Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jestem w polu 22:27, 26 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A kiedy wsadzałaś do gruntu?

Dokładnie nie pamiętam, ale raczej w maju to jeszcze przed Zimną Zośką, bo pamiętam, ze się martwiłam, czy mi nie zmarznie.

Ale widzę, że ona różnie rośnie na różnych stanowiskach. Tak wygląda w pełnym słońcu, a tam gdzie jest go mniej jeszcze nie kwitnie i jest skromniejsza.
Jestem w polu 22:23, 26 lip 2016

Do góry
Warmia napisał(a)

Właśnie nic Sama jestem w szoku. Pożarła mi już moje białe jeżówki i zaczynam się jej bać, ale mój M jest nią zachwycony. W przyszłym roku na pewno też wysieję i chyba w większej ilości.

A kiedy wsadzałaś do gruntu?
Anulajda w raju 22:21, 26 lip 2016

Do góry
Aniu
Ty chyba masz psiaka? Jakiej rasy? Jesteś zadowolona?
Wlaśnie nosimy się z zamiarem kupna niedużego pieska najlepiej z włosem, tylko, że ja nie mam wiedzy ani doświadczenia w tej kwestii
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:19, 26 lip 2016

Do góry
Moja córcia uparła się na psa Wychodzi na to, ze już się zgodziłam Jednak jest warunek: musi być mały i mieć włosy Macie jakieś propozycje? a najlepiej doświadczenie z takim psiakiem? i czy powinnam się bać o ogród?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:16, 26 lip 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Renia, powiem ci, że strasznie marudna wróciłaś z tych wakacji To się nie podoba, tamto się nie podoba... No weź przestań Ogród jaki jest każdy widzi - zmienny. Musiałabyś mieć chyba same zimozielone żeby nic ci się nie zmieniało i trwało tak jak zostawiłaś przed wyjazdem. W dwa dni widzisz ogarnęłaś sytuację i już jest dobrze- dla ciebie perfekcjonistko, bo dla większości odwiedzających było pięknie i przed ogarnięciem
Zazdroszczę wakacji. Chorwacja tak fajnie mi się kojarzy- spędziliśmy ram pierwsze nasze wspólne wakacje z moim emem, byłam jeszcze nastolatką. Jeziora Plitvickie też zwiedzaliśmy - robią wrażenie. Ostatnio doczytałam że lazurowe źródła są i w naszym województwie, wiedziałaś? Oglądałam zdjęcia w necie i normalnie jak te chorwackie tyle że bez wodospadów. No i kolor utrzymuje się tylko chyba przez dwa/trzy miesiące bo występuje ze względu na obecność jakiegoś pierwiastka... Muszę odszukać ten rezerwat i odwiedzić go jeszcze w tym roku

Szkoda że nie powiedziałaś że będziesz wyrzucać odętkę- wzięłabym Jak w tym szale "ograniczania gatunków" będziesz jeszcze coś wywalać to nie na kompistownik tylko do reklamówki z ziemią proszę - podjadę i chętnie zabiorę. U mnie odętka nie rozrasta się tak jak u innych. Mało tego- prawie mi zginęła. W zeszłym roku wykopałam ostatnie niedobitki i przesadziłam w lepsze miejsce to się kilka odratowało. Ona taka ekspansywna przy dobrej ziemi albo podlewaniu, na piaskach rośnie grzecznie i niestety niziutko. Babcia miała na działce wielkie kępy sięgające pasa (u mamy pod blokiem to samo) a umnie jak kolan sięgnie to już uważam że nie jest źle - taka karma

Renia misy szukam. Ty kupowałaś swoje donicy w dobrej cenie. Pamiętasz czy mieli w ofercie jakieś misy na zewnątrz? Tak z 80cm by mi pasowało... A może jakąś firmę byś poleciła ? Siedzę już drugi dzień grzebiąc w necie ale albo badziew albo się ceny zaczynają od 1300- tyle to nie dam...

Ale elabortat!!! Monika
Z wakacji to akurat wrociłam zrelaksowana może trochę rozleniwiona ... i dlatego tak wkurzyła mnie myśl o kilkudniowym pieleniu, kancikowaniu, obrywaniu suchych badyli etc...
Jeśli chodzi o ograniczanie gatunków to obiecuję dzwonić do ciebie w przyszlości Aaaa szukam trzcinnika KF ... gdybyś coś gdzieś to daj znać bo u naszej pani nie ma już nic (wiesz coś na ten temat?)
A jakie misy? Chodzi o donice, które kupowałam w lutym/marcu?

PS A gdzie te lazurowe źródła są?
Jestem w polu 22:14, 26 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Martuś
Co Ty robisz stipie że tak pięknie rośnie?

Właśnie nic Sama jestem w szoku. Pożarła mi już moje białe jeżówki i zaczynam się jej bać, ale mój M jest nią zachwycony. W przyszłym roku na pewno też wysieję i chyba w większej ilości.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:05, 26 lip 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
Reniu pięknie u Ciebie, juz taki dojrzały ogród hortensje wyprostowane cudnie

Beatko dziękuję
Lecę do Ciebie bo chyba osttanio o coś pytałam i zapomnialam zajrzeć po odpowiedź

PS Gdybym tak jeszcze kiedyś u kogoś zrobiła (pewnie nie raz się zdarzyło) to wybaczcie mi ... taki wiek
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:01, 26 lip 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Reniu jak zawsze cudownie ciesze się że pokazałaś hortensje z tamtego roku, moje teraz tak wyglądają

W przyszłym sezonie musisz więc solidnie je przyciąć i będzie mega efekt
Dziękuję
Typografia ogrodu 22:01, 26 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Pocieszę Cię - ja mam brudne
Za to głowa pełan kolejnych rewolucji na rabatach
ufff

Co do trawy to niecierpliwa jestes na razie przeszla mi przez mysl albo jaskas sesleria albo klosownica.ale one chyba zbyt dzikie dla Twojego ogrodu. Rozplenic pewnie nie chcesz?
Typografia ogrodu 21:59, 26 lip 2016

Do góry
No i wymysliłaś?
Typografia ogrodu 21:58, 26 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
To zapraszam na mycie okien do mnie. Litości nie macie z tym nadmiarem czasu

Pocieszę Cię - ja mam brudne
Za to głowa pełan kolejnych rewolucji na rabatach
Anulajda w raju 21:55, 26 lip 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Oczywiście kupowane były wiosną

Dzięki
To są te z Obi? Jakie wysokie?
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 21:52, 26 lip 2016

Do góry
rozark napisał(a)

Jeśli już to w sobotę - masz ochotę pooglądać róże?
Jeśli tak to zadzwoń do mnie .

Widzę, że nie odpisałam Ci na tego posta Okazalo sie, że w grę wchodziła tylko niedziela ... sorry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 21:42, 26 lip 2016

Do góry
Właśnie doczytałam, że masz uruchomione nawadnianie ... suuuuper!!!!!!!
Cieszę się razem z Tobą bo wiem co to za dobrodziejstwo
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 21:36, 26 lip 2016

Do góry
admete napisał(a)

Miskant, ale nie znam dokładnej nazwy
Jak mi je przywieźli to nie miały karteczek.

Mają delikatne białe paseczki po środku

Pokrojem przypomina mi Ferner Osten, ale dużo większy od mojego
Moja codzienność - ogród Oli 21:21, 26 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Miałam się dopytać o jezówki ale już doczytałam.
Pięknie, idealnie, perfekcyjnie. A jak się patrzy jak szybko tej zmiany dokonaliście to aż niewiarygodne. Gdybym nie była stałym gościem na Twoim watku, niemal od poczatku , to pewnie watpilabym czy zwykli ludzie moga dokonac takiej metamorfozy własnymi rekami. Mistrzostwo!

Wendy79 napisał(a)

Boże Oluś, naprawdę? Szczęka mi opadła, łezka się zakręciła i nie wiem co powiedzieć. Kobieto, przywracasz mi nadzieję, że można. Takie zmiany, w tak krótkim czasie... Och...

MonikA napisał(a)
Pięknie wykorzystałaś to miejsce, rośliny piękne i zadbane

siakowa napisał(a)
aż mnie ciarki przeszły z zachwytu! zazdroszę tych pracowitych i zdolnych rączek Waszej pary

ren133 napisał(a)
Bosko Olu

beta napisał(a)
tylko westchnę......
pozdrawiam Olu

Sebek napisał(a)
Brawo Wy

bbb napisał(a)
CUUUDOWNIE !!!!
Takie metamorfozy to wspaniała inspiracja i pokazują, że jak człowiek bardzo chce to potrafi. Co prawda osiągnąć taką perfekcję to potrafi chyba tylko Ola i jej M ale zawsze można naśladować niedoścignione wzory.

beata_m napisał(a)
dech mnie zaparło! i nawet lampa!!!!!!!!! ŁAŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁł

ivo napisał(a)
Olka weszłam , zobaczyłam i chce coś napisać ale tak szczerze no nie wiem co pochwalić najpierw bo tu perfekcja i profesjonalizm po prostu brak słów. Podziwiam Was bardzo Jest idealnie

malkul napisał(a)

Długo by mozna gadać, podziwiac i wzdychać ale po co jak jedno słowo wyrazi wszystko:
ZAJEBIŚCIE

sylwai napisał(a)
Cudnie,po raz kolejny potwierdza się,że jak się chce to można wszystko.Ja z moim M też działamy razem i prawie wszystko robimy sami.To ogromna oszczędność ale przede wszystkim satysfakcja.Fajnie że mamy takich zdolnych eMów.Pieknie wygląda Twój ogród,trawiszcza fajnie podrosły i nabrały masy.Mój ogród robiony wiosną tego roku więc trawki na razie małe choć i tak ładnie podrosły.Jesteś dla mnie Olu wielką inspiracją ogrodową!!!

Ensata napisał(a)
W sumie człowiek nic odkrywczego nie powie. Absolutnie, fantastyczna, przepiekna przemiana

Pięknie Wam dziękuję ! serce się raduje czytając takie słowa
a tak szczerze to Wam powiem, że człowiek szybko przyzwyczaja się do nowego zapominając jak było i dopiero teraz oglądając fotki sama jestem w szoku Jeszcze nie tak dawno były marzenia, plany potem mnóstwo wylanego potu a dziś siedzę w altanie i gapię się na powiewające trawiszcza w rytm chlapiącej wody warto było !
Od początku 20:24, 26 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Agata A jaka to jest hakone?

Hakonechloa macra ‚Beni Kaze'
Typografia ogrodu 18:50, 26 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Myślę o samych trawach
pomysle.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 18:31, 26 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Widzę, że jesteśmy przed podjęciem podobnej decyzji
Właśnie jestem na etapie wyboru psa Też szukam takiego z włosem
Najbardziej bierzemy pod uwagę West Highland white terrier

Dziękuję za odpowiedź w kwestii różanki A te dwa metry to od płotu liczysz?

Ja miałam Westa ponad 17 lat.
Był kochany, ufny, spokojny, niczego nie psuł, nie gryzł, nie szczekał jak gupi,
jak kot był
Wszyscy go kochali.

Ale gdy mój synek miał pół roczku i nauczył się raczkować zaatakował go
Zęby z szyi małego musiałam wyciągać, 1 cm od tętnicy...
Chyba mały go klepnął w tyłek, a ten, już staruszek (17 lat) capnął go za szyję!
Myslałam, że zejdę. Karetka, szczepionki, strach o dziecko.
Natychmiast oddałam go teściom i tam już został....

Kocham zwierzęta, zwłaszcza psy - ale to doświadczenie nauczyło mnie, że pies, to zwierzę i jednak nie można mu w 100% ufać

Westy to jednak terrier, łowczy, pies do polowań.
Niech nikogo nie zmyli jego słodki wygląd.

Znam kilka bardzo niedobrych Westów.
Ale to wina właścicieli, którzy nie zdominowali go już na samym początku....

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 18:17, 26 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Wszystko piękne
A mogłabyś mi powiedzieć jaka to trawka?

Miskant, ale nie znam dokładnej nazwy
Jak mi je przywieźli to nie miały karteczek.

Mają delikatne białe paseczki po środku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies