To jeszcze podzielę się wrażeniami z czwartkowej wycieczki do Agaty Brzozowej, która ma wątek Tajemniczy Ogród. Byłyśmy tam z Mrokasią i Anią Kwartet.
Normalnie mnie zamurowało jak tylko wysiadłam z samochodu.
Agatka ma bardzo klimatyczny ogród, z sielankowym domem z bali. Całość wygląda niesamowicie. Rabaty dopieszczone i wygłaskane, jakich ja nie będę miała nawet za 10 lat. Piękne kompozycje. Ogród trochę podobny do ogrodu Ursy ale bardziej słoneczny i ukwiecony.
Zdjęć trochę nacykałam ale niestety telefonem i w samo południe więc nie mam dobrych fotek. Mrokasia wstawiła kilka swoich u Agatki. Zawsze to inne spojrzenie na tę samą przestrzeń
Wstawię kilka zdjęć ale bez szans by oddały urok tego wspaniałego miejsca, które szczerze polecam zobaczyć
Aleja rodkowa, którą zaczełam z Ulą rośnie bardzo szybko, w tym roku dosadziłam w miejsce starego pięknego bukszpana nową odmianę anabel, brunery i jednego nowego rodka.
Też je bardzo lubie, nawet przechowałam dwie zimą, dobry pomysł z patyczkami. Mam różne odmiany, zobaczymy czy się sprawdzą.
Teraz tyle kwiecia, ze nie wiadomo co pokazać, zaczynają azalie i rodki, a te w tym roku jakoś wyjątkowo mmniej kwiatów mają, ciekawe dlaczego?
Teraz orliki, bodziszki, tawuły, krzewuszki zaczynają.
Tawuła dziś po deszczu aż do ziemi mam nadzieję, że anabelek mi nie połamało.
Witam co może być przyczyną buki posadzone na wiosnę po wypuszczeniu liści było ok po miesiącu zaczeły schnąć dodam ze podlewam ale ostatnio mocno pada ostatnio