Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

tulucy 22:37, 09 wrz 2016

Sylvana napisał(a)
Dziś powstała wersja 100008 i już mam mętlik w głowie bo cały czas mi coś nie pasuje. Latałam dziś z kamieniami żeby nadać kształt nowej rabacie i coś upchnąć w nowym miejscu ale kurde cały czas to nie tak jak chcę.....wrrrr zła jestem

Ja utknęłam przy przesadzaniu... Nie wiem, gdzie wetknąć jeden krzak okrywkwej i zablokowało mnie totalnie, miotam się i jestem zmęczona już tym ciągłym przesadzaniem
Sylvana 22:53, 09 wrz 2016

dominika_ napisał(a)
Zdjęcia super a co z pokazaniem choćby jednej z tych wersji? Ty to masz los perfekcjonistko

Dominika, to jest w takiej rozsypce, że nikt oprócz mnie nie zrozumiałby o co chodzi, a żeby doprowadzić to do stanu nadającego się do pokazów publicznych - musiałabym mieć trochę czasu...a nie mam.
Zostawiam planowanie na forum na zimowe wieczory

Perfekcjonistka ???? dziś nawet moja rodzona matka się na mnie wydarła, że takiego bajzlu narobiłam, że wstyd, że wszystko rozkopane, że końca nie widać, że nie ma chociaż jednej rabaty skończonej, że ja nigdy nie skończę itp itd....

Jednym małym sukcesem mogę się dziś pochwalić - mam 4 doniczki mniej, bo posadziłam wreszcie trzy cisy i miskanta....chociaż tyle
Sylvana 22:54, 09 wrz 2016

Kasya napisał(a)
ladnie ci hortki kwitna, ja przenioslam przesadzanie na wiosne, dam im juz spokoj w tym roku

Kasiu, też planowałam zostawić wszystko do wiosny, ale nie wiem czy wytrzymam
Sylvana 22:59, 09 wrz 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Może coś wspólnie uradzimy Pokaż co i jak a "kamlotów" nie dźwigaj sama, bo kręgosłup masz jeden Dziewczyno

edit: zdjęcia wymiatają Tobie te rośliny po prostu pozują

Wspólne radzenie zostawiam na zimę...i tak do tej pory pozmieniam jeszcze 234 razy, a do wiosny to.......
Kamloty już przytachałam.....nadałam kształt rabaty na górce - tej o którą była "wojna" z eMem (już machnął ręką) i jeszcze ją powiększyłam. Teraz ściąganie darni, murowanie i podmianka ziemi.....a potem przesadzanie....oj zejdzie mi się....

Sylvana 23:00, 09 wrz 2016

ren133 napisał(a)

To ja też mam takie miejsce w ogrodzie, które nie daje mi spokoju i robię srylion wersji tego kawałka
Pozdrawiam

To muszę zajrzeć do Ciebie

Pozdro
Sylvana 23:05, 09 wrz 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Sylwik, wczoraj znalazłam termin Gardenii w 2017 roku. Tym razem będzie to 4 marzec 2017r. Możemy sobie zrobić Dzień Kobiet w Poznaniu
Mam nadzieję, że harmonogram Targów się nie zmieni

A jutro jadę do Marty na wizytację i odbiór tarasu

No to pozamiatane.....Gardenia będzie musiała się obejść beze mnie (trzeciego mam urodziny).

Asz Ty się ciągle rozbijasz
Z Poznania na Mazury - rzut beretem
Bawcie się dobrze
Sylvana 23:20, 09 wrz 2016

tulucy napisał(a)

Ja utknęłam przy przesadzaniu... Nie wiem, gdzie wetknąć jeden krzak okrywkwej i zablokowało mnie totalnie, miotam się i jestem zmęczona już tym ciągłym przesadzaniem

Ja tak miałam z peoniami...no nigdzie nie pasują.....aż wreszcie dziś powiedziałam dość tego, bo przez to czego nie lubię zmarnuję to co lubię - przesadziłam peonie (i pewnie nie jest to ich miejsce ostateczne) i posadziłam co zaplanowałam na ich miejsce.

Daj sobie trochę luzu, bo jak się za długo myśli to się nie myśli....odpocznij i zobaczysz, że coś wykombinujesz
frezja 23:53, 09 wrz 2016

Sylvana napisał(a)

Daj sobie trochę luzu, bo jak się za długo myśli to się nie myśli....odpocznij i zobaczysz, że coś wykombinujesz

Bardzo mądrze powiedziane.. też tak robię.
tulucy 22:41, 10 wrz 2016

Hehe - dziś w ramach odpoczynku koncepcyjnego zajęłam się czyszczeniem truskawek - i koncepcje się pojawiły
Zana 21:21, 12 wrz 2016

Sylwuś, co ja czytam! Wygrałaś z eMem. No gratuluję, że jednak zrezygnował z zawału serca.

Perfekcjonistka ???? dziś nawet moja rodzona matka się na mnie wydarła, że takiego bajzlu narobiłam, że wstyd, że wszystko rozkopane, że końca nie widać, że nie ma chociaż jednej rabaty skończonej, że ja nigdy nie skończę itp itd.... - hmmm, tak jakbym już słyszała podobne (niemal identyczne) słowa, tylko że one do mnie były adresowane.

Sylwuś, po prostu róbmy swoje