Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Typografia ogrodu 12:32, 10 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
oj, wałkujecie temat o nazwie zastępczej: moje wielkie frustracje, czyli szkoła.
W szkole to mi szkoda uczniów i nauczycieli jakoś też, bo bolesne to miejsce chyba dla obu stron.

Marto ja jeszcze dzieci w szkole nie mam a wiem ze dobrze nie bedzie bo ja z tych wymagajacych jestem, wymagających wobec opiekunow a tolerancyjnych wobec zachowan dzieci.w przedszkolu juz miałam kilka "potyczek" i wiem ze "najlepsze"przede mna.
Typografia ogrodu 11:54, 10 lut 2016

Do góry
oj, wałkujecie temat o nazwie zastępczej: moje wielkie frustracje, czyli szkoła.
W szkole to mi szkoda uczniów i nauczycieli jakoś też, bo bolesne to miejsce chyba dla obu stron.

Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 10:53, 09 lut 2016

Do góry
Projekt rabaty, oceniajcie i doradzajcie

Nie będę numerować, raczej jest to widoczne:
na kratce róże pnące różowe + biały powojnik
kulki bukszpanu, obwódka z lawendy, przy tarasie żywopłot z bukszpanu, róże na pniu, magnolia gwiaździsta Rosea, Miskant Morning Litht.

nie mogę się zdecydować co wsadzić między bukszpanem a lawendą, pod różami na pniu.... macie jakieś pomysły? myślałam o białych różach albo białej lawendzie...

trawy wysokie to Miskant Morning Litht + dereń , kulki i obwódka z bukszpanu, róże okrywowe białe (pod dereniem), róże wielkokwiatowe, lawenda, rozplenica i róża na kratce.
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 20:52, 08 lut 2016

Do góry
Coś takiego wymyśliłam...

Nie będę numerować, raczej jest to widoczne:
na kratce róże pnące różowe + biały powojnik
kulki bukszpanu, obwódka z lawendy, przy tarasie żywopłot z bukszpanu, róże na pniu, magnolia gwiaździsta Rosea, Miskant Morning Litht.

nie mogę się zdecydować co wsadzić między bukszpanem a lawendą, pod różami na pniu.... macie jakieś pomysły? myślałam o białych różach albo białej lawendzie...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:16, 08 lut 2016

Do góry
Piękne kolory azalii, cudna magnolia, szklarnia w pogotowiu, to znaczy -wiosna za pasem. Muszę nabyć azalie wielkokwiatowe, pachnące. Odwiedzam często Twój ogród i podziwiam cichaczem.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:03, 08 lut 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
ja znam tygryski z tego Forum, ktore uwielbiaja twoj ogrod
magnolia przepiekna, wlasnie ze wzgledu na te liscie nie dwazylam sie jej nazwac super wyglada w tej kompozycji

Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:05, 08 lut 2016

Do góry
ja znam tygryski z tego Forum, ktore uwielbiaja twoj ogrod
magnolia przepiekna, wlasnie ze wzgledu na te liscie nie dwazylam sie jej nazwac super wyglada w tej kompozycji
Do raju daleko - u Ewy 22:34, 07 lut 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)
Ten Rh to moze z suszy ,czytalam duzo ostatnio i czesto wszyscy mysla ze cos przemarzlo a jak jesien jest sucha to poprostu usychaja te rosliny ,teraz pilnuje zeby sie na jesien napily porzadnie
Z ta magnolia to tak w marcu mysle ze sie skusze na odkrycie ,w przyszlym roku juz nie bede zakrywac ,w tym roku pierwsza zima dlatego.
Jeszcze z tym Rh ,napewno trzeba usunac te brazowe listki jak sie cieplej zrobi .Moze to tylko jakas choroba ,trzeba spryskac wiosna.Ja jak widze takie brazowe listki to urywam i juz..

magnolie mam też pierwszy rok, dlatego okryłam. W kolejnych latach nie będę, chyba że będą straszne mrozy.
Rododendron ma wszystkie listki brązowe - nie chciałabym go całego ogołocić
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:13, 07 lut 2016

Do góry
Rench napisał(a)

Mam tak samo, nakupię,posadzę i jestem happy że mam
Kiedyś magnolia kazała mi założyć zeszyt i spisywać,ale mam w nim 2 metki zapchane i na tym się skończyło

Ha , ja zeszyt tez mam i czasami nawet zapisane gdzie co rośnie , tylko mhh często nieaktualne choc muszę sie pochwalić , ze wiekszość wiem co jest co
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:15, 07 lut 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
ja tez na magnolie stawiam ale ona ma tyle lisci przy tych kwiatach hmmm

To magnolia Nigra.. kwitnie u mnie najdłużej, dlatego pod koniec są i liście i kwiaty. Zaczyna też później od innych.
To 25 kwietnia

To połowa maja

I kwitnie do końca maja, a potem ma pojedyncze kwiaty cały sezon.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:08, 07 lut 2016

Do góry
beata_m napisał(a)

o fiu fiu ja właśnie z przyjemnością prześledziłam wątek Gosi, gdzie magnolia planowała i Renia z przyjemnością na Twój tez od początki zerknę widzę, że i u Ciebie planów masa ... i wymiana samochodu ... jakbym gdzieś to słyszała :/ ehhh życie

No ciekawe czy ten ostatni pomysł nie pokrzyżuje mi planów ogrodowych?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:35, 07 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Nigdy na oczy nie widziałam edith....
Renata będę podziwiać zakątka zaprojektowanego orze Magnolię

o fiu fiu ja właśnie z przyjemnością prześledziłam wątek Gosi, gdzie magnolia planowała i Renia z przyjemnością na Twój tez od początki zerknę widzę, że i u Ciebie planów masa ... i wymiana samochodu ... jakbym gdzieś to słyszała :/ ehhh życie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 18:22, 07 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
tak sobie na razie myslę nad liniami. tego frontu to jeszcze nie rozkminiłam ale wokół domu tak sobie rysuje - wiesz Ty wiesz jak to na żywo wygląda najlepiej, ja tylko mogę sobie wyobrazić kolory obrazuja tożsamość lub podobieństwo nasadzeń. koło garazu może możnaby dać jeszcze raz graby tak jak na tyłach.

a na froncie to jakies drzewa byś widziała?

i co do placyku to on dość duży jest prawda? co tam planujesz? może powiększyć lepiej zagajnik brzozowy trochę? i go narysowałam na nowo bo albo zdjęcie przekłamuje albo coś się równoległośc do domu rozjechała

Pisząc o froncie bardziej mi teraz zależy na tych rabatach przy domu tak więc cieszy mnie twoj wpis
Koło garażu jakoś tam nnie widzę tych grabów wydaje mi się zbyt blisko do budynku. I tam jakos tak mi tam nie pasują. Mówisz żeby je gdzieś powtórzyć więc myślę żeby je dać gddzies tam od strony poludniowej domu bo tam ciągle patelnia w lecie. W ogole magnolia mi pisała kiedyś żeby tam gdzie ten taras z tyłu to żeby rozszeżyć te rabate .Ale nie mam tam pomysłu na to.
Na froncie to nie chcę drzew .
Placyk już sie zmniejsza Coś naskrobię i wstawię póżniej. Zdjęcie faktycznie uwidoczniło moje bohomazy ale dzięki za korektę A tam przy tym zagajniku to szerokość rabaty będzie 5 metrów to nie za dużo? Co ile sadzić tam brzozy?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:18, 07 lut 2016

Do góry
Magnolia??
Do raju daleko - u Ewy 17:39, 07 lut 2016

Do góry
Ten Rh to moze z suszy ,czytalam duzo ostatnio i czesto wszyscy mysla ze cos przemarzlo a jak jesien jest sucha to poprostu usychaja te rosliny ,teraz pilnuje zeby sie na jesien napily porzadnie
Z ta magnolia to tak w marcu mysle ze sie skusze na odkrycie ,w przyszlym roku juz nie bede zakrywac ,w tym roku pierwsza zima dlatego.
Jeszcze z tym Rh ,napewno trzeba usunac te brazowe listki jak sie cieplej zrobi .Moze to tylko jakas choroba ,trzeba spryskac wiosna.Ja jak widze takie brazowe listki to urywam i juz..
Do raju daleko - u Ewy 17:21, 07 lut 2016

Do góry
Margo napisał(a)

A ja za to wczoraj poszalałam w ogrodzie z sekatorem. Podcięłam żywopłot grabowy i drzewka owocowe. Dziś ramiona bolą, ale chyba czas już bo już pąki nabrzmiałe. Magnolia też rusza. U mnie dziś 13-15st. Trochę mnie martwi tylko to, ze to dopiero początek lutego...

Gosiu, to super, bo to czas na cięcie. Dobrze, że Ci się udało.
U mnie trochę chłodniej +7'C. Ale słonecznie było i bezwietrznie
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 17:06, 07 lut 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
wydaje mi sie że będzie a magnolia to dosyć duża rośnie wszystko ci zasłoni...

tak ale dała by trochę cienia.... z czasem. To jest strona południowa, na tarasie nie da się wytrzymać w upały, z czasem zrobimy daszek, albo markizę. teraz musi wystarczyć parasol
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 17:03, 07 lut 2016

Do góry
wydaje mi sie że będzie a magnolia to dosyć duża rośnie wszystko ci zasłoni...
Do raju daleko - u Ewy 15:43, 07 lut 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Nie pamiętam, czy mówiłaś Ale miło mi
Do ogrodu na razie się nie wybieram, bo on jeszcze śpi. Na razie tylko szafirki się pokazały.

A ja za to wczoraj poszalałam w ogrodzie z sekatorem. Podcięłam żywopłot grabowy i drzewka owocowe. Dziś ramiona bolą, ale chyba czas już bo już pąki nabrzmiałe. Magnolia też rusza. U mnie dziś 13-15st. Trochę mnie martwi tylko to, ze to dopiero początek lutego...
Anulajda w raju 12:30, 07 lut 2016

Do góry
Cis Fastigiata Robusta Magnolia Susan
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies