Nawet się nie obejrzysz Aniu jak wszystko się ładnie rozrośnie. Wszystko tak pięknie rośnie i kwitnie.
Pamiętam jak jesienią sadziłaś Buchlovice, a już pięknie kwitną.
Bardzo, bardzo ładnie prezentje się Twój ogród.
A może między rodki posadż późne odmiany tulipanów. Mam u siebie czarne i białe tulipany, późne bo dopiero w pąkach. Zakwitną może za tydzień lub nawet później.
buziaki
Tess walczę z chwastami zaciekle, co nie jest łatwe na takiej przestrzeni . Nie mogę się doczekać, aż ogród się "zarośnie".
Filetowe rodki to Rhododendron 'Buchlovice'. Kwitną pierwszy sezon u mnie i widzę, że z czasem będę musiała eksmitować tulipany z tej rabaty. Założenie moje było takie, że najpierw kwitną tulipany a potem rodki a tu się okazało, że kwitną w tym samym czasie i mam wrażenie misz maszu.
Kasieńko, jesteś wielka, bo wszystko dokładnie przeczytałaś
I lwicę wyhaczyłaś, i mój żarcik (też uważam, że jest fajny)
Czyli mówisz, żeby ich nie wywalać teraz?
Dopiero po przekwitnięciu?
W zasadzie masz rację. Miałam większe "zgrzyty" kolorystyczne, o tu dla przykładu
O, kurde. Landrynka.
Ja na moje exotic emperor ciągle czekam, co prawie na pewno oznacza, że ich nie mam
Bo już w całej Polce kwitną, a moje w pąkach. A i pąki jakieś wydłużone, a chyba nie powinny być.
Tu na pierwszym planie.
Ko ma exotic emperor i może potwierdzić, czy to mogą być pąki tych tulipanów?
Iza, strasznie to miłe, aż się zarumieniłam
Dawno temu widziałam donice z paskiem na pincie.
Spodobało mi się. Jak wiele innych inspiracji
Polnixowe donice wydały mi się zbyt nowoczense w formie do mojego ogrodu.
Te paski to eMusiowe "przydasie", które gdzieś kiedyś zdobył.
Skóra przy dużej wilgotności powietrza rozciąga się, więc czasem paski spadają
Veroną jestem zachwycona. Verona dla Ciebie jeszcze raz
Taka madra to ja nie jestem ale z grubszaznam śpiew ptaków które mam w ogrodzie a ten drozd śpiewa inaczej niz inne drozdy, wyraźnie inaczej, nauczył się jakiegoś innego głosu raczej niż śpiewu.
Tessiu,
u nas też nie
Ale wczoraj tak lało cały dzień że tylko z psiną na spacer parę minut i do domciu.
Ale wody dolało nieźle, moje parroty się powykładały i nie wim czy wstaną
Zrobię dzisiaj zdjęcia tych moich angelik, zerknęłam teraz na nie...no różowo-żółte są jak nic.
Na Śląsk? Nie planuję Ale kto wie
No, wygląda, że są porządni. Dlatego nie chcę upubliczniać kim są, bo jak już pisałam - pomyłka może zdażyć się każdemu. Choć ta akurat mnie bardzo rozczarowała
No mnie też się połączenie Casablanki z Hero podoba.
Masz rację co do dostawy jesienią. Chyba też wybiorę tę opcję.
Angieliki cudne są i chcę je mieć. Może teraz się już nie pomylą