Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Na huśtawce miło płynie czas... 20:52, 16 sie 2016

Do góry
no fakt róże potrafią namącić
a na tej cienistej to dobrze jak masz rodki, trzmieliny na pniu czy zwykłe? niewiem w jakim ukladzie są ale moze dosadź tylko trawy i już
ja za rodkami dam miskanta variegatus a przed hosty w pasku źwiru. i tyle
Ogród z pergolą 20:37, 16 sie 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
bardzo jestem ciekawa tych kwadratowych nasadzeń i efektu końcowego

ja też bo w wyobraźni jest bajka
Ogród z pergolą 20:35, 16 sie 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Ja mam dwie Swany pierwszy sezon i rosną im właśnie długie pędy. Po pierwszym kwitnieniu obcięłam prawie w kulkę i to nic nie dało. Dlatego pytałam jak jest u Ciebie. Jak 3 tak rosną, to jak pozostałe 2? Też dam im szansę, ale tylko jedną

2 są jeszcze zwarte. ale jedna wogóle bardzo poźno zaczęła więc się dopiero rozkręca a druga na szczęście kwitnie na całości równo, ciekawe jak dlugo :/

Na huśtawce miło płynie czas... 20:35, 16 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

cześć późno pijesz kawę to pewnie do nocy bedziesz siedzieć i kombinowac co przesadzić

powiedz podoba Ci się busz misz-masz czy jasny układ i geometria?

No czasem tak piję. Potem nie siedzę DO nocy tylko W nocy

O nie, żadnych misz-maszów. Jasny układ, tylko! Geometria mi się podoba, ale mam półkola. Generalnie dążę do kilku kolorów w tonacji biało-zielono-różowo z odcieniami. Jednak nie wiem co z tego będzie, bo za dużo róż mi się podoba
Ogród z pergolą 20:30, 16 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Twoje polar bear śliczne
Czytam, ale jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam.
Ania, gdyby było choć troszkę trawnika, łatwiej byłoby wszystko obsadzić. Tu rodzinka ma rację. Trawnik jednak porządkuje. I daje ładne tło.
Ale skoro nie lubisz, pozostaje kibicować.
Fajnie, że drewutnia zasłonięta. Będziesz płot malować?

trawnika mam mega dużo ale chcę mieć rabaty pod tujami więc po 3m zabiorę z kazdej strony.
płot malowałam raz drewnochronem szarym, jeszcze raz trzeba. może w tym tygodniu jak pogoda dopisze...
Ogród z pergolą 20:27, 16 sie 2016

Do góry
karolina_rg napisał(a)
mówisz że wygodnie siadać jak tak wysoko? no to mnie zaskoczyłaś
widać każde dziecko lubi inaczej

a u mnie tylko śmietnikowa gotowa
huśtawkowa za rok dopiero, bo trzeba u nas na całe podwórko nawieść ziemi by podnieść teren - i to będzie na wiosnę robione dopiero

sama sobie radzi więc jest ok
pokaż śmietnikową
Ogród z pergolą 20:27, 16 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ale masz oko w takim razie, jutro dokładnie je obejrzę bo mi wszystkie takie same się wydają

ja jestem strasznie spostrzegawcza ale mogę się mylić obejrzyj czy mają pokarbowane płatki kwiatów, jak mają to są 100% polarki jak nie mają to na pewno nimi nie są, niestety pomyłki wśród hortensji są bardzo częste
Ogród z pergolą 20:22, 16 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

cześć
ja mam 5 i 3 z nim rosną w "ośmiorniczkę" kwitną tylko na końcach długich pędów. średnio jestem zadowolona ale to ich pierwszy rok u mnie wiec muszę dowiedzieć sie czy da się to jakoś cięciem ujarzmić..
poza tym kwitnie non stop i sama zrzuca kwiat więc niby dobrze ale brudno wokół krzewu

Ja mam dwie Swany pierwszy sezon i rosną im właśnie długie pędy. Po pierwszym kwitnieniu obcięłam prawie w kulkę i to nic nie dało. Dlatego pytałam jak jest u Ciebie. Jak 3 tak rosną, to jak pozostałe 2? Też dam im szansę, ale tylko jedną
Ogród z pergolą 20:14, 16 sie 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

czy aby na pewno wszystkie są takie same? ta z różowym kwiatem moim zdaniem się różni......

ale masz oko w takim razie, jutro dokładnie je obejrzę bo mi wszystkie takie same się wydają
Odcienie zieleni 2 20:05, 16 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no fakt piekne są, odkrylam ostatnio ze mam taką inna końcówkę do odkurzacza i tak je teraz czyszczę. a Ty jak?

jak ja lubie toforum bo nie jest tylko ogrodowe
Na huśtawce miło płynie czas... 19:59, 16 sie 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Dzisiaj w ogóle mam jakiś smuteczek
Planujesz, sadzisz, cieszysz się z każdego kwiatucha, ale ogólny widok podcina totalnie skrzydła. Albo widzę puste pole albo sąsiedzkie domy w dodatku żółte (nie znoszę). Z huśtawki widzę rabatę, którą mnie totalnie denerwuje i nie wiem co z nią zrobić, tam będzie w zasadzie cień. Brak mi weny. A to przecież już kończy się czwarty sezon.

To sobie pomarudziłam. Czas na kawkę

cześć późno pijesz kawę to pewnie do nocy bedziesz siedzieć i kombinowac co przesadzić

powiedz podoba Ci się busz misz-masz czy jasny układ i geometria?

ja też nie znoszę żółtego
jeśli to polkole koło pergoli to patelnia to zrobilabym na calości rożankę ale ja to mam bzika na ich punkcie więc wiesz..
Odcienie zieleni 2 19:55, 16 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja z perspektywy czasu tez bym chyba wybrała firany a porwałam się na żaluzje drewniane i teraz co tydzień lata z puszkiem :/

Hihih, ja szukam czegoś bezobsługowego, ale jak narazie nic nie wymyśliłam, choć sprzątać lubię.U mnie zaluzje odpadają bo mam zewnętrzne.
Edit: u mnie najwiekszy problem to co dać do kuchni, ponieważ zlew pod oknem, a coś muszę mieć bo wszyscy mi do okna patrzą, a rolet, roletek nie bardzo za nimi przepadam,nie znalazłam kompromisu pomiędzy : nie mieć firan a zwykła białą bez wzoru firan, szkoda , że nie ma takiego forum wnętrzarskiego z osobą która faktycznie sie zna , jak Danusia na Ogrodowisku, może Malkul kiedyś bedzie nam doradzać, fajnie by było, hihihi
Ogród z pergolą 19:41, 16 sie 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

No to super,... uważaj na swoje plecy...
a że walczysz w ogrodzie w to nie wątpiłam, zaczyna to miło dla oka wyglądać.

dzięki Agata, fajnie że jesteś zołzo
walcze to dobre określenie bo plecy zaczynają boleć szybciej niż kiedyś..
Ogród z pergolą 19:39, 16 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

a co to za różnica jak zwał tak zwał, ważne że ładna i wszystkie takie same. nazwa mnie interesuje najmniej

czy aby na pewno wszystkie są takie same? ta z różowym kwiatem moim zdaniem się różni......
Ogród z pergolą 19:39, 16 sie 2016

Do góry
cześć Karolina
gniazdo wieszaliśmy tak aby córcia miała wygodnie wsiadać, narazie jest ok

dłuugo myslałam i stalam pod ściana zanim przesadziłam kulki...ładnie się ukorzenily juz i szkoda mi ich bylo. poza tym po roku patrzenia na nie w takim rzędzie przyzwyczaiłam się i dziwnie mi było...ale mam nadzieję że za rok to mi się rozrosnie i będzie widac taki efekt jak sobie wymysliłam
a jak Twoja rabata huśtawkowa?
Tu ma być ogród :) 19:36, 16 sie 2016

Do góry
no hortki teraz powalają ! sporo już masz drzew zauważyłam i blisko siebie sadzisz
robiłaś kiedys listę drzew?
Ogród z pergolą 19:26, 16 sie 2016

Do góry
te moje raczej stożkowe, limonkowe i jedna zaczęła różowieć już
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:22, 16 sie 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Anna T - zdecydowanie obei róze poelcam. Są u mnie 3-4 sezony, sprawdzone, niezawodne i zdrowe. Chrzciny wyprawione?

wyprawione uff...przeżyłam ale padłam o 23 i usnęłam w sekundę

Marzena powiedz mi jakiego sprzętu do oprysku używasz? ja kupiłam w sklepie ogrodniczym jakiś zwykly 5l za 40zl i uszczelka pękła... chciałabym zainwestowac w coś na lata...polecisz mi coś?
Ogród z pergolą 18:47, 16 sie 2016

Do góry
dubelek więc jeszcze metamorfoza mojej frontowej
wrzesień 2015

maj 2016

obecnie i nadal do zmiany...
Ogród z pergolą 18:47, 16 sie 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
ta co tak zróżowiała to mam co do niej wątpliwości czy to jest polar bear przyjrzyj się jej czy ma pokarbowane płatki kwiatów jak nie ma to na pewno to nie jest polar bear

a co to za różnica jak zwał tak zwał, ważne że ładna i wszystkie takie same. nazwa mnie interesuje najmniej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies