Aga... Ty po prostu nie masz konkurencji! Jest moc u Ciebie albo raczej z Tobą Podziwiam, te rabaty w łezki są świetne, widać konsekwencję i plan w ogarnianiu przestrzeni. Altanka z oddali wygląda pięknie. I u Ciebie też różany zawrót głowy Róże i róże, to tu, to tam
Moim zdaniem za dużo tutaj gatunków i na pewno żółta tuja powinna być w rogu a nie przy domu. Ustawienie roślin przypadkowe, trzeba to jeszcze przemyśleć. Pomalowałam twoją propozycję. Rozchodnik pod rozplenicą zginie. Tuje żółte będą miały znacznie większą średnicę niź Smaragdy.
Takie cudownosci zapodajesz, że nie można oderwać oczu...
Ze świdośliwy będziesz zadowolona, jest taka delikatna i subtelna, a na plecki zawsze możesz dać panel lamelowy, skoro tam fotel wraca...Nikt z sąsiadów nie bedzie Ci zaglądał w kubek z kawą, a na jego tle możesz coś przecież posadzić, nawet pęcherznicę złotą lub bordową...
Też myślę że dobrze zrobiłam poszerzając tę rabatę. Wcześniej wyglądała taka kiszka
Miskant nie wiem jaka odmiana ma ponad 3 metry wysoki dostałam kiedyś od kogoś z O sadzonkę .Tu na tej rabacie nie zakwita a po drugiej stronie działki ma wiecej słonka i kwitnie .
Tu dobrze widać jaki wielki i powiem ci że rosną za nim brzozy.
Chcesz sadzonkę?
Tę owsicę wieczniezieloną mam u siebie. Wpada w lekko niebieskawy odcień. Bardzo wcześnie kwitnie, bo już na początku czerwca. Przez pierwsze dwa/trzy lata nie wymagała cięcia, ale teraz już ją corocznie tnę. Nie lubi nadmiaru wilgoci (ma wtedy tendencję do wygniwania). Kocha słońce.
Tak wygląda na początku czerwca. Potem zdjęcie usunę.