Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:00, 15 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

obie beda razem ladnie wygladaly
vilchenblau kwitnie raz ale bardzo pieknie i obficie, rosnie wysoko o rhapsody bylaby w dole i kwitla caly czas

Potwierdzam vichenblau to piekna róż, olbrzymia, kwitnąca obficie. Rosomanes ja polecają, .ale kwitnie raz, ale za ro jak. Nie wiem czy Viva ją przypadkiem nie ma???
Rosen Tantau - róże nostalgiczne 06:55, 15 lut 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)
To chyba katalog róż cietych szklarniowych. Katalog róż ogrodowych wyglada inaczej

Dokładnie tak. Ascot rabatowa ma zupełnie inny kwiat.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:53, 15 lut 2016

Do góry
wodzyn napisał(a)
Jasne, że chłodniej, więc czekam. Ale niestety, ja też z tych co dla ogrodu im jedynie sobota zostaje. Poza tym u mnie 1/50 tych roślin co u Ciebie to i pracy mniej duuuużo mniej.
No to muszę się i tak korzeniom żurawek bardziej przyjrzeć i w ziemi pogrzebać

Na razie nie grzeb żurawkom w korzeniach , poczekaj jeszcze ze dwa tygodnie....az sie opuchlaki obudza i zaczna być żarłoczne.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:52, 15 lut 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Tylko machne sobie u Ciebie
Fajnego tygodnia zycze

Wzajemnie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:51, 15 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

a znasz przetacznik zadarniajacy ?

Mam go w ogrodzie. Ale w sezonowych donicach nie wyobrazam go sobie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:50, 15 lut 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Marzenko wiosna w donicach piękniutka
u nas na razie mieszanka pogodowa, naprzemiennie wiosna z zimą
inspirujesz tymi trawami cudnie wypełniają miejsca na rabatkach.

Pozdrawiam

Agata trawy mnie zachwycaja o kazdej porze roku.
U nas dzisiaj w nocy +5 a za chwile ma byc -5....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:49, 15 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Fajnie wyglądają wiosenne donice
Piszesz, że evergoldy tniesz później a czy one w marcu wyglądają gorzej niż w lutym bo moje są takie ładne, że nie wiem czy je ciąć?

Moje Evergoldy wyglądają znakomicie. Podobnie było rok temu. Ale potem stare liscie jakby zamierały w momencie gdy wypuszczaja nowe. Poza tym mam juz tak wielkie evergoldy, ze zamierzm je przyciąc aby uporządkować im peruczki. Ale to pewnie nastapi dopiero w maju gdy zaczna wypuszczać duzo nowych lisci.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:47, 15 lut 2016

Do góry
Irenko o ile mnie pamieć nie myli kupowałaś sekator elektryczny? Jak sie sorawował? Nadawał sie do cięcia miskantów i róż? Ułatwił pracę? ?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:45, 15 lut 2016

Do góry
Nigdy sie nad red baronem ńie zastanwiałam. Ciełam po prostu nisko przy ziemi.... Moze dlatego miałam takiego brzydkiego?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 06:43, 15 lut 2016

Do góry
On i znów czytam o piwoniach. Najgorsze ze stałe obserwuję na fb duży sklep z piwoniami....
Ja i mój ogródek, a może ogród 23:06, 14 lut 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Edit: Madżenka mi odpisała, że akumulatorowymi by mi było łatwiej na początku, więc muszę kupić

Tnę tylko takimi.

Ja i mój ogródek, a może ogród 21:51, 14 lut 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
czy ja wiem, ciężko mi cokolwiek powiedzieć - jak na razie nie cięłam i nie mam praktyki - ale może tuje to tak - a nie masz takich co rosną od razu w kulkę ???

Domi chodzi mi właśnie o te co rosną w kulkę np. tujki danica, trzmieliny na pniu. Mimo, że mają kulisty pokrój to ja nie potrafię ich kuliście przyciąć

Edit: Madżenka mi odpisała, że akumulatorowymi by mi było łatwiej na początku, więc muszę kupić

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:17, 14 lut 2016

Do góry
oliwka napisał(a)
macham Madżenko i wszystkie twoje rady zapisuję. Zastanawiam sie też czasami czy po innych wątkach biegać .... żarcik
ot czasu brakuje na wszystko. Dla poprawy humoru kupiłam piwonie w najbliższym centrum kwiatowym i wywiozłam do taty, oraz kilka cyklamenów i ciemierników do mieszkania.
Przepraszam, że u ciebie w wątku, ale chciałabym spytać czy ktoś już wysiewał szałwie ???? Jakieś porady ??? -będę wdzięczna. Ja dziś zasiałam szałwie bazylię i heliotrop. Ciekawa jestem jak wyjdzie.

a`może grupa wrocławska wybiera się na giełdę kwiatową w następnym tygodniu ???

Oliwka sianie zaczeło sie juz ostro na forum. Wpadnij do Hanusi i Popcarol i wypytaj o sianie kwiatów.

Na giełde wybieramy sie dopiero w marcu, teraz wyjazdowe jestesmy wszystkie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:15, 14 lut 2016

Do góry
wodzyn napisał(a)
Ale wioseeennie się poczułam po donicowych fotkach
Ja na razie nic nie cięłam, bo roślinki mam młode, nie startuje u mnie nic prócz cebul, więc poczekam jeszcze. I nacieszę się pracami ogrodowymi trwającymi na forum.

Z nożycami niestety nie pomogę, bo wiedza w tym zakresie żadna.

Przeszłam dziś i poszarpałam żurawki w ogrodzie, ale siedzą mocno dość, więc u mnie chyba nic w nich nie ma, albo jeszcze nie zaczęły podjadać. Poczekamy zobaczymy.

U nas od jutra ferie!!!Mam cichą nadzieję, że już wiosenne

U Was jednak ciut chłodniej. Masz jeszcze ze dwa tygodnie czasu na porządki w ogrodzie. Ja mam tylko po 2-3 godziny czasu w sobotę na prace w ogrodzie, potem jadę do mamy i wracam w niedziele. A przez cały tydzien pracuje. Zatem powoli cos robię ,ale w marcu pewnie będe miała więcej czasu i dzien dłuzszy
Moje zurawki tez sie mocno trzymały ale były wstrętne. Pewnie za miesiąc juz by korzeni nie miały.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:11, 14 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)

U mnie podobnie dlatego przycięłam już bukietowe i oczyściłam za nimi smaragdy aby nie chodzić po czosnkach
Z każdym kolejnym dniem coraz więcej zielonego!

Żurawki wszystkie w tamtym roku wyrzuciłam właśnie przez opuchlaki i póki co spokój.

Wszystkie miskanty wycinam nożycami elektrycznymi do żywopłotów.

Miałam za mało czasu na oracę w ogrodzie, bo pewnie hortensje tez by sie nie obroniły

Patrzę na zapowiedzi pogody i nie czuję aby do nas miała wrocic zima.
Nawet styczen był w całej Polsce ponizej normy, a u nas +0,4 pożywnej normy wieloletńiej... Znow ma padac, wylezie wszystko od tej wody natychmiast.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:08, 14 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Tez jesli sadze biale krokusy to Joanne... z wiadomych podowow mam do nich slabosc
Ja z trawami czekam bo juz mialam swoje lekcje w poprzednich sezonach.
Ciesze sie ze runianka zostaje bo lubia ja u Ciebiebi wogole.u mniebtez w tym roku jej przybedzie jak tylko mur stanie.
U nas nie narty ale staraza na lyzwach dzis pierwszy raz w zyciu smigala

Na naszym lodowisku we W woda juz stoi ale ludzie i tak ślizgali. W górach natomaist nadal zima, gdyby nie deszcz mozna byłoby jeszcze dobrze pośmigać.

Krokusy posadze na rabatach, będzie spektakl za rok
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:06, 14 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
ale masz ladnie obsadzone ze nic ziemi nie widac

Widac widac. Mialam wysypać żwirkiem ale stwierdziłam, ze za 2-3 tygonie będe wymieniać bo podmarzna to sie nie bedę bawić z zakrywaniem
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:05, 14 lut 2016

Do góry
Dzisiaj szerokim łukiem omijałem sklepy z kwiatkami. Nawet czeskie markety minęłam bez zatrzymania

Moje kwiaty od tygodnia nic nie nabierają masy, za zimno. Stokrotki sa tak mikre, ze ledwo je widac
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:00, 14 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Patrycja za stroiki poza świąteczne się nie łapię, tego nie czuje, a poza tym to troszkę kurzołap

Marzenko jak teraz czytam, to rzeczywiście bardzo jednoznacznie to napisałem.
Szukam dekoracji do okna, kwiaty odpadają Kombinuje nad jakimiś latarniami/lampionami białymi do pokoju z cegłą, który pokazywałem u nawigatorki. Myślę, że skończy się to wyprawą na giełdę.

Cos mi sie wydaje ze sie na betonowych i drewnianych ozdobach skończy
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 20:58, 14 lut 2016

Do góry
Rozumiem ze przygotowania do oprysku w toku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies