Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:23, 27 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
a ja bym chyba ja zostawiła taką jak jest i dodała jasne szare poduchy nawiązaujące do betonoeych elementów...masz brązowe ogrodzenie, elemnty drewna brazowe,płotek itd

Ewidentnie za dużo mam tego brązu Że ja też na początku nie widziałam, że do kostki granitowej pasuje szary...Nie wiem gdzie ja oczy miałam

Jak będzie szara ławka to powinna wtopić się w donice i nie będzie taka widoczna? Bo ona naprawdę nie jest piękna
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:21, 27 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Cieszę się bardzo, że jesteś!!!

Jak juz nadrobisz to zajrzyj do mnie bo mam problem z kolorem ławki
zajrzałąm ale nadrobiac nawet nie zaczynam...zwłaszcza że zniknęłam żeby pewnych rzeczy nie wiedzieć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:20, 27 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Brąz jest w tym momencie i coś mi nie leży na ławka. Wydaje się taka solidna, cieżka, pzrytłaczająca. Szary może nada jej trochę lekkości? Tylko taki jasny szary wybrać a poduchy w ciemniejszym odcieniu?

Na elewację nie ma co patrzec Będzie robiona za dwa lata i ławki nie będzie już w tym miejscu.
dodaj szare poduchy w kolorze betonu to odciąży ławkę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:19, 27 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)
więc polukałam i podumałam, moim zdaniem biała nie i teraz jesli chcesz stonowane to albo brąz jak brama albo szary bo neutralny, mozna tez obrac inny kierunek czyli wytoczyc ciężkie działo jaskrawego koloru i nadać zupełnie nowy charakter temu miescu, jeszcze zalezy jaki kolor elewacji co pod nią ta ławka stanie.

Brąz jest w tym momencie i coś mi nie leży na ławka. Wydaje się taka solidna, cieżka, pzrytłaczająca. Szary może nada jej trochę lekkości? Tylko taki jasny szary wybrać a poduchy w ciemniejszym odcieniu?

Na elewację nie ma co patrzec Będzie robiona za dwa lata i ławki nie będzie już w tym miejscu.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:15, 27 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)

no to ja dałabym szary jeżeli wybierać z tych 3 kolorów

Jeden głos za szarym.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:14, 27 kwi 2016

Do góry
beta napisał(a)
możesz dołożyć 55 odcień brązu...tak jak u mnie

Tak naprawdę to ja już żałuję, ze wybrałam brąz na drewniane elementy w ogrodzie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:12, 27 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)

mam trzcinnika a obok niego chciałam jakąś trawę wysoką i zwartą
a co myślisz o grazielli?

gracek czy graciella?

Nie znam tego drugiego miskanta.
Wygooglowałam i widzę, że on trochę przewieszający się jest? I kwinący?
Gracilimus to sztywna trawa.
Idę do Ciebie może jak zobaczę rabatkę to się coś rozjaśni
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:05, 27 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)
ŁAwka... myślałam o białej ale czy nie będzie się za bardzo wyróżniać??
To nie jest jakiś piękny mebel-ot 30 letnia ławka, która bardziej z sentymentu jest

Pomalowana jest Sadolinem i to grubą warstwą. Szlifowanie nie wchodzi w grę bo eM mnie zabije jak to usłyszy. Niestety wszystkie prace ogrodowe spadły teraz na niego więc nie mogę jeszcze dokładać zdzierania farby

Lawendowy ładny kolor ale u mnie wszystko stonowane. Mam już biały, szary, brązowy. Nie mogę dołożyć kolejnego koloru.

no to ja dałabym szary jeżeli wybierać z tych 3 kolorów
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:03, 27 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

A musi być miskant? Wysoka jest Molinia KF albo Trzcinnik KF i szybciej startują od miskantów

mam trzcinnika a obok niego chciałam jakąś trawę wysoką i zwartą
a co myślisz o grazielli?

gracek czy graciella?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:03, 27 kwi 2016

Do góry
Cieszę się bardzo, że jesteś!!!

Jak juz nadrobisz to zajrzyj do mnie bo mam problem z kolorem ławki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:01, 27 kwi 2016

Do góry
ŁAwka... myślałam o białej ale czy nie będzie się za bardzo wyróżniać??
To nie jest jakiś piękny mebel-ot 30 letnia ławka, która bardziej z sentymentu jest

Pomalowana jest Sadolinem i to grubą warstwą. Szlifowanie nie wchodzi w grę bo eM mnie zabije jak to usłyszy. Niestety wszystkie prace ogrodowe spadły teraz na niego więc nie mogę jeszcze dokładać zdzierania farby

Lawendowy ładny kolor ale u mnie wszystko stonowane. Mam już biały, szary, brązowy. Nie mogę dołożyć kolejnego koloru.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:55, 27 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
co do ławki to ja nie robiłabym białej
ale kazdy lubi co innego i każdemu się co innego podba

Paula jako specjalistka od traw - doradź miskant wysoki z nie przewieszającymi się liściami zwarty w kępie ładny co być poleciła?

Kamilko, ze mnie żadna specjalistka Na palcach jednej ręki można policzyć u mnie gatunki traw

Wysoki, zwarty to Gracilimus ML przewiesza sie...Chyba, że zielono-żółty Zebrinus?
A musi być miskant? Wysoka jest Molinia KF albo Trzcinnik KF i szybciej startują od miskantów
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:45, 27 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Zastanawiam się na jaki kolor przemalować ławkę. Póki co jest brązowa ale pójdzie pod pędzel

Zamiast tych białych donic obok ławki są betonowe, w których będą gracki i jakieś białe kwiatki.

Te białe donice z bukszpanami są teraz trzy razem tu gdzie ten jeden bukszpan na pierwszym planie. NA oknach będzie Bakopa tak jak w tamtym roku.

Myślałam nad jasno szarą ławką albo białą i do tego szare poduchy.
Co myślicie?

Hmm, pierwsze co mi przyszło do głowy to szary, ale z drugiej strony to taka trochę oczywista oczywistość. A może trochę inaczej i np. na lawendowo. Z szarymi poduchami i betonowymi donicami jak dla mnie byłoby fajnie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:43, 27 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Ogłoszenie prafialne

W sobote zamierzam sobie przywieźć do ogrodu nowego mieszkańca

tralalalalalal

już przebieram łapkami

jade po niego duzym wozem

Pewnie jakiś wielki krzaczor przytargasz

Póki jeszcze nie masz nazwy firmy to choć do mnie i doradz jaki kolor ławki mam sobie machnąć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:42, 27 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Pewnie, że tak. U mnie już ładna, dorodna pokrzywa Tylko pamiętaj o rozcieńczeniu aby nie popalić roślin.

tak tak pamiętam

mieszankę zapisałam
własnie przesadziła RB do półcienia - znaczy słońce od ok 12 do popołudnia i się zastanwiałam czy sobie poradzi

dzięki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:40, 27 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)

a widzisz zastanawiałam sie czy już mogę pokrzywe zrywac i robić gnój

Pewnie, że tak. U mnie już ładna, dorodna pokrzywa Tylko pamiętaj o rozcieńczeniu aby nie popalić roślin.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:38, 27 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)

aaaaaa
a myślisz że w półcieniu da radę ?
piasek i coś tam cos tam ?? heheh
gdzieś mi dzwoni ale nie wiem gdzie

Też w tamtym roku się zastanawiałam nad RB w cienostym miejscu i u mnie się sprawdził Posadziłam go między smaragdami a wiadomo, że tam słońca o wiele mniej i ładnie rósł.
Mieszanka to ziemia, kompost, kora i piasek.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:36, 27 kwi 2016

Do góry
Zastanawiam się na jaki kolor przemalować ławkę. Póki co jest brązowa ale pójdzie pod pędzel

Zamiast tych białych donic obok ławki są betonowe, w których będą gracki i jakieś białe kwiatki.

Te białe donice z bukszpanami są teraz trzy razem tu gdzie ten jeden bukszpan na pierwszym planie. NA oknach będzie Bakopa tak jak w tamtym roku.

Myślałam nad jasno szarą ławką albo białą i do tego szare poduchy.
Co myślicie?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:31, 27 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Cześć Kasiu

Wczoraj przez dwie godziny w deszczu podlewałam ogród gnojówką z pokrzywy
Sąsiedzi pewnie znów mieli ubaw A ja z 5l. konewką,w kaloszach i przeciwdeszczówce spacerowałam po ogrodzie. Dzisiaj muszę jechać po świeże pokrzywy i nastawić kolejne dwa wiaderka.

A co u Ciebie?? Już nawet się nie pytam czy będzie mi dane zobaczyć Twój ogród...

a widzisz zastanawiałam sie czy już mogę pokrzywe zrywac i robić gnój
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:30, 27 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Kamilko, rozplenica z tego co wiem to bardzo póżno startuje wieć tym bym się nie przejmowała

RB mam na słońcu od rana do 16. Wszystkie moje trawy sadzę w mieszankę polecaną przez Toszkę

aaaaaa
a myślisz że w półcieniu da radę ?
piasek i coś tam cos tam ?? heheh
gdzieś mi dzwoni ale nie wiem gdzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies