1 miskanta i 1 rozplenicę Piglet.
Kasia, ja tak do końca się nie znam, ale czy pień tego grujecznika nie powinien przylegać do patyka? Czy po prostu nie da się go wyprostować?
Taki skręcony też wygląda ciekawie, zresztą za kilka lat nie będzie widać spod gałęzi .
Kasiu, obejrzałam wszystko, roślinki Ci rosną jak oszalałe, jakie masz tu okazałe miskanty, jakie to?
Cisy zdecydowanie bardziej eleganckie i porządkują przestrzeń
Grujecznik pewnie przotrzebuje teraz czasu, trzymam za niego kciuki.
Misie polarne też świetnie pod oknami wyglądają, jakie wysokie i szerokie Ci wyrosły?
Kasiu, gąsienice wyglądają na Płast brzozowiec (albo u mnie ostatnio się pojawiła inną gąsienica na brzozach, zapomniałam teraz nazwy) jak jest ich za dużo na zbieranie potraktuj je polisectem/mospilanem (to to samo).
Buziaki
Ps. Te bodziszki Rozzane, są przepiękne, czy je trzeba golić wiosną?