Nadrobiłam wszystko
Hortki będą ładnie stały przez cały sezon dzięki takiemu niskiemu przycięciu Swoje w pierwszym sezonie przycięłam za wysoko i po ulewie wszystkie leżały, pózniej Irenka objaśniła co i jak i teraz żaden deszcz im nie straszny
Zmasowanego wysypu nie mam, bo przecież zainwestowałam wiosną i jesienią w nicienie. Ale tegoroczna zima ciepła była wić żerują już od stycznia
Piknik wstępnie planowany na drugą sobotę kwietnia, ale czekamy na wyklarowanie się pogody. Chciałybyśmy zmęczone po zakupach tak jak ubiegłym roku polec na kocach z kawą, ciastem i zakąskami Tak nam się spodobało, ze zamierzamy imprezę plenerową znów zrobić. oczywiście będziemy trąbić na wielu watkach i mam nadzieję, ze będziesz mogła przyjechać
Ewka a jakie masz jeszcze drzewa w ogrodzie?
Może zrobić powtórzenie z tego co już masz?
Czy tam z tyłu za tymi drzewami masz jeszcze jakiś zakątek? Ze zdjęcia ciężko wywnioskować a na planie masz tam jeszcze coś zaznaczone.
Zaradnosc to sie przyda przy obrzezania planu pod altane...dzis pobiegalismy z dluga łatą i poziomica i trzeba sie naglowkowac bo prosto to nie jest.jesli na jednym koncu uzowymu obrzeze tak by wystawalo z ziemi 5 cm to na drugim bedzie jakies 35 cm nad ziemia... czaka nas zatem zdzieranie ziemi.ale to pewnie po swietach.
Najpierw trzeba wyznaczyc plac sznurkiem a z tym tez beda klopoty bo juz wiemy ze jedna rabata z lipą bedzie do przesuniecia...tak to jest jak robi sie rabaty w zlej kolejnosci
Fajnie podziałałaś z krawężnikami. Gratulacje dla mistrzyni betonów
Satysfakcja pewnie ogromna z efektu wykonanego własną pracą?
Uwielbiam zaradnych i pracowitych ludzi!
Buziaki
Jeśli pogoda się nie poprawi to będę kombinować z betonem-eM też się wkręcił więc będzie miał kto zakleić. Beton jednak do moich wnętrz nie pasuje dlatego wybrałam na początek gips, betonowo będę działać jak już altana powstanie
A póki co liczę choć na tydzień lepszej pogody co by do ogrodu wyjść
Kasiek, u mnie właśnie te dekoracje powstały z braku siły. W ogrodzie nie mam jak działać to wymyśliłam inne zajęcie na wskrzeszenie energii
Polecam- to tylko na początku wydaje się skomplikowane
Szczerze to jedt bardzo trudne.gdy ro b ulam pierwsze jaja (nota bene ma je Kokoszka) rece chcialy mi odpasc tak sie meczylam.pelne foremki betonu trochę sie odksztalca.dlatego jajo otwierane w poziomie powinno byc stabilniejsze.efekt fajny ale dobrze by ktos Ci zakleil gdy juz oda Ci sie to polaczyc.bo powtorne zamykanie w razie rozpadniecia jest niezwykle wk....