Monika jeśli mogę to radziłabym Ci się wstrzymać z kupnem buka.
Ja swojego buka kolumnowego Dawyck Purple kupowałam dwa lata temu 8 marca. Wiadomo faza bezlistna, nic nie widać. Cały sezon 2014 walczyłam ze zdobniczką na tym buku, dopiero w połowie 2015r. udało nam się pozbyć tego dziadostwa. Lałam wszystko co możliwe a wygrałam chyba dopiero po oprysku z pokrzywy, jak dobrze pamiętam.
Od tego czasu drzewa kupuję tylko w donicach w fazie z liściem
Jak po południu robię skorupy i suszą się na kaloryferze to następnego dnia są białe
No coś Ty! Ja bym miała zapomnieć...jaja mnie wciągnęły
Tak na poważnie to dla mnie za dużo się dzieje na tej różance ale tak jak już pisałam Ci wcześniej, nie odzywam się bo nie czuję róż
Miskant Gracilimus to wielka trawa. Nie dość, że wysoka- u mnie w sezonie ma 180 cm to do tego ma bardzo szerokie korzenie i aby ładnie wyglądał i przyrastał potrzebuje bardzo duużo wody i nie jestem do końca przekonana czy do delikatnych róż taka wielka trawa pasuje...
Polinko dokładnie tu gdzie pokazałaś. Chciałam sadzić w sobotę, ale chyba sie nie uda bo jeszcze miejscami śnieg zalega i umówiłam sie z panią ze szkółki, ze przyjadę po świętach.
Chce jeszcze kupić umbry i pisardi i moze ze dwie amanogawa; jedna mam
Zastanawiam sie czy nie będzie za bordowo;
Lookne u Oli jak to wyglada
A tak z innej beczki jak długo musi schnąć ten gips zeby uzyskać tak piękne jak twoje skorupy?
Opowiem Ci co wiem. Hybrydowy lakier to taki trwaly specjalny lakier utwardzany w lampie uv.praktycznie niezniszczalny.mozna go troche zadrapac ale ogolnie twardziel z niego.ale wiadomo paznokiec rosnie a lakier niestety nie.zatem co ok dwa tygodnie nalezy go nałożyć na nowo by zakryc odrost. Ale by nalozyc nowy lakier trzeba albo odmoczyc stary a acetonie albo spiłowac poprzednia warstwe.ani jedno ani drugie nie jest zdrowe dla naturalnych paznokci.
Dlatego często naklada sie najpierw na paznokcie zel a dopiero na zel hybrydowy lakier. Wtedy przy nakladaniu nowej warstwy lakiery spiłowujesz nie wlasny paznokiec a warstwe zelu.zelu dobrze zrobionego praktycznie nie zauwazysz.
podobno i wlascicielce sie podoba.pisze podobno bo nie przekazywalam osobiscie.
Kolorystyka byla okreslona bo to milosniczka brazow i bezy.ale idea dzikiego wianka byla moja.i kawalek wywalonego kilka dni temu winogrona sie przydał no i koronka jakos mi w tym roku do wielkanocy pasuje