Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:45, 10 wrz 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Pięknie u Ciebie kule, żurawki wszystko wypasione.

Ewuniu
Dziękuję bardzo ... muszę sprostować tylko, ze te zacytowane zdjęcia sa z czerwca
Tu ma być ogród :) 22:37, 10 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Heufleriana u mnie potwór!!! ale tez takie ma wybarwienie ... a jesienna bardzo mi się podoba A która rusza szybciej?

Ja mam obie od wiosny, to jeszcze nie wiem jak wygląda ta kwestia.
Ktoś na pewno podpowie.
Rododendronowy ogród II. 19:12, 10 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Piękna ta Bonica

Reniu ona taka śliczna na poczatku kwitnienia , potem częsc kwiatów jest starszych i jasnych a częsc sie rozwija i juz tak dobrze w całosci nie wygląda ale ogólnie w ogrodzie fajna plamę robi i muszę jeszcze conajmniej jedna dokupic ale dzis jej nie mieli.
Ogródek Iwony II 18:19, 10 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A dasz znać jak bedą Exotic E w B?

Są w L
Tu ma być ogród :) 17:16, 10 wrz 2016

Do góry
Heufleriana u mnie potwór!!! ale tez takie ma wybarwienie ... a jesienna bardzo mi się podoba A która rusza szybciej?
Ogród Ani :) 15:04, 10 wrz 2016

Do góry
Edytko, Dominiko, Asiu, Ursa, Mircia, Ali, Jolu, Tosiu, Aniu, Monia, Gosiu, Marta, Kasiu, Asiu dziękuję

Sylwia, ren133, Aneta witajcie

Aneta "pracujące" to taki żart Toszkowy. Ich praca będzie (mam nadzieję) polegać na ochronie ogrodu/rabat przed wschodnimi, zimnymi, wysuszającymi, zimowymi wiatrami
"Miśki" to też taki żart ale jak je ujrzałam, to nie mogę o nich inaczej myśleć niż Miśki właśnie

Elu tak! Ta blondynka w małym samochodziku, latająca od klepu do sklepu jak szalona - to ja! Masz mnie Cholera nawet w tv o mnie było?

Domi kupiłam, polowałam na gladiatory a były tylko dwie paczki po 2 cebule. Kupiłam jeszcze inne ale nie wiem jakie są, muszę poczytać dopiero Było fulll tulipanów, śliczne, chyba się skuszę jak będę mieć rabaty Na razie mam RAMY TYLNE

Tu ma być ogród :) 14:41, 10 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Edyta
Czy sesleria jesienna jest dużo jaśniejsza od heufleriany?
Pokazałabyś?

Reniu, każdą seslerię mam w innym miejscu ale wszystkie wystawione na słońce. Kolor Heufleriany jest zupełnie inny niż jesiennej.

Jesienna

Heufleriana

A tu jeszcze Sadlera, kolorem bliższa tej Heufleriana, ale bardziej strzelista, liście ma krótsze.

Ogródek Iwony II 14:01, 10 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, w wolnej chwili sprawdzę fotki z lipca i dla ciebie zrobię porównanie z teraźniejszością.

Chyba do marketów nie mogę chodzić. Były dziś nowe kartony. Coś tam w B kupiłam jeszcze.
A potem mi Ewa na priv wrzuciła fotkę z czosnkami z L i wysoaoam zlecenie córci. Może coś jeszcze z czosnków dostanie.
I już pasuję. Muszę zrobić podsumowanie

Tylko niech nikt nie myśli, że mam taaaaak dużo. Ale dla mnie dość

A dasz znać jak bedą Exotic E w B?
Ogródek Iwony II 14:00, 10 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Claudię sadzilaś z Quinami?

Ja rok temu Quiny sadziłam z Exoticami. też nierówno kwitły, ale to nic, bynajmniej okres gapienia się na rabatę wydłużył. Problem w tym, ze przy wykopaniu cebulki mi się zmieszały. Tak więc teraz będą dalej ze sobą posadzone, nie wiem jednak, w jakiej konfiguracji.

Tak Claudię z Queenami ale i Exotic Emperor z Q i Elegant Lady z Q
I z tych trzech ten ostatni duet zgrał się ze sobą
Rododendronowy ogród II. 13:49, 10 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Piękna ta Bonica
Tu ma być ogród :) 12:39, 10 wrz 2016

Do góry
Edyta
Czy sesleria jesienna jest dużo jaśniejsza od heufleriany?
Pokazałabyś?
Ogród Ani :) 12:24, 10 wrz 2016

Do góry
Witaj
Fajne określenie cisów - miśki
Extra przemiana!!!
Nie ma jak dorodne rośliny i ... dobry plan
Powodzenia
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:21, 10 wrz 2016

Do góry
Witaj Marta
Pamiętam jak szukałam inspiracji u Ciebie na początku mojej przygody z ogrodem
To drzewko, o które pytasz to klon palmowy zwykły, nie żaden odmianowy. Na razie jeszcze chudzinka taka ...ale mam nadzieję, że w końcu ruszy z kopyta
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:12, 09 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
I żeby nie było, ze tylko przyglądałam się dzisiaj jak panowie murują
Wzięłam się w końcu za cięcie bukszpanów. Ogoliłam 21 sztuk ... i jestem padnięta ... ale kilka zdjęć jeszcze wrzucę na dowód

A tak z ciekawości zliczyłam dzisiaj wszystkie moje bukszpany i okazałao się, że ... ma ich równo 60sztuk!!!!!!!

Witaj, wpadłam podziwiać, a cóż to za dzrewko wśród tych kulek?
Kamienny ogród patykiem malowany 23:00, 09 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

To ja też mam takie miejsce w ogrodzie, które nie daje mi spokoju i robię srylion wersji tego kawałka
Pozdrawiam

To muszę zajrzeć do Ciebie

Pozdro
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:55, 09 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Nie wiem czy droższy, ja i tak kupuje worki po 50 kg
Wertykukacje robie tylko na wiosnę, ale mam tyle siana, że nie wiem czy nie powtórzyc... Tylko nie mam czym

Ja na jesień to już chyba sobie daruję tą wertykulację skoro w lipcu była nieplanowana Też kupuję duże worki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:54, 09 wrz 2016

Do góry
frezja napisał(a)

To ja sobie też poleję winka mojego wyrobu tak na dobry sen.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:50, 09 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A to ten jesienny jest droższy?
No to już teraz nie wiem co zrobić
A robisz wertykulację na jesień czy tylko wiosną?
U nas świetne efekty zaobserwowałam po wertykulacji, którą zrobiliśmy latem, po powrocie z wakacji

Nie wiem czy droższy, ja i tak kupuje worki po 50 kg
Wertykukacje robie tylko na wiosnę, ale mam tyle siana, że nie wiem czy nie powtórzyc... Tylko nie mam czym
Ogródek Iwony II 22:44, 09 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Widzę Iwonko, że masz Claudię i QofN. Te pierwsze są suuuuper też je dokupiłam ... i miałam je na jednej rabacie z tymi drugimi ... tylko, że QofN kwitną później W tym roku decyduję się na ten sam zestaw

Claudię sadzilaś z Quinami?

Ja rok temu Quiny sadziłam z Exoticami. też nierówno kwitły, ale to nic, bynajmniej okres gapienia się na rabatę wydłużył. Problem w tym, ze przy wykopaniu cebulki mi się zmieszały. Tak więc teraz będą dalej ze sobą posadzone, nie wiem jednak, w jakiej konfiguracji.
Mały ogród, ale duuużo radości 22:31, 09 wrz 2016

Do góry
Danucha napisał(a)
Zmartwiłam się dzisiaj bardzo. Sześć kulek bukszpanowych ma grzyba. Brzydkie, bure, sypią się. A były już takie ładne. Opryskałam. Czekam. To przez orliki, cudne biało limonkowe w czerwcu, ale teraz to jakieś potwory, które zarosły cale wolne przestrzenie i nie daja oddychać bukszpanom. Mus przesadzać! Tylko gdzie?

A czym pryskałaś? Ana polecała zato
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies