Potwierdzam vichenblau to piekna róż, olbrzymia, kwitnąca obficie. Rosomanes ja polecają, .ale kwitnie raz, ale za ro jak. Nie wiem czy Viva ją przypadkiem nie ma???
Moje Evergoldy wyglądają znakomicie. Podobnie było rok temu. Ale potem stare liscie jakby zamierały w momencie gdy wypuszczaja nowe. Poza tym mam juz tak wielkie evergoldy, ze zamierzm je przyciąc aby uporządkować im peruczki. Ale to pewnie nastapi dopiero w maju gdy zaczna wypuszczać duzo nowych lisci.
Domi chodzi mi właśnie o te co rosną w kulkę np. tujki danica, trzmieliny na pniu. Mimo, że mają kulisty pokrój to ja nie potrafię ich kuliście przyciąć
Edit: Madżenka mi odpisała, że akumulatorowymi by mi było łatwiej na początku, więc muszę kupić
U Was jednak ciut chłodniej. Masz jeszcze ze dwa tygodnie czasu na porządki w ogrodzie. Ja mam tylko po 2-3 godziny czasu w sobotę na prace w ogrodzie, potem jadę do mamy i wracam w niedziele. A przez cały tydzien pracuje. Zatem powoli cos robię ,ale w marcu pewnie będe miała więcej czasu i dzien dłuzszy
Moje zurawki tez sie mocno trzymały ale były wstrętne. Pewnie za miesiąc juz by korzeni nie miały.
Miałam za mało czasu na oracę w ogrodzie, bo pewnie hortensje tez by sie nie obroniły
Patrzę na zapowiedzi pogody i nie czuję aby do nas miała wrocic zima.
Nawet styczen był w całej Polsce ponizej normy, a u nas +0,4 pożywnej normy wieloletńiej... Znow ma padac, wylezie wszystko od tej wody natychmiast.
Na naszym lodowisku we W woda juz stoi ale ludzie i tak ślizgali. W górach natomaist nadal zima, gdyby nie deszcz mozna byłoby jeszcze dobrze pośmigać.
Krokusy posadze na rabatach, będzie spektakl za rok