Judith! Ninka dużo czasu spędza w ogrodzie, niby poluje na ptaki, ale na szczęście jej to nie wychodzi, za to skutecznie awanturuje się z kotką mojego taty. A z robieniem zdjęć to różnie bywa, ale łatwiej fotografować moje koty niż psa.
Lilie wodne, zwane też nenufarami to grzybienie białe. Natomiast żółte kwiaty na wodzie to grążel żółty.
Wyciągaj na wierzch te ogrodówki Byle nie na zupełne słońce, bo będą miały spalone liście i kwiaty. Z drugiej strony dziwne, że nie rosną w cieniu, bo one cień lubią. Maja kwaśną ziemię? Dajesz im nawóz i podlewasz?
Ożanką chętnie się podzielę. Mam tysiące siewek. Do Twojej wizyty nie będę wyrywała U mnie tez mnóstwo przy niej owadów. Uwielbiają ją Nawet nie próbuj kupować, bo co ja zrobię z tymi siewkami?
Piękna jodła koreańska, jakie ma już wielkie szyszki, bardzo je lubię.
Hortensje pięknie, zdrowo Ci rosną , zapowiada się obfite kwitnienie.
Róże też masz piękne.
Alicjo, tego sie trzymam, i ogrodu też się trzymam, bo nie ukrywam, naciski, żeby go nie było, tez są. A mnie raczej nie chodzi o korzyści z niego finansowe, bo raczej są straty, ale psychiczne i fizyczne są nie do oszacowania. Chociażby to, że analizuję pogodę, i przemyślenia na ten temat mam.
I na razie lekarzy omijam. Ogród to jest życie! Dlatego nie cierpię zimy.
Róże masz piękne, ale hortensje nie ustępują im miejsca. Pięknie zaczynają kwitnienie, a jaka różnorodność.
Widzę, że lista drzewek kolumnowych rośnie, będziesz miała w czym wybierać, a to też nie jest łatwe, trudno się zdecydować (przynajmniej ja tak mam ).