Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 12:31, 24 cze 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)

Ankiu, Dziękuję za odwiedziny. Miło mi, że moje rady sie na coś przydały. Teraz musisz znowu pilnowac nawodnienia i jedzonka, aż do połowy sierpnia. Potem trzeba odpuścić aż do wiosny.

Moje, czteroletnie drzewiaste też miały po jednym kwiatku, ale je ściął przymrozek w środku wiosny.

Pozdrawiam, i życzę powodzenia w uprawach, nie tylko piwonii.

Bardzo dziękuję. Dobrze, że jest takie świetne forum i można doświadczonych ogrodowo pasjonatów pytać.
Dostałam w prezencie piwonię ogrodową w donicy, czy uważasz że można ja teraz wsadzić do ziemi w docelowe miejsce? Pozdrawiam
Słoneczny Ogród 12:17, 24 cze 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Jejku, ale jesteś pracowita pięknie tu masz

Dziękuję bardzo, przyznam, że troszeczkę zostałam wrobiona ...
Ja miałam zamiar tylko trochę przeczyścić szczotką drucianą czy maszynką oscylacyjną, a eM wpadł na pomysł , żebym się nie męczyła i wymyślił czyszczenie wiertarką ze szczotkami drucianymi , będzie lżej mówił...
O mój ty Boże...
Ale teraz mam to za sobą i jestem zadowolona
Thuja "Aureospicata" 12:04, 24 cze 2021

Do góry
Dzień dobry.

Dwa razy czytałam ten wątek i w tym roku postanowiłam posadzić szpaler z tuji aureospicaty. Niestety zabrakło mi dwóch drzewek (mąż źle wyliczył metry) i postanowiłam 2 brakujące sztuki zamówić w szkółce prowadzącej sprzedaż wysyłkową.
Mam jednak wątpliwości, czy otrzymałam właściwą odmianę, gdyż to drzewko wygląda zupełnie inaczej niż aureospicaty, które kupiłam wcześniej. Generalnie całe moje zamówienie jest źle skompletowane, więc wcale bym się nie zdziwiła, jakby sie okazało, że wysłali inną odmianę przez przypadek. Tylko dziwi mnie trochę, że na etykiecie faktycznie jest opisana właściwa odmiana.

W związku z tym ogromna prośba do Was - czy moglibyście mi pomóc w ustaleniu co ja właściwie otrzymałam? Czy możliwe jest, że ta sama odmiana może aż tak się różnić?

Pozdrawiam
Kasia

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:02, 24 cze 2021

Do góry

ta ma jakieś niedobory już drugi rok i o tyle to dziwne, że wraz z innymi rośnie pod magnolią, a tylko ona z niedoborami...

Mam tę samą piwonię, i tak samo wygląda, inne rosnące w pobliżu są normalne, tylko ta taka jasna . Może to jest coś z tą odmianą? Będę na jesień swoją wykopywać i sprawdzać co jest w korzeniach
Ogród do odnowy 11:59, 24 cze 2021

Do góry
Coś się wysiało, liście jak u monstrualnej marchwi, ciekawe co to?

Czosnek Hair tępiony z jednej rabaty - strasznie potargany był, tutaj jakoś się objawił i pasuje. Bodziszek Black Beauty

nielubiane czuprynki perukowca

Ogród do odnowy 11:54, 24 cze 2021

Do góry
kolejny wczesny floks, miał być niebieski ale niebieskie są tylko muśnięcia

dla KasiaBawaria Bylica Stellera

Słoneczny Ogród 11:50, 24 cze 2021

Do góry
Juki w blokach startowych

Frezje

Maciejka

Przetacznikowiec
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 11:50, 24 cze 2021

Do góry
ajka napisał(a)

Ale może coś w ten deseń, zamiast jednej z traw, chyba faktycznie ożywia trochę tą rabatę.

Podoba mi się
Słoneczny Ogród 11:48, 24 cze 2021

Do góry
Pashmina

Lemon Rococo coraz ładniejszy krzaczek

Eden rose w zaawansowanym rozkwicie
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 11:48, 24 cze 2021

Do góry
ajka napisał(a)

Yenna to musiały być dwa, bo z przodu są wysunięte dwa cisy (tymczasowe doniczki), wiem słaba perspektywa.

Ale może coś w ten deseń, zamiast jednej z traw, chyba faktycznie ożywia trochę tą rabatę.

Powiem ci że jak patrzę nawet z domu na ogród i widzę na przedzie ten liliowcowy szał to aż mi się gęba sama śmieje
podoba mi się rizmieszczenie roślin. Też miałan taki sam zestaw na cisy zostaw ok.80 cm ,bo one taką będą miec srednicę z czasem...
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:47, 24 cze 2021

Do góry
babcia i wnuczka
Endless Summer ..............................................................Summer Love

Diva Fiore
Słoneczny Ogród 11:46, 24 cze 2021

Do góry
Jałowiec łuskowaty Dream Joy na rabacie limonkowej rzecz jasna

Darowane od znajomej sadzoneczki ... ale co to, nie wiem

Ogród do odnowy 11:44, 24 cze 2021

Do góry
Mam pięć róż na krzyż i nie spamiętałam nazwy, tę bardzo ciemno czerwoną na stronie 1137 podpisałam William Shakespeare a to Souvenir du dr Jamain

to jeszcze raz souvenir

Lady Emma Hamilton

Słoneczny Ogród 11:43, 24 cze 2021

Do góry
Babcina róża od kobitki ze wsi

Słoneczny Ogród 11:43, 24 cze 2021

Do góry
Ogród po upragnionym deszczu

Słoneczny Ogród 11:41, 24 cze 2021

Do góry
Ostróżki rasowe , no te są niesamowite

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:40, 24 cze 2021

Do góry
Mam dobrą wiadomość, przejaśnia się

Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 11:39, 24 cze 2021

Do góry
Witam,
proszę o pomoc w identyfikacji przyczyny zmiany koloru liści Rododendrona.
Kilka liści zaczęło brązowieć. Wszystko zaczęło się podczas tych upałów ponad 30oC w zeszłym tygodniu.
Czy to temperatura i słońce może być przyczyną, czy jest to jakaś choroba grzybowa lub szkodnik?

Słoneczny Ogród 11:38, 24 cze 2021

Do góry
Samosiejki ostróżkowe

Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:37, 24 cze 2021

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Cześć Kaśka Ale Wam zazdroszczę deszczu, u mnie przeszło bokiem i susza tragiczna nadal.
Zdjęcia zrąbiste! Super wayglądają te białe drobne różyczki. To Alba Meidiland?

O masz, może i u Ciebie popada, czego Ci bardzo życzę! Byle spokojnie!
Tak, te różyczki to Meidiland Alba. Są superowe.

Judith napisał(a)

Ja mam nadzieje jednaj, ze to nie koniec. Mogłoby jeszcze popadać.
Pomysł z widłami super .

Popadać jak najbardziej, ale bez dodatkowych atrakcji.
Drzewko uwiązane do wideł - pomysł nieopatentowany, można się częstować .

inka74 napisał(a)
Napinki nie masz bo patrzysz z nowego, świetnego okna na coś, co ci się po prostu podoba więc masz pozytywny impuls. Na pozostałe rabaty wtedy patrzysz trochę inaczej, przez pryzmat - tu mi się udało to i tam mi się uda i jesteś w stanie na efekt poczekać. To czysta psychologia to taka wewnętrzna fabryka endorfin. Twoja metoda zrobienia najpierw ram ogrodu a teraz wypełniania przestrzeni jest po prostu dobra. Ja tylko drobny pomysł podsunęłam, który u mnie zadział. Nic więcej Cmok!

Cmok, cmok, cmok

April napisał(a)

Czyli w ten lekko erotyczny sposób dajesz mi do zrozumienia że się zgadzasz

Zrobić u Ciebie zdjęcia? Pewnie, to czysta przyjemność z takim obiektem . Może nawet aparat zabiorę .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies