Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Szmaragdowy Zakątek 18:33, 17 wrz 2014

Do góry
No nareszcie mam chwilkę czasu, żeby wszystkim odpisać…

Margaret_ka – Gosiu, spotkań to u nas dostatek… do października wszystkie weekendy zajęte…

Milka – spotkanie wyło świetne… i zamierzamy je często powtarzać . A może i Ty byś nas kiedyś odwiedziła?

Tusiala – Marta, my się już zastanawiamy, czy na te spotkania nie jeździć jakąś ciężarówką, bo bagażnik osobówki już nie wystarcza.

paniprzyroda – remoncik mały to i mało czasu zajął… Buziaki przesyłam i do zobaczenia w Skierniewicach.

Marzena2007 – Marzenko, faktycznie… miałaś rację… tylko w podróży mogłam odpocząć… potem to już tylko istne szaleństwo!

Donia72 – ja po prostu intensywnie korzystam z życia…

iwonadm – oj, działo się Iwonko… oj, działo. Do tej pory jeszcze boli mnie brzuch ze śmiechu

eliza3, malgorzata_s – spotkanie było rzeczywiście superowskie. 20września wybieramy się do Skierniewic… może i Wy przyjedziecie ???

AgnieszkaW - było naprawdę zajefajnie!!!

Mala_Mi, Anita1978, Madziarzeszów – musimy to koniecznie powtórzyć!!!

Luki – to był naprawdę super wyjazd !!!

popcarol – Ania, bardzo żałowała, że nie mogłaś przyjechać… ciągle wspominała, że Wy obie to takie pokrewne duszyczki nadające na tych samych falach !!!

Bogdzia – to ja dziękuję za zorganizowanie superowskiej wycieczki. Buziam.

Margarete napisał(a)
Czekam na następne podobne wypady

No to Małgoś do… 28 września !
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:23, 17 wrz 2014
Do góry
Luki napisał(a)
No i patrzcie co znalazłem na proflu Pana Bartka
https://www.facebook.com/bartlomiej.jedrzejak

Facebook to potęga jednak A tak trochę poza tematem: co to to żółte nad konwalnikiem? https://www.facebook.com/photo.php?fbid=448552015283062&set=pcb.448552351949695&type=1&theater
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:11, 17 wrz 2014

Do góry
No i patrzcie co znalazłem na proflu Pana Bartka
https://www.facebook.com/bartlomiej.jedrzejak
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:05, 17 wrz 2014

Do góry
Świetnie kolejna telewizja... niech przyjeżdża ich jak najwięcej rozgłoś się należy i to jak największy oczywiście trąb głośno gdzie będzie można zobaczyć nagranie
Tak swoją drogą byłaby z CIebie Danusiu piękna pogodynka, ale zostań jednak przy ogrodach
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:59, 17 wrz 2014

Do góry
Sebek no to widać, że już nawet w Anglii podświadomie kopiują Danusie... ja mam takie małe marzenie wybrać się na CHFSh wtedy gdy Danusia będzie miała tam swój ogród
Krzesła są bardzo wygodne potwierdzam, miałem okazje posadzić na nich swoje 4 litery w kilku miejscach, a pomyśleć, że to klasyk z lat pięćdziesiątych.

Ostatnie wejście świetne no i operator ciekawie pokazał kilka detali i zbliżeń... szkoda, że tak krótko, ale na szczęście nowy odcinke Mai był kręcony
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:49, 17 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Dawno tak długo nie siedziałem przed TV, ale kibicuje dzielnie, a pierwsze wejście podobało mi się najbardziej, jednak ruchomy obraz, woda na stalowej kuli i Daimond Chair, którym zachwyciłem się CHFSh w jednym ogrodzie u Ciebie Danusiu powinien zagościć na stałe bo wygląda zjawiskowo w tym miejscu
Czekam na wejście z Wami

Łukasz, Danusia tymi meblami wyprzedziła CHFS, bo są w ogrodzie chyba już od początku maja Są one niezwykle wygodne, że o wyglądzie nie wspomnę

Mam nagrane wejście z Wami, ale światło słoneczne odbija się od ekranu, może ktoś wrzuci nagranie o dobrej jakości?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:28, 17 wrz 2014

Do góry
Dawno tak długo nie siedziałem przed TV, ale kibicuje dzielnie, a pierwsze wejście podobało mi się najbardziej, jednak ruchomy obraz, woda na stalowej kuli i Daimond Chair, którym zachwyciłem się CHFSh w jednym ogrodzie u Ciebie Danusiu powinien zagościć na stałe bo wygląda zjawiskowo w tym miejscu
Czekam na wejście z Wami
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:42, 16 wrz 2014

Do góry
Marzenko czytałem.

Mileno jakieś podobno mają być, ale nie zależy mi jakoś specjalnie

Gosiu ja pamiętam ale nie trzeba się zbroić
Myśle poważnie nad sobotą...

Violu dziękuje teraz tego typu zabawy z dużym ograniczeniem, ale z czasem już się troszke wyrobiłem
Moja "przyziemna" :) pasja 22:35, 16 wrz 2014

Do góry
Nie szkodzi, że się obróciło... troszke skrętów głową dla zdrowia przed snem

Plan mi się podoba, ale w jednej sprawie się pogubiłem... mianowice gdzieś miał być garaż i wydawało mi się z tego co czytałem, że za murem z berberysami coś ma być robione, ale zapewne coś źle zrozumiałem lub niedoczytałem
Moja "przyziemna" :) pasja 22:13, 16 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Eee połapiemy się ja lubie takie rysunki i plany oglądać jakiekolwiek by były a ciekawy jestem co planujesz.

nic specjalnego, ściana wodna skłoniła mnie do rozrysowania planów.
Moja "przyziemna" :) pasja 21:58, 16 wrz 2014

Do góry
Eee połapiemy się ja lubie takie rysunki i plany oglądać jakiekolwiek by były a ciekawy jestem co planujesz.
Borówcowy raj 21:52, 16 wrz 2014

Do góry
Dawno nie było takiej ilości zdjęć, ogród pięknie się rozrasta, a mnie jednak dalej ciekawią okolice nowopowstałego garażu... no ja to niestety ciekawska bestia z natury
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:41, 16 wrz 2014

Do góry
Dziwne z tymi bukszpanami bo moje wrocławskie sadzone i mocno cięte w tym roku bardzo dobrze wyglądają i nie chorowały... problem miałem z tymi kupionymi w CO i Obi, które przyjechały z holandi, ale bardzo szybko zareagowałem i żadnych strat nie było.
Zwracałem jednak uwage, aby zaplanować cięcie w bardzo suche dni, ale też pogoda w tym roku niestety sprzyja wszystkiemu co niedobre. Nigdy nie miałem zagrzybionych lili, a w tym roku już wszystko musiałem powycinać i cebule nie nabrały tyle co powinny.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:37, 16 wrz 2014

Do góry
Donia dziękuje

Marto widziałąś to i wiesz, że wygrana tak choćby wcale ale zawsze jest to jakiś miły gest...szczegółów konkursu nie ma nawet co przytaczać i problemów jakie z nim wynikły wiem, że drugi raz bym się nie zgłosił, ale powtórze zawsze człowiekowi milej jak ktoś doceni

Agnieszko sukces na miare poziomu konkursu ale bardzo cieszy.
Plany na własny ogród mam wielkie, ale kiedy się zrealizują zweryfikuje życie ale takiego jaki chce mieć jeszcze nigdzie nie widziałem

Marzenko dziękuje, ambrowiec był pokazywany u Pawła, swoją drogą cudowny okaz.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:20, 16 wrz 2014

Do góry
Zrobiłem sobie też dzisiaj mały wypad przed południem nad pobliski zalew z chrześniakiem siostrą i babićką
Kilka fotek zostawie bo w ogrodzie obecnie bałagan

Nawet ja na fotke się załapałem

Moja bajka 21:13, 16 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No no no widać, że wygłodziłaś się zakupowo bardzo mocno, coraz pełniejsze rabaty się robią, a w następnym roku to już w ogóle będzie super jak wszystko się rozrośnie
Jeżeli chodzi o żurawke to do Delta Dawn bardzo jej daleko ma dziwne wybarwienie i ciekaw jestem gdzie była trzymana bo wygląda mi na żuraweczke Alabama Sunrise, a ona jest bardziej żółta niż taka różowa

Oj wygłodzona byłam strasznie . Z tą żurawką trafiłam jak kula w płot, ale próba nie strzelba . Dzięki Łukaszek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:57, 16 wrz 2014

Do góry
Marta kto wie co z tego wyjdzie, na razie jestem na etapie przekładania kostki i wykopywania zbędnych roślin, wiem tylko tyle, że przydałaby się jakaś rabata śmieciowa, że tak bym nazwał niepotrzebne rośliny, któych żal się pozbyć
Co do hakuro jak chcesz wypróbować nie zabraniam, ale ja osobiście nigdy bym tej rośliny nie polecił, łapie choroby, trzeba często przycinać ... troszke jeszcze bym mógł ponarzekać

Ewo ja w tym roku zamówiłem 12 w tym 4 duże siewki, ale nie pokaże gdzie posadziłem bo to woła o pomste do nieba... upchnięte gdzie się dało bo już na prawde nie mam miejsca na liliowce, a kolekcja dobiła do 45 odmianowych i 20 siewek.
Również jestem ciekaw jak zakwitną i to oczekiwanie na pierwszy kwiat w tym wszystkim jest chyba najlepsze

Kasiu porządek pełen problemów i niedoróbek nad którymi pracuje

Marto(Tusiala) na takiej wystawie powinny dać rade, ale będziesz widzieć w przyszłym roku jak się będą zachowywać

Iwonko ja tak często mam, że pisze w myślach bo się zaczytam, a później szukam po wątkach odpowiedzi na mój post
No zmieniać trzeba, żeby być coraz bardziej zadowolonym, ale bez tych zmian to troszke by mi się nudziło też, a wolny czas wykorzystuje póki mogę

Napomkne tak w ukryciu, że udało mi się wygrać gminny konkurs, ale zamiast się z tego cieszyć jestem zbulwersowany tym jakie okropne zdjęcia zostały zamieszczone w sieci Nie chce tutaj wyjść na niewiadomo jakiego niezadowolonego człowieka, ale te zdjęcia na prawde są istną tragedią... lustrzanka niestety nie czyni z człowieka dobrego fotografa
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:46, 16 wrz 2014

Do góry
Jak chciałbym coś bardzo doradzić to od czytania tych wszystkich nazw w głowie mi się zagotowało nie ogarniam tematu. Mogę tylko powiedzieć, że połączenie purpury z bladym różem jest tak cudowne, że najlepiej wywaliłbym wszystkie żółte byliny i zastąpił taką kolorystyką... tylko troszke jednak szkoda.
Teraz dałaś mi do myślenia... a może ja też posadze jakieś róże, świat oszalał
Moja bajka 20:34, 16 wrz 2014

Do góry
No no no widać, że wygłodziłaś się zakupowo bardzo mocno, coraz pełniejsze rabaty się robią, a w następnym roku to już w ogóle będzie super jak wszystko się rozrośnie
Jeżeli chodzi o żurawke to do Delta Dawn bardzo jej daleko ma dziwne wybarwienie i ciekaw jestem gdzie była trzymana bo wygląda mi na żuraweczke Alabama Sunrise, a ona jest bardziej żółta niż taka różowa
Ogród z łezką 11:01, 16 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Dalie piękne kwiaty.. tylko mają ten jeden zasadniczy minus, trzeba mieć gdzie przechować, a raz straciłęm 3 kartony i dziękuje

U nas w garażu zimują...jedyny kłopot z przechowywaniem jest taki, żeby nie wyschły na wiór. Teraz spróbuję jak Irenka, nie będę je z ziemi oczyszczać. Do tej pory czyściutkie w trocinach zimowały, ale o trochę wilgoci trzeba zadbać...nie zawsze pamiętam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies