Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Do raju daleko - u Ewy 21:44, 29 maj 2021

Do góry
Azalie na górce w kąciku japońskim pięknie rozkwitły Już przypominają "poduchy".

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:44, 29 maj 2021

Do góry
06.05.2021
Magnolie jeszcze słabo się "przebijają" ale..już królują

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:42, 29 maj 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

hihi do mistrzostwa baaardzo daleko, ale lubię sprawić dzieciaczkom przyjemność i też sobie ładnym wyglądem tortu
pokażę jeszcze pierwszy mój musowy z polewą lustrzaną dla Kuby. Przybranie owocami słabe, ale Kuba bardzo chciał owocki

i był mniami! Fajnie też warstwy wyszły.

Trochę trzeba się napracować, ale sporo satysfakcji i poezja smaku

Zgłodniałam.
Mniam...
Do raju daleko - u Ewy 21:33, 29 maj 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Ewuś! Znowu dziki?! Współczuję! Rzeczywiście musicie pomyśleć o ogrodzeniu, bo jeśli one już kojarzą Wasz ogród ze smakołykami to będą wracać.
Ale trzeba myśleć pozytywnie, przepiękny ten klon w donicy, cudny kolorek liści i rabatki śliczne.
Pozdrawiam!

Tak, znowu przyszły. Już drugi raz w tym roku. Poprzednio zjadły cebulki krokusów, a tulipany zostawiły. Tym razem cebulki tulipanów im posmakowały. Nie wiem, czy przyjdą na cebulki czosnków, bo one teraz zaczynają rozkwitać. Oby nie.

Do raju daleko - u Ewy 21:30, 29 maj 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Jejku ale szkodniki... cos zniszczyły na amen ?
Piekny ten klonik w donicy

Na amen to cebulki tulipanów zjadły. Rabaty poryte. Przy jednej róży (świeżo przesadzonej) mocno porył przy korzeniach. Mam nadzieję, że różyczka da sobie radę.

Sezon 2017 u Hanusi 21:27, 29 maj 2021

Do góry
Dziś na chybcika do ogrodu podlac pomidory, ale okazało się, że trzeba tez podwiązać. Paliki powbijałam, i podwiązałam. POłowa wyściółkowana słomą, drugiej połowy nie zdążyłam, ale dobre i to co zrobione. Powschodziły cukinie w gruncie, przykryłam je butelkami po dużych wodach mineralnych. Ogórfki tez przysłoniłam folią, tylko nie wiem czy wiatr mi jej nie zwieje, coś zbyt mocno sie rozpędził. A w nocy ma być zaledwie +6.

Zdjęć nowych dziś nie ma, nie zdążyłam. Rabatki nie naruszoine. Alke w szklarni znalazłam rudą mysz, nieżywą. Ciekawe dlaczego? Trutki żadnej nie mam wyłożonej, drzwi były lekko uchylone -na dwa palce, mogła gdzie indziej się naje sc, a u mnie zgon.

Pigwowiec już gubi płatki, ziemia pod nim ró,żowa, ale nie uwieczniona.
W ogródku emerytki 21:21, 29 maj 2021

Do góry
Jałowiec Horstmann już posadzony, będę się nim zachwycać siedząc w altance lub patrząc z okna

A tu zaczątek "lasku" mikołajka iberyjskiego, wysiał się w szczypiorku i dzikim czosnku
Siewek jest więcej, tylko jeszcze małe.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:16, 29 maj 2021

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Znowu mam do nadrobienia maj Na szczęście/nieszczęście "połamały" mnie "korzonki" jestem "uziemiona" i mam czas

03.05.2021
Trawniczek zaczyna cieszyć zielenią. Założyłam doniczkową hodowlę kolorowej sałaty. Tulipany posadzone w doniczkach i nie zakopane do ziemi bardzo słabo "obrodziły" Jestem rozczarowana, bo nie mam miejsca żeby zakopywać doniczki..

Początek maja nie rozpieszcza nas ciepłem..trzeba się dogrzewać kaloryferami

Śliczny widoczek ogrodowy, jak w ramce. Moje koty też się jeszcze czasem wspomagają kaloryferem, no ale co zrobić, taki mamy maj.
Zdrówka życzę, lecz się, ogród czeka.
W ogródku emerytki 21:15, 29 maj 2021

Do góry
Danko, sama byłam zaskoczona niską ceną, myślę, że właściciel szkółki chciał się pozbyć nieschodzącego towaru, a za tyle to każdy by kupił

U rodka właśnie wielkość kwiatów mnie skłoniła do kupna.

Kupno Palibina to był spontan, stały na widoku, to wzięłam, z myślą uprawy w skrzyni.

Buczków płaczących nie mają w sprzedaży, ten był ostatni i wołał, że nie chce zostać

A dziś znowu zaszalałam
Rodkowi do towarzystwa pod sosenkami kupiłam azalię Melina i nn o jasnych kwiatach.
I powojniki Dzieci Warszawy i Arabella.
I tamaryszek /nie wiem, gdzie go posadzę/.
I begonię kaskadową, kolor będzie niespodzianką
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:04, 29 maj 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

A co powiesz na to? .

Cała prawda o nas
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies