Mnie od razu cały szpaler zaatakowało, ale co najdziwniejsze drugi szpaler oddalony o ok 2 m - bez problemów.
Ja byłam w sklepie ogrodniczym z wyciętą gałązką tui i tam otrzymałam odpowiedź. Kobietka nadstawiła gałązkę nad kartkę i mnóstwo było robactwa. Szczęście, że trafiła z opryskiem bo inaczej dzisiaj już nic by z krzaków nie zostało.
pozdrawiam
Reniu, mam podobne, tylko innej firmy. Tnę nimi żywopłot, ale trzeba je trzymać dwoma rękami. I to mi nie odpowiada przy precyzyjnym cięciu małych kulek. Musze szukać zatem dalej takich, co w jednej ręce można trzymać i ciąć
Reniu, to jest rabatowa róża, zerknij na opis we F...
To też zależy od warunków, rodzaju gleby, ogrodu ...
Śliczna jest. Gosia opowiadała, ze kwitnie cały czas. Szkoda, ze jeszcze nie zdecydowałam się na miejsce dla następnych róż. Potrzebuję coś jasnego i waham się między tymi różami i Vanilkami. I sama nie wiem ...
Po tym sezonie kilka róż cierpi na plamistość. Takich róż nie lubię niestety ... I wtedy sobie myślę, że hortensje są mniej problemowe. Ale kiedy róże zaczynają kwitnąć, oddałabym każdy kawałek wolnego miejsca dla tych kwiatów. Niestety miejsce się kończy ...