Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ostnica - Stipa 18:34, 27 lut 2014

Do góry
Ta trawa również sama się wysiewa i wschodzi w różnych nieoczekiwanych miejscach, szparach.

To łatwe i powinno się udać. Siej po kilka do doniczek, będą kępki od razu.

A to Stipa capillata

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 09:57, 27 lut 2014

Do góry
a teraz moje hosty z nasion dwie żółciutkie montana aureomarginata i first mate

a tutaj tunbergia pnie się do góry

i stipa i lobelia
W cieniu - zacieniona 18:55, 26 lut 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Jutro zaczynam pikowanie stipa duża, u mnie jeszcze pojedyncze włoski
Pikuję codziennie w miarę jak podrastają...wczoraj tez wysiałam...w kwietniu jeszcze cynie i astry..
W cieniu - zacieniona 18:52, 26 lut 2014

Do góry
Jutro zaczynam pikowanie stipa duża, u mnie jeszcze pojedyncze włoski
W cieniu - zacieniona 18:44, 26 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Stipa rośnie u mnie nierówno...mam też mniejsze...

Te małe też urosną Mają jeszcze dużo czasu, ja swoja wysadzałam do ogrodu dopiero po majowych przymrozkach.
W cieniu - zacieniona 18:36, 26 lut 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Jestem pod wrażeniem Twoich sadzonek. Stipa szaleje, u mnie dopiero 2 żdziebełka, takie maleństwo.
pozdrawiam
Stipa rośnie u mnie nierówno...mam też mniejsze...
W cieniu - zacieniona 17:11, 26 lut 2014

Do góry
Jestem pod wrażeniem Twoich sadzonek. Stipa szaleje, u mnie dopiero 2 żdziebełka, takie maleństwo.
pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 15:40, 26 lut 2014

Do góry
Dzisiaj domowo...

Przegorzan

Szałwia trójbarwna tricolor

Stipa

ogrodoweimpresjejolki 21:27, 23 lut 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Jolu, jaką mamy śliczną wiosnę, u ciebie już w pełnym rozkwicie. Mnie bardzo spodobała się trawa stipa. Jeszcze trochę a będzie już śliczne trawowisko. U mnie może ta wiosna jeszcze nie jest taka jak u ciebie ale też cebulowe pchają się ku słońcu, zielsko też. Aż mnie zdziwiło że tyle już chwastów urosło.

Bozenko, ja w trawach za wiele nie podziałam, bo miejsca mało ...Ale kostrzewę i stipę to uda mi się wkomponować , ..

Na zielsko musiałam przymykać oko, żeby serce nie bolało ..
ogrodoweimpresjejolki 21:24, 23 lut 2014

Do góry
Jolu, jaką mamy śliczną wiosnę, u ciebie już w pełnym rozkwicie. Mnie bardzo spodobała się trawa stipa. Jeszcze trochę a będzie już śliczne trawowisko. U mnie może ta wiosna jeszcze nie jest taka jak u ciebie ale też cebulowe pchają się ku słońcu, zielsko też. Aż mnie zdziwiło że tyle już chwastów urosło.
Ogród Magdalenka 20:02, 23 lut 2014

Do góry
stychaz napisał(a)

Te suche źdzbła chciałam jakoś usunąć. Spróbowałam dzisiaj wyciągać ale nie chciały wychodzić. Jednak obcinać jej nie mam odwagi.

Nie usuwam w tym roku końcówek stipy bo posadziłam w nie czosnki i ma być jak na pinsach - stipa i czosnki. Jesli przytniesz nisko stipę to będziesz na nią do końca maja czekała, ja tak zrobiłam rok temu. Ja jej zatem w tym roku nie tnę, najwyżej przytnę jeśli zbrzydnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:21, 23 lut 2014

Do góry
Nula napisał(a)
Aneta a co ta za trawa przy krokusach?
stipa , chyba w tym roku przeżyła
Ogród do kwadratu 18:14, 23 lut 2014

Do góry
Aga.. to stipa
A klik cudny
A eMusia to walnij czymś twardym.... chryzantemą... też coś.... ciekawe czym ja mu pachnę.... chyba sam na drugi raz mu palnę
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:25, 23 lut 2014

Do góry
Anusiu... pozdrawiam Muminka ...
A z jeżówkami na focie u mnie to stipa?
Dwa ogrody 06:35, 23 lut 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Posiałam pierwsze nasiona, jakie wpadły mi w ręce, bo już mnie nosiło
Zestaw niebiesko-biało- fioletowo-różowy bylin: kupidynek ( nigdy nie miałam, będę testować) dzwonek brzoskwiniolistny, dzwonek ogrodowy, dzwonek skupiony, ostróżka, rozwar, driakiew kaukaska, karczoch hiszpański, różowa pysznogłówka i pozostałe kolory: krwawnik pospolity, mak wschodni, trytoma, stipa, werbena, i parę innych
Systematycznie będę dosiewać nowe roślinki

Mariolko, pracowity czas Cię czeka, bo parapetowe wymagają codziennego doglądania.
Ale jaka satysfakcja podziwiać w ogrodzie roślinki własnoręcznie wyhodowane z nasionka
Też tak mam, choć w tym roku ze względów zdrowotnych muszę ograniczyć ilość i asortyment ...
Dwa ogrody 02:01, 23 lut 2014

Do góry
Rench napisał(a)

O mamciu,zdradz cóżeś tam nasiała
Pozdrawiam

Posiałam pierwsze nasiona, jakie wpadły mi w ręce, bo już mnie nosiło
Zestaw niebiesko-biało- fioletowo-różowy bylin: kupidynek ( nigdy nie miałam, będę testować) dzwonek brzoskwiniolistny, dzwonek ogrodowy, dzwonek skupiony, ostróżka, rozwar, driakiew kaukaska, karczoch hiszpański, różowa pysznogłówka i pozostałe kolory: krwawnik pospolity, mak wschodni, trytoma, stipa, werbena, i parę innych
Systematycznie będę dosiewać nowe roślinki

A miało być tak pięknie.... 10:04, 22 lut 2014

Do góry
Renia.... potem to usunę.. by Ci nie zaśmiecać.. daj znać jak obejrzałaś.... Jeszcze nie tnij... zawsze zdążysz... i nawet jak zdechłą to łądnie s=odbije.. byle zima nie wróciła..
Moja stipa w zeszłym roku przezimowała.. wyglądała gorzej niż Twoja teraz (prawy dolny róg)

Przyszedł śnieg marcowo/kwietniowy .. i 3/4 kęp wygniło.. i wyglądała tak.. przycięłam zdechlaki z wiarą, że cała padła.. na tym foto też jesteś.. ale wykadrowałam..

W czerwcu 1/3 kęp ruszyła..... a cały teren został zasiany stipą... miałąm ją wszędzie.. wykopałam dużo mniejszych kęp... i trzymam w domu, część w szklarni, a reszta w gruncie. jak zima nie wróci, to stipy będę rozdawać na prawo i lewo..
Tu widać jakie kłosy wypuściła z tych zdechłych kęp i ile siewek..

Foty kiepskie, ale nie pomyślałam aby fotofrafować zdechłą stipe
To sierpień.. po prawej niskei to z siewek w gruncie.. a po lewej ze starych kęp..

A miało być tak pięknie.... 00:06, 22 lut 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Moja stipa dopiero rośnie, ma ze cztery centymetry Pozdrawiam.

Własnie się zastanawiam,czy ciąć starą,czy siać nową, żeby była taka zieleniutka
A miało być tak pięknie.... 23:41, 21 lut 2014

Do góry
Dziewczyny,tak wygląda moja beżowa stipa

Zgodnie z sugestią Magnolii,poczekam z cięciem bo najgorzej nie wygląda w takiej postaci,a z zimą jeszcze nic nie wiadomo do końca,to zdradliwa małpa
A miało być tak pięknie.... 22:17, 20 lut 2014

Do góry
Moja stipa dopiero rośnie, ma ze cztery centymetry Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies