Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi

kraania 09:57, 27 kwi 2014

agniecha973 napisał(a)

Ale świetne zdjęcie. I ogólnie fajowa perspektywa w ogrodzie - ścieżka do lasu. Bardzo mi się podoba.

Szkoda, ze nie mogę sobie zrobić furtki do lasu, bo to prywatny las. Spacerować po nim można, ale furtka to jakoś tak nie bardzo .
kraania 09:59, 27 kwi 2014

Kasya napisał(a)

Witam,

dopiero zajrzalam ,
napisz prosze z czego sa wykonane te rabaty ?

Witaj Kaysa . Rabaty wykonane są z pociętych podkładów kolejowych. Wiem, że mają wielu przeciwników, ale u mnie się sprawdzają.
Tess 10:13, 27 kwi 2014

Jaki porządeczek
Te rodki fioletowe bardzo ładne. Ja się nazywają?
kraania 10:40, 27 kwi 2014

Tess napisał(a)
Jaki porządeczek
Te rodki fioletowe bardzo ładne. Ja się nazywają?

Tess walczę z chwastami zaciekle, co nie jest łatwe na takiej przestrzeni . Nie mogę się doczekać, aż ogród się "zarośnie".
Filetowe rodki to Rhododendron 'Buchlovice'. Kwitną pierwszy sezon u mnie i widzę, że z czasem będę musiała eksmitować tulipany z tej rabaty. Założenie moje było takie, że najpierw kwitną tulipany a potem rodki a tu się okazało, że kwitną w tym samym czasie i mam wrażenie misz maszu.
JoannA 10:59, 27 kwi 2014

kraania napisał(a)

Tess walczę z chwastami zaciekle, co nie jest łatwe na takiej przestrzeni . Nie mogę się doczekać, aż ogród się "zarośnie".
Filetowe rodki to Rhododendron 'Buchlovice'. Kwitną pierwszy sezon u mnie i widzę, że z czasem będę musiała eksmitować tulipany z tej rabaty. Założenie moje było takie, że najpierw kwitną tulipany a potem rodki a tu się okazało, że kwitną w tym samym czasie i mam wrażenie misz maszu.

Nawet się nie obejrzysz Aniu jak wszystko się ładnie rozrośnie. Wszystko tak pięknie rośnie i kwitnie.
Pamiętam jak jesienią sadziłaś Buchlovice, a już pięknie kwitną.
Bardzo, bardzo ładnie prezentje się Twój ogród.
A może między rodki posadż późne odmiany tulipanów. Mam u siebie czarne i białe tulipany, późne bo dopiero w pąkach. Zakwitną może za tydzień lub nawet później.
buziaki
kraania 11:15, 27 kwi 2014

Asiu będę musiała pomyśleć o tych późniejszych odmianach, albo poszukać czegoś innego, tylko czego? Może z czasem coś wymyślę, albo ktoś mi coś podpowie . A kiedy się do mnie wybierzesz Asiu?

buziaki
JoannA 11:18, 27 kwi 2014

kraania napisał(a)
Asiu będę musiała pomyśleć o tych późniejszych odmianach, albo poszukać czegoś innego, tylko czego? Może z czasem coś wymyślę, albo ktoś mi coś podpowie . A kiedy się do mnie wybierzesz Asiu?

buziaki

Może majowy weekend będzie odpowiednią porą.
A jaki termin proponujesz?
kraania 11:27, 27 kwi 2014

JoannA napisał(a)

Może majowy weekend będzie odpowiednią porą.
A jaki termin proponujesz?

Asiu na weekend majowy mamy już trochę planów, musimy w ciągu najbliższych dni to poukładać i wtedy dam Ci znać co i jak, dobrze? . Więc wstępnie przyjmijmy, że to weekend majowy a jak się nie uda to jakiś kolejny weekend .
JoannA 12:23, 27 kwi 2014

kraania napisał(a)

Asiu na weekend majowy mamy już trochę planów, musimy w ciągu najbliższych dni to poukładać i wtedy dam Ci znać co i jak, dobrze? . Więc wstępnie przyjmijmy, że to weekend majowy a jak się nie uda to jakiś kolejny weekend .

Aniu,
werbenki rzeczywiście maleńkie ale nie wyrzucaj. Przepikuj je, może coś z nich będzie. Podziele sie swoją werbenką
Jeśli chodzi o przyjazd to ja się dostosuję do Waszych planów.
Wstawiłam u siebie fotki późnch tulipanów. Mają być białe i czarne ale nie pytaj o odmianę bo nie pamiętam, a opakowanie wyrzuciłam.
buziaki
Mathildis 12:49, 27 kwi 2014

no widzisz Aniu taka bezczelna jestem, że nawet spaceruję po Twoim lesie jak Ciebie nie ma , ale dziś to dopiero widoki były.... szkoda że na żywo nie mogę pooglądać...
Na razie motam się po moim lesie i nie wiem w którym kierunku iść... wiem jakie rośliny powinny u mnie zamieszkać nawet pewnie w jakąś rabatkę bym to skleciła, ale.... no właśnie nie wiem jak zagospodarować całość by miało to ręce i nogi a nie było kilkoma rabatkami nie pasującymi do siebie...
....Także chętnie popatrzę jeszcze na Twoje "panoramy"