Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:27, 03 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Reniu, dziękuję za poradę przywrotnikową. Z rodkiem to akurat miałam odwrotną sytuację. Jednego bidoka już nie miałam siły jesienią wsadzić i spędził całą zimę zadołowany w donicy. Dopiero trzy tygodnie temu doczekał się miejscówki. Trochę mu liście ucierpiały, ale w sobotę zaczynał rozwijać kwiaty. Za to padły dwa inne, które jednak do ziemi przed zimą wsadziłam. Ot takie losy dziwne tych roślinek. Może z ostróżkami zrobię tak jak Ty, bo szkoda mi kasy na takie drogie obręcze.

Moje spędziły zimę na pełnym słońcu, bez okrycia i o dziwo nic im nie jest. Wiosna poobrywałam im przypalone liście, ale widziałam nowe uszkodzenia, więc je wykopałam, trafia na nową cienistą rabatę.

margaretka3 napisał(a)

Reniu, poszukaj czegoś o lisciach ciemnozielonych, bardziej okrągłych. Ja mam kuklika przed liliowcami. Ładnie pasowałaby bergenia i jeszcze hosty, jeśli nie masz tam pełnego słońca.

Póki brzozy małe na razie patelnia tam jest. Do tego rabata podwyższona więc raczej sucho. Widziałam wczoraj połączenia liliowców z bergenią - podobało mi się. Muszę to przemyśleć

malkul napisał(a)
Co do przywrotnik - to ja dwa dni temu dzieliłam kwitnąca karpę , zyje i wygląda normalnie

Mi też się zdarzają takie historię

anabuko1 napisał(a)
Przywrotniki dadzą radę zobaczysz.Jeszcze trochę rusza i zasłonią dole piwonie.
Fajna , ładna tam trawkę widziałam

Strasznie mnie drażniły puste dziury, więc na razie tam molinię variegata upchałam.

jolka napisał(a)
Macham Renia Ślicznie, kolorowo u Ciebie. Irysy w większych kępach super wyglądają. Po poczytaniu i pooglądaniu mam coraz większą ochotę na przywrotnika w piwoniach. Chyba sobie jutro zrobię rundkę po ogrodniczych w okolicy

Wszystko w łanach lepiej wygląda. Na irysy mam nowego pomysła Irysy+ szałwią + bodziszki.
Coś jeszcze, coś więcej... 09:11, 03 cze 2016

Do góry
ech te twoje orliki i irysy, siedza mi w głowie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:06, 03 cze 2016

Do góry
Marta ciebie zostawiłam na deser
dawno nei było tyle zdjeć od Ciebie a szkoda
bo masz cudnie
łąkowo, troche lesnie w niektórych zakątkach i strasznei klimatycznie, pieknie

rozłożę sie zatem wygodnie na hamaku i skomentuję jesli mogę

bardzo spodobał mi się ten leśny zakątek z hamakiem , miękkośc tej górki łagodny spadem

czosnki kartawskie też mnei zachwyciły, w tej masie pięknie już nawet mam niecny plan zakupic je jesienią

Irysy trawolistne kocham u Ciebie do zawsze widze że tyle lat mają się świetnie

i ten biały dywanik nisko to z czego?
cudny jest

Ps. zabrakło mi jeszcze lawendowych hektarów przed wybuchem
ps2. czewona rabata jeszcze istnieje? ta z czerwonymi jezówami i brązowymi trawami?

a i zrobiłam dla ciebie małe porównanie
:
twój grab w 2013

2014 po cięciu

2015

i 2016
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:50, 03 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Gosiu a to jest milky way? Czy inny? Psmietasz czy drogi byl?

cholewka nie pamiętam a nie mam zanotowane. albo milky albo china, czy drogi był chyba nei za 40zł. chyba
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:46, 03 cze 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
hmmm a moim nic nie jest

to się cieszę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:44, 03 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

a sa jeszcze na all?

nei mam pojęcia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:11, 02 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)

nei wiem jak długo mam je w sumie pierwszy rok

te podpory kupiłam kiedyś na allegro, o ile mnie pamięć nei myli to ocynk, coć trzy mi juz zardzewiały
hmmm a moim nic nie jest
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:17, 02 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Dereń z mieścinki "Nowa Wieś" koło Kęt

i po posadzeniu
Gosiu a to jest milky way? Czy inny? Psmietasz czy drogi byl?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:29, 02 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)
UPS
a czemu nie dhl?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:04, 02 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)
nie no baby! nikt nie widzi płatków róży?
jak to nie prEciezisalam zebys se roze kupila bedziesz miec na kiecke
U Matki... 19:54, 02 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Brawo babo!
zaczyna to wreszcie wyglądać

zasada jest prosta - przestań dzielić i daj porosnąć

No, zaczyna

Już nie dzielę nic i rośnie
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 19:01, 02 cze 2016

Do góry
UPS
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:54, 02 cze 2016

Do góry
ZAPRASZAM NA PW
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 18:47, 02 cze 2016

Do góry
jak nam ładnie machasz na tym avatarze
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:47, 02 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Sorry za tak praktyczne pytanie przy tak pieknych zdjęciach ale czy te podpory do hortków to sa ze zwykłego drutu i pomalowane?
I jeszcze jedno - jak dlugo kwitną kamasje?

nei wiem jak długo mam je w sumie pierwszy rok

te podpory kupiłam kiedyś na allegro, o ile mnie pamięć nei myli to ocynk, coć trzy mi juz zardzewiały
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:46, 02 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

jedziecie? to już jesteś drugą osobą dziś, która mi mówi, ze się wybiera.

MY co roku bo nasz synek uwielbia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:32, 02 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)
u naszych dzieci juz czas oczekiwania na weekend bo:

http://www.paradasmokow.pl/

jedziecie? to już jesteś drugą osobą dziś, która mi mówi, ze się wybiera.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:29, 02 cze 2016

Do góry
u naszych dzieci juz czas oczekiwania na weekend bo:

http://www.paradasmokow.pl/
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 13:57, 02 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)

ja od tego roku porządni sie tych siewek wystraszyłam
ale fakt piękna jest

no pewnie, bo to masa niepotrzebnej roboty i szkoda czasu na takie rzeczy
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:21, 02 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)

świetnie uchwycony moment
mam zgryz czy mimo wszystko nie wolałabym nie uchwycić a jeszcze spac o tej porze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies