pytania aktualne na tą chwilę kupilam astrid grafin i ascot, myślę o tradescent.
jak na początkującą w sferze róż szukam oczywiście tych jak najdłużej kwitnących
powiem Wam dzieczyny że gdybym mogła cofnąć czas to bym taras powiększyła i zrobiła takie same skarpy wokoł. a tak to zrobiłam sobie taką big-rabatę a teraz kombinacje chińskie zeby to jakos wygladało a nie jak krzaki w parku miejskim..............
schodow napewno nie potrzeba tak dużo bo tak jak pisałam wcześniej rabata jest długa i spadek się bardzo rozłozył. róznica terenu jest moze z 30cm rozlozona na 8m to naprawde pikuś. tak na oko podaję.
a w ktorych miejscach byś dała te zimozielone?
Monika krzycz ile wlezie
kory tam nie mam i nie bedzie, ściółkuję kompostem.
dostałam nie umyślnie od Bogdzi tojeść i podoba mi się jako zadarniacz. chcialabym zeby miedzy płytami była.
a rozchodnik..wiesz ja robie telefonem fotki to one naprawdę nie oddaja koloru. musialabyś na zywo najlepiej zobaczyć
jest misz masz wiem...dlatego chcę ograniczyć gatunki, sadzilam wszystko jak leci bo pusto bylo strasznie. rozchodnika tam wogole nie bedzie, wszystko an front przenoszę. kocimietka na tą chwilę robi jako zapychacz, jest idealna do tego ale szałwie tam chce
a wiesz dzisiaj u weterynarza bylismy i miałaś rację jest Dzidek
Asiu tam az takiego ostrego spadku nie ma bo rabata jest długa i się rozlożyła różnica. myslę że dam radę ustawić płyty. powiedz co sądzisz o czymś takim? ja tak równiutko w paint jak ty nie umiem ale wiesz o co mi chodzi?
a z tymi szkieletami i strukturami to powiedz jak byś ustawiła te zimozielone?
bo ja myślę o żywoplotach buksowych coś takiego
dobrze czy cos innego dać? kostki cisowe tez mogą być ale gdzie?
Inko - masz rację ze stopniami; na powyższym zdjęciu widać wyraźnie, że dwa w zupełności wystarczą.
Żeby nie było wątpliwości - ja się nie upieram przy ścieżce
Jej główna zaleta to wygodniejsze dojście do roślin, ale efekt "nadania struktury" całej rabacie można równie dobrze osiągnąć sadząc rośliny zimozielone przy o wiele mniejszym koszcie.
Usnąć wczoraj nie mogłam przez ten projekt...
Asia a te płyty mogły by nie być połaczone tylko takie wtopione w ziemię?
i wiesz nawet to za wysokie zejście myślę ze nie robi problemu bo ja traktowałabym tą ścieżkę roboczo i jak taką ściezke "do nikąd"
te czarne kraedzie to bukszpan?
tylko czy ten spadek nie wadzi?
Aniu, na początek dwie proste odpowiedzi.... z chwastami jest trudno Jest już lepiej niż kilka lat temu, bo dużo miejsc mam odpowiednio zagospodarowane ale nie wszystkie; różę Swany mam
Inne pytania doprecyzujemy jeśli jeszcze są aktualne
nieee, ja lubię burze mózgów
uwielbiam cos tworzyć, planować, projektować
dzisiaj z siostrą 4h siedziałyśmy i obmyślałyśmy demolke w domu który kupuje uwielbiamy takie klimaty
dziękuję Ewa i witam
czy za duża..no dla mnie nie, przyzwyczailam się większa była w kwietniu teraz zarosła i właśnie gdzieniegdzie jak piszesz bym zimozielone dała.
ale najpierw róże muszę posadzić z głową a potem wypelnie cisem lub bukszpanem
co o tym sądzisz?
2 wersja - ewentualnie bordziaki na osobną rożankę mogę dać
3 wersja - geometrycznie przeplesć bukszpanem..