Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogród wśród pól i wiatrów 00:17, 05 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja bym poprostu wpisała koło w trójkąt tak aby koło było jak najwieksze a te "rogi" czymś obsadziła

Dziś jeszcze raz się przyjrzałam temu miejscu i tak sobie myślę, ze bardziej mi tam prostokątny placyk pasuje niż koło. Nie mam raczej okrągłych kształtów w ogrodzie, raczej linia prosta, więc z kołem chyba byłoby jak kulą w płot. Tutaj dobrze widać to miejsce i teren wokół.

Metodą małych kroczków - zastanawiam się czy nie pociągnąć jeszcze dalej rododendronów, od bonzaja do desek, w celu ujednolicenia całego ciągu. Pomimo, że słońca to rh Percy Wiseman ładnie mi tam rosną. Może bym dokupiła jeszcze dwa albo trzy krzaczki i byłoby jednakowe nasadzenie wzdłuż chodnika. RH mogłabym podsadzić trawką hacone. Nie mam ani jednej, a przecież piękna jest. O takie coś mi chodzi:

Albo pociągnąć do bonzaja szpaler różanym z bonici .. który ciągnie się przed domem i dochodzi do desek od drugiej strony (widać go poniżej) .. to też jest jakaś myśl, może nawet lepsza. Mogłabym tam też posadzić np dla lekkiej odmiany 3 szt różowej the fairy.

Msazalka18 napisał(a)
pomysł z kołem i żwirkiem super
ale jak chcesz stolik krzesełka to przydało by się troszkę cienia więc może jakieś drzewko co zrobi cień? ale z drugiej strony szkoda zasłaniać takich pięknych widoków a może jakieś wrzosowisko zrobisz??? która to strona???

To jest strona południowo zachodnia, tak więc bardzo słoneczna. Drzewka raczej tam nie będzie, ale zaraz obok jest zadaszone miejsce pod balkonem. Hmm, wrzosowisko... nie wiem, Mirelka chyba coś narzekała na swoje wrzosowisko. Ale faktem jest, że wrzosa ani jednego w ogrodzie nie mam

ren133 napisał(a)
Już nie mogę się doczekać rysunków
Lubię wszelkie koła ze żwirkiem a jeszcze do tego jakaś mała architektura i jest czad!!!

No właśnie rysunków nie zrobiłam, ale chociaż zdjęcia z lepszą perspektywą. I coraz bardziej się skłaniam ku prostokątowi chyba. Choć ogrodowiskowe koła żwirowe bardzo mi się podobają, ale u mnie chyba by nie pasowało. Nie mam przekonania do tego rozwiązania.

ren133 napisał(a)
A to miejsce to nie jest jakoś na froncie?
Może więcej zdjęć tego miejsca da więcej do myślenia

Nie jest to miejsce na froncie, raczej z boku domu. Ta ścieżka granitowa to taka nasza wewnętrzna dróżka, pomiędzy domem moim i brata A materiał do przemyśleń.. z przyjemnością

Nakręciłam się teraz na ten pomysł by róże do bonzaja pociągnąć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:00, 05 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Szałwie, mimo, że trochę chorują (zaaplikowałam im ostatnio topsin) znowu kwitną

i z dalszej perspektywy

Piękne szałwie, a ta ścianka w tle hmmm cudo, powiedz proszę czy szałwię ścinasz krótko po przekwitnięciu?
Typografia ogrodu 23:28, 04 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ty to masz energii dziewczyno!!!!!
Będzie extra

PS Asia co z tą rdzą na trzcinnikach? też ją masz?

Ja mam -nawet mi się podoba Moje jak praire fire wyglądają Tylko z kłosami
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:22, 04 sie 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Mój grab też jest taki podeschnięty i do tego blady ale rośnie w dużym przewiewie a wiem że on tego nie lubi i pewnie ma za sucho. Więc nie będę szukała innych chorobowych przyczyn.

Aniu
Poobrywalam to suche ale jednak kiepsko rośnie może to jakaś konkretna choroba, która można zwalczyć (tylko trzeba wiedzieć czym) i drzewo zacznie przyrastać wlaściwie?
Typografia ogrodu 23:19, 04 sie 2016

Do góry
Ty to masz energii dziewczyno!!!!!
Będzie extra

PS Asia co z tą rdzą na trzcinnikach? też ją masz?
Moja codzienność - ogród Oli 23:14, 04 sie 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Reniu trudno mi doradzać bo nie mam trzcinników co do odległości to 10cm wte czy wewte dla mnie nie ma różnicy. Często na inspiracjach widać go w towarzystwie niebieskawej kostrzewy albo limonkowych najeżonych jak s.jesienna ale i sam według mnie wygląda ładnie

No to będą solo dzięki

PS Ale masz fajne czarne pomidory i pewnie smaczne? bo u ciebie wszystko nie dość że ładne to jeszcze funkcjonalne
Ogród Magdalenka 23:07, 04 sie 2016

Do góry
Dziękuję
Tu ma być ogród :) 23:05, 04 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Macham pierwszym kwiatkiem zawilca Honorine Jobert

Ale Ci zazdroszczę Zastanawiam się czy moje w ogóle w tym sezonie zakwitną marne takie jakieś są ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:02, 04 sie 2016

Do góry
I żeby nie bylo tak kolorowo ... chyba mam problem z grabami ... zauważyłam ostatnio, że nie przyrastają za wiele i mają część takich przyschniętych i zwijających sie liści Wiecie może co to może być i jak z tym sobie poradzić?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:49, 04 sie 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
No i mam dylemat bo nie wiem o czym najpierw napisać, czy dać wyraz zachwytom moim nad psem czy nad ogrodem....
Ale jako że to forum ogrodowe to zacznę od ogrodowych fotek. Jak można wyhodować takie evergoldy ja się pytam..moje mają 3 sezon i choć nie są suche ( wydłubałam co nieładne) to każdą z moich 10 kępek mogłabym nakryć dłonią. A twoje to jakieś mutanty
Limki cudowne, mam 1 u siebie i na wiosnę dosadzę kolejne bo rzeczywiście bezproblemowe są. Rozchodniki też fajne ale nimi się nie jaram tak bo one dla mnie zwiastują schyłek lata....a ja nie chcę jeszcze o jesieni myśleć.....

Tosia superowa, jakie ma czarne oczka jak u maskotki na tle tego białego futerka. Siusianie to nic takiego, dacie radę oduczyć stopniowo - gorzej ze szczeniackim gryzieniem....moja suka jak u nad zamieszkała i zostawała sama to pantofli czy innych drobnych elementów odzieży nie niszczyła ale za to obgryzła mi klamkę i zdejmowała kawałek po kawałku tapetę w wiatrołapie....tak ciągnęła po kawałeczku i darła do gołej ściany....chyba z nudów jak nas nie było to jej odwalało. Wyrosła i z tego...

Małgosiu
No coś musiało mi się udać ... padlo na evergoldy ... żeby tylko nie dały plamy w przyszłym sezonieLimkami zachwycam sie codziennie (bo nie wiadomo kiedy mi ich deszcz nnie położy i ... myślę jeszcze ich dokupić i przedlużyć rabatę aż pod świerki Nikt o jesieni oczywiście nie myśli jestesmy przeciez w połowie wakacji a Ty masz urlop Myślę, że nauka nie pójdzie w las ... już sa pierwsze drobne sukcesy z niszczeniem przedmiotów jeszcze nie ma problemu bo jest malutka ale wezmę sobie do serca Twoje uwagi ... tylko co wszystko "nie rusz"?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:42, 04 sie 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
O Jacie jak pięknie! Wpis dotyczy Tosi i ogrodu!

Dziękuję MArzenko
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:42, 04 sie 2016

Do góry
JoannaDe napisał(a)
Reniu, trafiłam do Ciebie chyba z pinteresta Nie zdążyłam przeczytać całości ale ogród masz cudny.

Zachwycam się każdym dodanym przez Ciebie zdjęciem. Mam zaznaczone w obserwowanych i w miarę możliwości spróbuję przebrnąć przez całość.

Pozdrawiam ciepło

Z pineresta do mnie? fiu fiu ... az mnie zatkało ... miłe to bardzo, że Ci się u mnie podoba Lekturę calości to sobie daruj może pismo obrazkowe wystarczy? Dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:39, 04 sie 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

kurna to samo miałam napisać - prosto poproszę

Też kontuzjowana
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:38, 04 sie 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
U ciebie i dalsze i bliższe perspektywy bardzo łądne psiak słodziak oby nie psocił za dużo, ale nawet jak, to i tak nie będziesz się umiała na niego gniewać

Przyznam Ci, że cięzko się na niego gniewać
Dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:37, 04 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Reniu przepięknie ale weź ten aparat wyprostuj. przeciej ja zaraz w karku coś wysunę...

No faktycznie w Twoim stanie to niebezpieczne trochę
Merci
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:36, 04 sie 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Trawka z szałwią wygląda bosko! Miałam pytać co to za trawka ale doczytałam że FC - chyba skopiuję

Kopiuj śmiało jesli tylko masz ochotę ... u mnie jest Amazon Mist, FC u zielonej
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:35, 04 sie 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ta rabata z szałwią po prosu bajka. Aż po ŚW.

Też ją lubię mimo,że ścianka jeszcze nie dokończona
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:33, 04 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ojj jaka słodka psinka nic tylko wygłaskać

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:32, 04 sie 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

a tu odpłynęłam

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:31, 04 sie 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
cudne masz te rozchodniki jakby Ci się tak ułamała gałązka i miała wylądować na kompoście to odłóż na półkę w garażu, kiedyś po nią podskoczę

To ja już Ci nawet zrobię sadzonkę ... obyś tylko słowa dotrzymała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies