Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wilczy ogród 20:50, 12 lip 2021

Do góry
Urszulla napisał(a)

Właśnie, jak się ochłodzi. Bo idzie zwariować. Róże bywają kapryśne. Ten rok wyjątkowy jest dla nich. Będą najpiękniejsze tam gdzie mokro stale, weź to pod uwagę.

wezmę

Urszulla napisał(a)
To ja dziękuję za wszystko i kolację rano nie myślałam źe czeka mnie taki fajny dzień u mnie odpowiedź w sprawie róży ale chyba Cię nie zadowoli bo NN wszystkie oprócz Edenki.

Variegatus dla Ciebie, masz kupić na nową różankę

o ładny.... kupię

Urszulla napisał(a)
Wiesz rano myślałam o tej fioletowej,co byłoby na niej widoczne z daleka- taka kolejność pięter mi przyszła do głowy: werbena hastata w większej ilości z tyłu, ożanka obowiązkowo w środku ( ona kwitnie ciągle do jesieni) chyba to moja ulubiona ostatnimi czasy i przetacznik niski z przodu. Wartałoby te rośliny mieć i pozwolić się im wysiać. Młode siewki werbeny i ożanki zawsze można przesadzić a często mi odbijają po zimie rośliny mateczne.

Ula -właśnie też doszłam do wniosku ,że narazie muszę dać się roślinom mocno porozsiewać i porozrastać i dopiero będę piętrami ustawiać tą rabatę ....
ożankę też bardzo lubię ....z werbeną denerwuje mnie te jej wędrowanie -znajduję ją nie tam ,gdzie chcę ją mieć

Urszulla napisał(a)
Mam jeszcze taką pełną rudbekię do wykopania z przedogródka, będziesz chciała czy masz już takie?

Chcę nie mam takiej pełnej śliczna jest

przyjedz do mnie w czwartek
zadzwonię jutro po pracy ,oki
Tajemniczy Ogród 20:48, 12 lip 2021

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

No cudo Piękne ujęcie, wszystkie piękne. Wreszcie doczekałam większej ilości fotek. Leosie mam cztery sztuki ale bardzo mocno je tnę wiosną, może to błąd? Powinnam pozwolić na takie szaleństwo jak u ciebie? Ciekawe czy dorównałyby chociaż w połowie. Ślicznie ją upięłaś. Ja mam zawsze problem z pnącymi, nie umiem ich dyscyplinować
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:48, 12 lip 2021

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:46, 12 lip 2021

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:45, 12 lip 2021

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:44, 12 lip 2021

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:43, 12 lip 2021

Do góry
Tydzień później łąka miała swój moment( moment bo kwitło to co ocalało, a zaraz kolejny grad ją przetrzepał)

Kuklik szkarłatny (Geum coccineum) 20:43, 12 lip 2021

Do góry
Kuklik Gimlet.
Pojedyczny kwiat (wcześniejszy post na tej stronie) jest żółty.
W większej masie ta żółć jakaś bardziej rozbielona się wydaje.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 20:31, 12 lip 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

oj,ale czad! rutewka w oddali tak? Czaiłam się na nią,muszę upolować Bardzo lubię zestawienia fioletu z pomarańczem i żólciami, pięknie tam wyczarowałaś to
Pachnący różami, malowany bylinami 20:30, 12 lip 2021

Do góry
AgataM napisał(a)

Co to za cudeńko? Ja długo ją masz?
Stworzyłaś niesamowity ogród z pięknie skomponowanymi roślinami. Cd zachwytów
Pozdrawiam

Agatko, bardzo dziękuję.

To jest Giardina, a mam ją chyba 5 lat
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 20:19, 12 lip 2021

Do góry
Powolutku budująca się Darcey Bussel - chyba zbyt daleko ją posadziłam - jakoś nie wierzę, że osiągnie konkretne gabaryty

Coś na co czekm od lat! Wreszcie mam sadzonkę świecznicy, która mnie zaszczyci kwiatem

I już na koniec posadzona na lekkim podwyższeniu kilka lat temu trzmielina oskrzydlona - ładnie wypełniła ten narożnik
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 20:08, 12 lip 2021

Do góry
Dla przypomnienia nowa róża u mnie (Amica), która po powrocie z wakacji (czyli w ostatnim tyg czerwca) wyglądała tak:
Teraz jest tak - widać, że już całkiem nieźle pączkuje

Ożanka hyrkańska, która jedyna się ostała wreszcie kwitnie, choć skromnie

Czekam na posadzenie Kaffe fasset, bo chcę na żywo jeszcze kolor zobaczyć i powoli zaczyna się rozwijać

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 20:02, 12 lip 2021

Do góry
I oby tak zostało.
Teatr chmur dziś mamy
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 20:01, 12 lip 2021

Do góry
Cardinal Hume

Moja ulubienica, choć rutewka Delavaya jak zawsze u mnie rachityczna

Nowe szałwie u mnie, czyli Marvel sky blue i czyściec od Kwartecika podarowany Nad nimi góruje przezimowana gaura - zobaczymy, man nadzieję , że ich nie stłamsi

Tu coś dla śmiechu dla wszystkich posiadaczy bodziszka Rozanne - to jest prawie cała kępa jaką posiadam - czyli łacznie ze 2 pędy na krzyż, które raczyły właśnie teraz zakwitnąć
ogród (nie)Mocy 19:55, 12 lip 2021

Do góry
Mam róźowe, niebieski i fiolety, i jakieś odmianowe białe i pstre= nora barlow chyba. Białe i pstre zostawiłam na nasiona, to mogę zebrać jakby co.
A inne sadzonki zwykle loteryne kolory, bo krzyżują się, ale jak już raz zakwitnie, to kolor utrwala się.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 19:49, 12 lip 2021

Do góry
Zrobiłam kilka fotek u siebie, ale niewiele się dzieje, więc tradycyjnie stawiam na bliższe kadry...

Hortka z lidla, która kiedyś była małą hortensją, a pięknie się rozrosła i niezawodnie kwitnie

Nowy nabytek - floks Windsor

Róża Voyage - ślicznie pachnie...
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:43, 12 lip 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Obok naszej wysokiej łąki zrobiła się druga w miniaturze

Nie wiem czy dobrze widzę, łaczka jest pokryta jastrzębcem kosmaczkiem, tak? On ma tendencje zagłuszania inne rośliny, i za kilka lat bedzie tylko sam rządził na polance. Ale siwa polanka też świetna, przynajmniej mniej koszenia.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 19:41, 12 lip 2021

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Bardzo ładny zamek. Podobał Nam się podczas zwiedzania. Pozdrowienia zostawiam.

Basiukiedy byliscie?
Goscilismy rodzine z Legnicy, wiec jednym z punktow jest nasz zamek.
Fajnie bylo sie tez wybrac prawie po dwoch latach.

ogród (nie)Mocy 19:36, 12 lip 2021

Do góry
U mnie najlepiej wschodzą orliki samosiewy w piasku. Tzn. W piaskownicy dziecięcej.

Odrobina cienia i opad tyle co z nieba i rosa. Natomiast te wysiane pod borówka w torfowej mieszance, startują z kopyta i kwitną po dwóch, trzech latach. Mogę podzielić się sadzonkami. Teraz byłaby najlepsza pora, na przesadzanie, bo mam pościnane liście i zaczynają nowe wyrastać.

Przerwa na kawę... 19:31, 12 lip 2021

Do góry
Iwonka dobrze ,że Ci foch na ogród przeszedł
Twoje fotki pokazują każdy piękny dopracowany na maksa kawałek

prześlicznie masz ,a nocą jak w bajce -napracowałaś się przy tych wszystkich tertrisach -ale było warto
bardzo mi się u Ciebie podoba

a co to za roślinka ?
inka74 napisał(a)

podoba mi się chcem taką
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies