Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 09:36, 07 cze 2021

Do góry
Moje powoli powoli startują

Ale to wszystko zależy od odmiany, jak wracaliśmy wczoraj z Kryspinowa mijaliśmy szpalery w pełnym rozkwicie w niektórych ogrodach

Zapłaciłam za Grecję, na to wygląda że lecimy!
Przerabianie ogródka pod swój gust 09:35, 07 cze 2021

Do góry

Niezawodny bez, pomimo ze rosnie od lat w doniczce.

Pierwsze pomidorki

i cukinia pierwsze truskawki posadzone.Reszte rozmnoze.

Plyty z trawnika trafily na rabaty.Na trawniku byly na tym miejscu stanowzco za male.

Przerabianie ogródka pod swój gust 09:29, 07 cze 2021

Do góry
popcorn napisał(a)
Pięknie u Was Oglądam zdjęcia i się zachwycam

W sobote rozsypalam nawoz do trawnika i w koncu popadalo- uwielbiam ogod po deszczu.Uwielbiam maj i czerwiec-wszystko jeszcze takie swieze.

Mój ogrodowy pamiętnik 09:27, 07 cze 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Azalie jeszcze kwitną.

Pięknie schody wyglądają w tym ujęciu No i w kontraście z żarówami
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:21, 07 cze 2021

Do góry
Agni_78 napisał(a)
Witam. Mam na rabacie łubin kwitnie na biało oraz wielosił na niebiesko co mogłabym jeszcze do tego dosadzić?

Ja nie bardzo rabatę widzę widzę ładny stół, krzesło
Mój ogród pod lasem 09:19, 07 cze 2021

Do góry
malgol napisał(a)
U mnie też w końcu coś zaczęło się dziać to pokaze

Pięknie Pani!
Tęskniłam do Twojego ogrodu
Za drzwiami do ogrodu... 09:17, 07 cze 2021

Do góry
agapant napisał(a)
Ania jak łąka? Chyba masz mało czasu, sadzisz?

Aga, mogę powiedzieć, że już niby wszystko posadziłam.Mam jeszcze hortensję w donicy i gipsówkę
Ostatnio próbuje ogarnąć warzywnik, w ogóle działałam na tej częśći działki za płotkiem.W sobotę przywieźli nam znów podłoże popieczarkowe- trochę pomagałam zrzucać. Tak więc już jestem zabezpieczona na przyszły sezon
Malowałam też donice i odświeżaliśmy betonowy stół z ławeczkami.
Wyciągam z rabat różne siewki do donic, jażmianki, jeżówki, ciemierniki, firletki, naparstnice. Trochę przenoszę, sadząc w łączkę, trochę rozdaję.Dla niewtajemniczonych: znów posiałam łączkę!!! Pikowane do niej rośliny już zaczynąją kwitnąć, reszta będzie walczyć o miejsce dla siebie- tak gęsto posiana
A ogólnie z czasem , to wiesz jak u mnie, praca, dom, wnuki i choroby w rodzinie, a ostatnio moje zatoki i zaległości przez to chorowanie! A zachcianek,planów masa, więc zakupy i jazda w remontach też pochłania czas, a ja w dodatku nie mobilna przecież.
Na forum zerkam w telefonie w mięczyczasie, a jak już siądę do laptopa by coś wstawić lub odpisać u siebie, czy innych, to momentalnie zasypiam, nawet na siedząco!
Tu zapowiedź łączki :

Tam gdzie wcześniej pikowane już taka:
Mój ogród pod lasem 09:12, 07 cze 2021

Do góry

Koniec

Patrzę ,że musze chyba wrócić do robienia fotek lustrzanką bo z telefonu to zupełnie co innego
Mój ogród pod lasem 09:07, 07 cze 2021

Do góry
Mój ogród pod lasem 09:02, 07 cze 2021

Do góry

Mój ogród pod lasem 08:58, 07 cze 2021

Do góry
malgol napisał(a)

No i slusznie!! baaardzo malowniczo! Poprosimy o więcej
Mój ogród pod lasem 08:55, 07 cze 2021

Do góry

System automatycznego nawadniania 08:32, 07 cze 2021

Do góry
JustynaG napisał(a)
Dziękuję. Może pan podpowiedzieć, gdzie strefa 2 nie nachodI na siebie? Patrzę i nie widzę twgo, brak mi doświadczenia i wydaje.mi się, że te dwa zraszacze sie kryją.

Jestwe w trakcie sprawdzania instalacji, bo mam wyjście do ogrodu na 1/2 cala i nie wiem czy to nie za mało.Manometr też już zamówiłam.

Tam woda nie dolatuje i może być jej za mało.
Pozdrawiam
Działka prawie w Borach Tucholskich 07:54, 07 cze 2021

Do góry
Danka
Acrocona bałaganiarska z natury jest lekko korygowana tak by mimo wszystko trzymała fason

Basiek hostom od kilku lat dałem spokój z przesadzaniem (prawie) a ostatnio nawet podsypałem im nawozu i o dziwo chyba im to pasuje

Acrocona w ubiegłym sezonie szyszkowała na przewodniku więc oczywiście miała kolejne trzy czuby, jeden wycięty drugi przygięty w dół a trzeci robi powtórkę z rozrywki czyli szyszkuje na czubie i wypuszcza kolejne trzy przewodniki

buk Rohan Weeping

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:53, 07 cze 2021

Do góry
Asiu dlugi weekend czesciowo sporzytkowalismy na przydomowe prace a pozniej to tylko odpoczywalismy
Czosnki robia doskonala robote. Ja je uwielbiam.

Czas na szalwie. Odmiana, ktorej nazwy nie pamietam startuje jako pierwsza. Deep blue cos sie ociaga.

Katalpa - problem 07:45, 07 cze 2021

Do góry
Cześć
Po zimie (dość mroźnej w tym roku) mam wielki problem z katalpą.
Była piękna, ale w tym roku część nie odbiła. Nie widać na liściach czy gałęziach grzybów, szkodników etc. Przemarzła? Nie wiem co mam robić, czekać jeszcze, czy przyciąć? Doradźcie co robić proszę.

Podwórkowa rehabilitacja 07:38, 07 cze 2021

Do góry
ryska napisał(a)

Renato, jakie piękności pokazujesz, Widać także po zdjęciach, ile czułości dajesz swoim roślinkom. Bardzo lubię zaglądać do Twojego ogrodu. A na ten widok zwariowało, oszalało moje serce Czy w tle widać kwiaty żurawki?

W ogródku Martki 07:20, 07 cze 2021

Do góry
Magleska, Magda, bardzo dziękuję za miłe słowa, przerwa od prac ciężkich potrzebna, bo lato takie krótkie

Milunia, jestem bardzo ciekawa efektu końcowego donic i uświadomiłam sobie, że też mnie to czeka, tylko że... bratki i stokrotki nie chcą przestać kwitnąć... trzymają się swoich donic jak niektórzy stołków i cóż robić?

Roocika, Asiu, u Was rozmach taksonowy ogromny nie będzie nudy, a chyba każdy ogród czasem wkurza, Milka Irenka czasem o tym pisze. Jednak w tak pięknych światach inaczej się oddycha... kochamy to bez dwóch zdań. Oby tylko nie było stałej zadyszki

Ryska, Renata, dziękuję za podpowiedzi, bez bylin nie może być, tak, będzie szałwia, szukam białej. Dziś rozkwitła pierwsza róża, biegam do niej od samego rana

Ajka, tak właśnie, musi być czas na korzystanie z uroków ogrodu. Poza tym pochłaniają mnie ostatnio zagadnienia teoretyczne (właśnie czytam o gospodarce mineralnej roślin) na równi z upajaniem się kwiatkami trzeba na to znaleźć czas Odkurzyłam biblioteczkę rodzinną i znalazłam dziwnie dużo botaniki zamówiłam też jakieś nowe książki do mojej skromnej na razie biblioteczki ogrodniczej.

Dziewczyny, jeśli macie jakieś tytuły warte polecenia, dajcie proszę namiary.
Chwasty w trawniku 06:41, 07 cze 2021

Do góry
Mi również zaczęła się taka dziwna trawa z nasionami pojawiać na trawniku. Mam wrażenie, że szybko się rozprzestrzenia. Jak się tego pozbyć?

Dziwna trawa z nasionami w trawie zamkn. 06:33, 07 cze 2021

Do góry
Dzień dobry,

ostatnio zauważyłem, że w mojej trawie zaczęła pojawiać się dziwna trawa z nasionami. Mam wrażenie, że dosyć szybko się rozsiewa.
Czy mógłbym prosić o poradę co mam zrobić, żeby się tego pozbyć?
Jest tego naprawdę coraz więcej.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies