Ja siedzę i kontempluję, a mężaty działa
"Ogrodzenie" z drewna kominkowego prawie skończone brakuje jeszcze tylko przymknięcia na końcach. Udaję, że tego co za płotem nie widzę
Starsza część coraz bardziej zarasta. W tym roku juz tylko odchwaszczę, a na wiosnę będę poszerzać.
Cały czas dumam - malować płot obok na antracyt czy na kolor drewutni?
Wykopałam wszystkie piwonie sprzed malin. A raczej spomiędzy... Masakra ja to mam pomysły... Wyglądają ładnie dwa sezony, wiosną kwitną piwonie zanim maliny są duże, ale teraz wszystkie są już zeżarte. Więc żeby je wydostać... Heh
Bo i pospadały moje znaczniki, wiem tylko połowę odmian .. reszta nn. Chyba posadzę jako mix??? Hmmmm
No nie Męża wysłałam na dół, żeby przygotował miejce na przywrotniki , które musimy przesadzić z tej frontowej...
Wywiózł trochę takiego iłu (?), który jest całkiem nieprzepuszczalny. Mamy tego sporo na działce w różnych miejscach.
Piękne miejsce w Twoim ogrodzie. Wspaniałe bergenie i hortensje.
Szkoda bukszpanu, nie wiem co Ci doradzić, usuwać czy nie. U mnie podobna sytuacja, usunęłam właśnie jednego i okazało się, że pędy były żywe, więc może jeszcze by odrósł???
Ha - zostało jeszcze Zgorzałe, też znasz, prawda? Czyli ogród Kasi B.
Ale zdjęcia mam podłe - po pierwsze było bardzo ostre słońce w zenicie, po drugie - latałam jak kot z pęcherzem, bo chciałam jednocześnie słuchać, przywitać się, patrzeć, złapać ujęcia bez ludzi, zobaczyć wszystkie nowe miejsca, któych tu nie było 7 lat temu i może jeszcze kupić coś na pamiątkę. I nie doszłam do kur.
Skoro byłeś taki mądry, to trzeba było odpowiedzieć. Ja zadałam sobie trudu z odszukaniem
A swoją drogą napisałam 75.918 postów ponad od 2010, a ty jeden post strofujący "fanatyków" forum
Doszłam drogą dedddukcji - Wygląda na chwasta z rodziny motylkowate, podobny do chwastów w zbożach, poszukam. Usuwaj wraz z korzeniami i rozłogami.
Wygląda na wykę białą, ale przez to, że jest koszona nisko to się rozgałęzia a nie pnie. Wiem.
Ciąg dalszy rabaty pogoda jest idealna do działania na rabatę posadziłem obiedkę szerokolistna, rozplenicę thunberga a będę jeszcze dosadzał hoste oraz krwawnice