Zatem specjalnie dla osób, które nie mają dostępu do fb ani instagrama - trochę fot ogrodnika na wyjeździe Ogólnie zaskoczyła mnie tam zmienność klimatu - temperatura od 15 stopni w środku wyspy do 45 na południu. To samo z opadami, że w ogóle były
Najpierw kanaryjskie brzozy, czyli fikusy Beniaminki Dwa dni mi zajęło nim się zorientowałem co to...
na swoje usprawiedliwienie dodam, że etykiet jednorocznych nie zbieram. jeśli mam rosliny w ilości mnogiej to też wszystkich etykiet nie zostawiam - ewent jedną i to też tylko niektórych roślin
Ale śmiej się dowoli
a zamiast się śmiać to mobilizuj się do pomocy - luby zbierze się w koncu sam do robienia podjazdu. czyli trzeba zaprojektowac 2 rabaty przed domem wzdłóż podjazdu. dziś/jutro pokaże co mam i będziemy główkować z pomocą pomocnych forumowiczów
Nie zawsze , przez dwa sezony
Soki z malin i czerwonej porzeczki ale debiutuję w nalewkach : wiśnie , czarna porzeczka i będzie jeszcze jeżyna .... Kiedyś .. rok temu zostałam poczęstowana i tak mi posmakowało , że postanowiłam sama ....
Wczoraj dowiozłam kolejną partię owoców i do 2 w nocy bawiłam się w drylownicę
Bawię się również w dżemy , w tym sezonie po raz pierwszy doszły smaki wiśniowe i porzeczkowe ... Dostarczono mi również ogórki ... I tyle ....
Hosty uniknęły cięcia a to dzięki kijkom bambusowym