Iwonko, jednak burakowi mówię zdecydowane nie. Wszyscy zachwycali się w sobotę tym carpaccio a ja nie mogłam przełknąć nawet jednego plasterka No cóż, nie będę się zmuszać.
Z tymi sałatami to mnie zmartwiłaś
Tylko czy w tym okresie jest jakiś zielony zamiennik sałaty??
Muszę poczytać o tym oleju kokosowym.
Marta to nie brzmi dla mnie strasznie Mam świadomość, że owoce i warzywa zawierają dużo cukru ale lepszy taki cukier niż przetworzony, dodawany tonami do słodyczy. Marchewkę i jabłka jem od roku, naprawdę w dużych ilościach i twierdzę, że to dzięki nim udało mi się schudnąć
Kaszę gryczaną kochamy, teraz przekonujemy się do jaglanej
Joanko fajnie, że zajrzałaś
Na dno skrzyń dałam duże ilości gałązek, na to gorsza ziemia, kompost zaszłoroczny i dopiero dobra ziemia. Nie sądziłam, że to aż tyle tej ziemi pójdzie. Najgorsze, że nie mam już ziemi i teraz muszę kupić aby je dopełnić a to już będzie wydatek. Dobra ziemia jednak jest droga
Taki tulipany w wysokim naczyniu zapodałam sobie w ubiegłym roku, tyle ze nie cięte tylko powkładałam cebulki na żelu i nawilżalam; po około 3 tygodniach miałam piękne kwiaty; kurczę nie moge znaleźć zdjecia
Tak polinko jesteś dla mnie wielka inspiracja; przeczytałam cały Twój wątek od deski do deski i jestem pod ogromnym wrażeniem; mam nadzieje ze nie masz mi za złe.
Generalnie zastanawiam sie nad red baronem , bo mam go w innym miejscu i właśnie nie za bardzo rośnie, nie mówiąc już o tym ze brak ekspansywności.
W Biedrze też ostatnio był 500ml olej kokosowy za niecałe 10zł.
Smażę na nim wszystko. Smaruję twarz i suche dłonie po pracy w ogrodzie
Polinka, nie zmuszaj się do jedzenia buraków. Widocznie Twój organizm nie toleruje. Poza tym buraki, tak jak marchew, ziemniaki, bataty, mają dużo cukru i nie powinno się jeść ich zbyt często. Podobnie jabłka, banany i cytrusy (jedynie grejpfruty i cytryna są ok)
Powinno się również unikać zbóż, a zwłaszcza pełnoziarnistych. Najlepiej tolerowana jest kasza gryczana.
To wszystko brzmi strasznie, prawda?
Twój warzywnik wygląda imponująco. Jutro jadę po deski. Ja będę mieć niskie skrzynie.
Napisz proszę czym impregnowalas deski.