Runiankat tak jak bergenia i inne zimozielone po mrozach sie kurczy . Wystarczy jednak, że się ociepli, popada i od razu nabiera urody. Ale po postu mi sie znudziła a ja marzę o trawach. Ale wymienie ja dopiero po przekwitnieciu tulipanów. Tak wiec spokojnie do tego czasu wiele sie może zmienić. Być może hakone bedzie tylko pod magnolia a runianka zostanie? Przecież ja projektuję łopata a nie głowa a łopata często zmienia zdanie
Z moich obserwacji wynika, ze hakone nie lubi ciężkiej gleby i suszy. Musi miec stale wilgotno w przeciwinym razie zwija listki. Gdy rosnie w glinie bardzo słabo przyrasta.
Kasiu i Aniu dlatego nie planuje w przód. Mam tylko marzenia a zycie samo układa swoją ścieżkę , czasem gładka wysypana mięciutkim piaskiem a czasem tak wyboistą, ze zęby mozna sobie powybijać. Życze sobie kolejnych co najmniej takich samych 4 lat jak tych z ogrodowiskiem. To czas spokoju i cieszenia sie z życia dla mnie i mojej rodziny.
Wiesz ze ja kocham magnolie, ale tez wiem, ze wolno rosna. Nie znam tej odmiany kobus, byc moze jest bardziej ekspansywna. Na pewno na Gardeni bedzie duzy wybor kwitnacych juz magnoli. Ale ta świdośliwa byłaby pierwsza wielopniową na O wydaje mi sie, ze bardziej spełnia Twoje oczekiwania co do kształtu pni
Pogooglalam czy Luciano częsciej je stosował i znalzalm, zaraz Ci wkleje
Ana moje rosliny musza byc twarde nie znają bowiem ni dnia, ni godziny gdy postanowię z łopatą polatać
Ja nie umiem tak jak dziewczyny mysleć, planować, tysiąc . Działam impulsywnie. Albo mi sie cos podoba i nie ruszam albo nie podoba sie i mam natychmiastowa potrzebę zmian. Najgorsza jest zima bo mi sie wtedy nic nie podoba
Ewo tez jestem ciekawa Soul, mam jedna sztukę a druga zamowiona
W tym roku licze na JW Goethe, Gospel, Artemis, Weding Piano, First Lady (trzeci raz przesadzona), Gartentraume i Stefanie Baronin a i Bidermeier do doniczek na tarasie