Myślę czy nie dokupić jeszcze jednej sztuki graba i tak rozłożyć, uniknęłabym przesadzania hortensji i po prawej jeden grab byłby w trawach ML, rabata zaczynalaby i kończyła trawami.
Pięknota Kupiłam ją dwa tygodnie temu już taką wybarwioną.
Kiedyś w B ją kupiłam i okazała się Limką
Ciekawe jak z tulipanami też mam z B i jak zakwitną?
Ps. Moja droga ty masz sporą już kolekcję Hortensji j to ślicznych
Wiolu, pięknie te obrazki masz utkane... kule cisowe jak ładnie już dają znać o sobie! To zdjęcie jest moim ulubionym o tej porze roku. Deszcz nie deszcz, siedzę i oglądam
Cześć wszystkim!! Dzień za dniem mija, Kaja znów cały tydzień w domku zagilana ... Ninka coraz więcej się uśmiecha, docieramy się ciągle, ale jest fajnie, choć wymagająca dalej z niej kruszyna choć już nie takie maleństwo, bo prawie 5kilo waży zdjęć ostatnio nie wstawiałam, ale coś na początku września pocykałam, więc wstawię, a co mi tam!
Witaj Basiu, śliczna jesień u Ciebie! Kolorowa i soczysta. Ładna kolekcja mini cisów. Może je rozdzielić, jak już się ukorzeniły? Jak długo masz sadzonki w donicach?
Co to za piękny klon na zdjęciu?
Rabata, która się zakwalifikowała jako "non dig", pięknie przekompostowana. Kartonu już prawie nie ma, za to kiedy odkryłam korę, zobaczyłam gęstą plątaninę dżdżownic! Takich ich ilości nie widziałam jeszcze w swoim ogrodzie i bardzo mnie ten poziom udżdżowniczenia ucieszył!
Powoli widać jesień, ale nie mam jeszcze zbyt wielu kolorowych liści, jeszcze czekam, co pokażą klony... Idę oglądać Waszą jesień
Witam nowego/nową gościa/gościnię
Miło, że do mnie trafiłaś/trafiłeś
Co za karkołomne łamigłówki gramatyczne uprawiam, haha
Pozdrawiam równie serdecznie.
Powrót do prac ogrodowych uczciłam posadzeniem (wiem, późno) klona Katsura, który czekał od miesiąca. Pierwotna miejscówka była na pozór idealna:
Jednak okazała się niemożliwa, kiedy zaczęłam kopać dół. Warstwa gliny w tym miejscu poniżej 30 centymetrów głębokości jest tak twarda i zbita, że klon nie miałby szans. Powstała druga miejscówka. A z czasem do niej powstanie rabata.
Irenko dzięki za troskę i życzliwe słowa Jakoś tak dziwnie teraz wygląda świat i nie jest to nasza polska specyfika. Strach włączać tv, aby znów nie słyszeć o nadzwyczajnych zjawiskach i ludzkich dramatach.
Niewiele czasu mogę poświecić na komputer, ale liczę na to, że będzie lepiej.
Zaglądałam na Twój wątek w pierwszej kolejności i radość gdy pojawiały się nowe wpisy
Buziaki.