Sylwia, stworzyliście nadzwyczajne miejsce! Ta kompozycja świetnie to oddaje Rozmarzony aniołek, też bym się rozmarzyła siedząc w tych astrach i całej reszcie Słońce jesienne ma się gdzie wypasać
Justyna masz piękny zbiór Hortenji
Czekam na następny sezon aby je zobaczyć.
A tej rozplenicy to ja nie mam hm dlaczego?
Idę poczytać o niej.
Miłego weekendu wszystkim życzę
Piękna złota jesień. Czytam o sadzeniu lilii i czekających tulipanach. Mnie trzeba jeszcze dokupić ze 30 białych. Te co miałam już posadziłam.
Świetnie wyglądają kwitnące trawy w łące, tworzą wyższe piętro, ale w bardzo delikatny sposób.
Elu ja już mam sporo hortensji głównie Limki i Wanilki teraz kupuję tylko ażurowe .
W tym roku wyjątkowo były dobre warunki dla hortensji.
Moje też się pokładały a minie to nie przeszkadza.
Rozchodniki jako podpory
Aniu u mnie nasionek jak na lekarstwo. Pierwsze zgniły od dużej ilości padających deszczów, a te obecne chyba nie zdążą dojrzeć. Miałam też zebrane nasiona od ogrodowiskowej koleżanki, ale one nie powtórzyły cech matecznych, mimo wszystko i tak ładnie kwitły.
Aniu kwiaty w Kieleckim ogrodzie zrobiły na mnie duże wrażenie, szczególnie kwitnące róże. Teraz żałuję, że nie zrobiłam zdjęć tabliczkom z nazwami. Delfinki odlewałam w foremkach do piasku.
Dziękuję za miłe słowa.
W moim prosie rózgowatym mam jakieś miotełki, są inne, chyba, że te prosowe takie będą, bo nie wiem.
Tu widać różnicę.
I widoczki podwórka.
Klon nn zaczął się przebarwiać.