Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Typografia ogrodu 10:34, 28 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

tylko kiedy... i oby.

za 2 lata- w tym sezonie zostaniesz matką wielu źbeł ( cholewka, jak to powinnam napisać), a potem dzieci się rozmnożą i za 2 lata wyrosną w łany
Typografia ogrodu 10:33, 28 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
przesunęłam ale wymusiało to kilka zmian
pasy molini mają teraz 4,5 metra szerokości
pasy trawnika między nimi nadal 3 m
i wróciłam do układu ścieżek Łukasza bo te moje jakoś mi tu teraz nie grały

suoper- udało się oddzielić i od brzóz i od rabaty za wgłębnikiem!
Typografia ogrodu 10:31, 28 sty 2016

Do góry
beta napisał(a)

no właśnie...ale ze mną na zakupach jest problem....nie umiem dać się porozpieszczać...zawsze w takich sytuacjach gdzieś z tyłu głowy myślę, że w zasadzie zamiast sexi koszulki (w której i tak spać nie będę) mój sponsor mógłby mi kupić np. ładny obraz, lub kratownicę

ja też tak mam. Albo skręcam do działu dla dzieci i wybieram coś dla moich chłopkaów
Typografia ogrodu 10:30, 28 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

trak mi przyszlo do głowy - a swoją drogą pospolite brzozy mają gołe pnie i wysoko korony więc widok byłby i tak

jak nie musi byc otwarty widok zupełnie, to brzozy pasują i będzie spójnie i tła fajne dla molinii
Typografia ogrodu 10:06, 28 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

dobra, odklei, będzie fajnie.

Tył w brzozach?-a le mówiłas że chcesz tam zosatwić otwarty widok, czy źle zrozumiałam?
Może trochę rozciągnąć, żeby jeszcze koniec ścieżki obejmował i tyle?

trak mi przyszlo do głowy - a swoją drogą pospolite brzozy mają gołe pnie i wysoko korony więc widok byłby i tak
Typografia ogrodu 09:53, 28 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Magnolio ta sciezka nie musi byc zygzakowata.ja po prostu chcislam znalezc rozwiazanie inne niz fala bo z nia nie umialabym zyc.serio,jakkolwiek moze to byc dla niektorych dziwne.

Sprobuje odkleic molinie od brzóz przez przesuniecie jak proponowala Ola do przodu.

Co do zagajnika to on juz jest.Mozna go oczywiscie powiekszyc (M to by sie nawet ucieszyl).moze caly tyl dac w brzozach...

dobra, odklei, będzie fajnie.

Tył w brzozach?-a le mówiłas że chcesz tam zosatwić otwarty widok, czy źle zrozumiałam?
Może trochę rozciągnąć, żeby jeszcze koniec ścieżki obejmował i tyle?
Typografia ogrodu 09:44, 28 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Jest lepiej, bo się zgrywa teraz ze sobą, te wielkości są ok.
Tak na 100 % nie jestem pewna tego rozwiązania, ale jednak myślę, że powinno wyjść.
Jedyne czego bym się czepiałam to starałabym się oddzielić pas molinii od zagajnika brzozowego, żeby między nimi była trawa. Ale zagajnik już posadzony, prawda?- Jak się nie da, to trudno.

Magnolio ta sciezka nie musi byc zygzakowata.ja po prostu chcislam znalezc rozwiazanie inne niz fala bo z nia nie umialabym zyc.serio,jakkolwiek moze to byc dla niektorych dziwne.

Sprobuje odkleic molinie od brzóz przez przesuniecie jak proponowala Ola do przodu.

Co do zagajnika to on juz jest.mozna go oczywiscie powiekszyc (M to by sie nawet ucieszyl).moze caly tyl dac w brzozach...
Typografia ogrodu 08:27, 28 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Tak na 100 % nie jestem pewna tego rozwiązania, ale jednak myślę, że powinno wyjść.
Jedyne czego bym się czepiałam to starałabym się oddzielić pas molinii od zagajnika brzozowego, żeby między nimi była trawa. Ale zagajnik już posadzony, prawda?- Jak się nie da, to trudno.

O ja musze gnac do przedszkola... wroce za pol godzinki.
Tez probowalam odkleic od zagajnika i sie nie udalo.tez mnie to denerwuje. mysle jeszcze czy moze wyniarow pasow molini nie zmienic.
Typografia ogrodu 08:19, 28 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
nie wiem czy zrobiłam wszystko jak powinnam ale jest w skali - pobiegałam jeszcze dziś po działce. wklejam wersję z wcześniejszą ściezka i czystą by można było po nie rysować
pasy molini (żółte) mają 4 metry szerokości
pasy trawnika (między pasami molini) maja 3 metry szerokości
ścieżka (niebieska) ma 3 m szerokości

Co z tym ogródeczkiem począć 06:37, 28 sty 2016

Do góry
Nie doczytałam jakie warunki świetlne panuja na tej rabacie? Czy zostaje plotek, bo wiem ze miała skoncepcje na wymianę?
Czy magnolia chociaz raz zakwitła i wiadomo jaki ma kwiat?

Wg mnie zimozielone, magnolia i duzo miskantów jako tło. Wcale duzo bym nei zmieniała - rh będa ładne przez cały rok hortensje od późnego lata do jesieni beda robić efekt. Dotrawkowac do oporu, wyzwirkować, dodac bukszpany i będzie git. Uporządkować tylko układ, dosadzic trawy, zmienic plotek i będzie reprezentacyjnie. M bedzie zadowolony ze wydatków nie bedzie i będziesz zbierać kase na tars i mebelki ratanowe
Widze ja wyłacznie w tonacji biało zielonej bo coś mi sie wydaje ze to północna ściana ?

Zawsze tu mozesz zrobić mały ogród bukszpanowy i pokopiować nasadzenia Danusi
Typografia ogrodu 22:18, 27 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Asiu, a może jeszcze jak będziesz miała czas, narysuj tę ścieżkę w proporcjach jakie powinny być i wtedy zrób tę wersję co była w czerwonym kółku. Będzie widać jak wyjdzie, bo odległości wszystkie będą w proporcjach w stosunku do siebie.
Teraz to się domyslamy,
nie wiem czy zrobiłam wszystko jak powinnam ale jest w skali - pobiegałam jeszcze dziś po działce. wklejam wersję z wcześniejszą ściezka i czystą by można było po nie rysować
pasy molini (żółte) mają 4 metry szerokości
pasy trawnika (między pasami molini) maja 3 metry szerokości
ścieżka (niebieska) ma 3 m szerokości

Ogrodowy song 19:19, 27 sty 2016

Do góry
Witaj u mnie Aniu magnolia,racja to piękny krzew; moja przesadzana jesienią i tylko mam nadzieję, że wszystko z nią ok )
w tym sezonie na rabatach trochę się uspokoi
Ogrodowy song 19:14, 27 sty 2016

Do góry
Ewuniu pobuszowałam po Twoim ogrodzie. Podziwiam piękne kolorowe rabaty. Klimaty sielsko - wiejskie to to co uwielbiam. Zauroczyła mnie cudowna magnolia - od zawsze moje chciejstwo, ale niestety nie mam już gdzie
Typografia ogrodu 15:52, 27 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
ale kury musisz miec dorodne!- jedna zostawiła Ci jajko przy oknie. Będzie jajecznica na tydzień

Wiesz tu prawdziwa wies to i jajo nie byle jakie
Typografia ogrodu 15:51, 27 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
super, po Skandynawsku, lubię tak bardzo!

O tego jeszcze nikt o moim domu nie powiedzial dziekuje
Typografia ogrodu 15:51, 27 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Asiu, a może jeszcze jak będziesz miała czas, narysuj tę ścieżkę w proporcjach jakie powinny być i wtedy zrób tę wersję co była w czerwonym kółku. Będzie widać jak wyjdzie, bo odległości wszystkie będą w proporcjach w stosunku do siebie.
Teraz to się domyslamy,

Ok postaram sie.
Typografia ogrodu 15:46, 27 sty 2016

Do góry
ale kury musisz miec dorodne!- jedna zostawiła Ci jajko przy oknie. Będzie jajecznica na tydzień
Typografia ogrodu 15:45, 27 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A...Obiecalam pokazac efekt cegly ta po prawej robiona przeze mnie jeszcze mokra od farby.ta na kominku faktyczna cegla.

super, po Skandynawsku, lubię tak bardzo!
Typografia ogrodu 15:45, 27 sty 2016

Do góry
Teraz to się domyslamy,
Typografia ogrodu 15:17, 27 sty 2016

Do góry
Asia, jeszcze Ty pomyśl, ja pomyślę, może komuś coś wpadnie... nie martw się. czasem tak jest że się łatwo 'zafiksować' na czymś, wtedy tzreba złapać dystans i pójdzie lepiej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies