Ponakuwalem cały ten rejon gliniasty, sypnąłem piaskiem + dobra pogoda ostatnio i wydaje się że jest lepiej. Doradźcie proszę czy nawozić nawozem jesiennym czy dać sobie spokój w tym roku??
Cis odmiana 'Fastigiata Sibirica', kilka lat temu kupiłam przypadkiem tą odmianę w szkółce, wybrałam ja ponieważ była najładniej zagęszczona od dołu. Co prawda nie sadzę zwykłego żywopłotu, ale mam kilka odmian na małe ekrany i żadna z odmian nie rosła tak szybko i ładnie jak Sibrica. Jeden minus - u siebie nie widuję jej w sprzedaży.
Wraz z nadejściem września w ogrodzie coraz mocniej zaznaczają się jesienne akcenty.
Trzmielina oskrzydlona "rozpaliła" rabatę okołostudzienną. Bardzo lubię ten krzew. Wiosną pięknie współpracuje z kuklikami, a jesienią jest gwiazdą sama w sobie.
Dotychczasowe dziecko specjalnej troski, czyli hakonka, w tym sezonie radzi sobie nad wyraz dobrze.
Haniu - dzięki za odwiedziny. Miałem kłopoty z połączeniem się z portalem. Ale się udało i znowu jestem. Pomidory się kończą a z przetworów zrobiłem aronię ze śliwkami i jabłkami. Kupiliśmy maszynę do rozdrabniania gałęzi szczególnie z żywopłotu. Część poszło do kompostownika a część wyściółkowałem rabatkę pod różami. Niech się robi nawóz.