Ula
najważniejsze ,to robić po swojemu .....to Tobie ma być dobrze w Twoim ogrodzie
Trawki wszystkie od Ciebie posadziłam -kwiatki też -dziękuję Ci bardzo za wszystkie sadzonki
może chcesz 2 taczki dąbrówki dziś na skarpie z rudbekiami tetrisy uskuteczniałam -
jeszcze efektu brak -ale powinno być fajnie ,jak się rozrosną te moje podziały
tu wylądawały roślinki od Ciebie i od Dziewczyn -oprócz liliowców i żółtej dziewanny
a na tej skarpie dzieliłam seslerie ,przetacznika i czyściec -wyleciały krwawniki ,dąbrówka i parę innych roślin
Martuś, nie mam nowych fotek.
Wciąż nie mamy dachu, może w poniedziałek drewno będzie.
W tym tygodniu zamówiłam kuchnię z elementów kuchni Aniela w. LM.
Kupiliśmy fajne oświetlenie i kran do kuchni.
Powoli finalizujemy zakupy. Jeszcze tylko koza, kuchenka i blaty kuchenne nam zostały.
Haa daje radę Hanusia i prace ogrodowe też jakoś idą i mam nadzieję że z warzyw też coś będzie ...U ciebie szał roślinności i kwiecia pięknie jest Owoce będą widzę smaczne
Za szpalerem fransów podsadzonych rozplenicami (na razie nieśmiałymi)
posadziłam 3 Magical Mont Blanc KOLMAMON a za nimi gracki(?)
Na razie Kolamamonki małe, ale dość obficie będą kwitnąć. PIerwszy kwiat przy samiuśkiej ziemi. Niby chciałam zawsze hortensje kuliste, ale te mnie jakoś do siebie przekonały:
Warta korony, zadbaj o nią, gdybym ją dostała w rączki też chętnie znlazłaby u mnie miejscóweczkę
Super ta rabata z berberysami, tak ciętymi i prowadzonymi jak żywopłot i to pod drzewami
Zacytowałam te zdjęcia, bo uwielbiam taki klimat w ogrodzie, będę tu często zaglądać .
A oczko masz przecudowne, świetna kompozycja roślin, chyba często bym wyglądała przez kuchenne okno
Pozdrawiam
Przed domem kwitną hosty... ale nie wiem, czy ich stąd nie przeniosę pod klona na dolny taras... Najchętniej to bym widziała tutaj chyba są hakone...
Proszę nie zwracać uwagi na zarośnięty żwirek. Mam nadzieję, że przed wrześniem będę mogła już patrzeć tu na kostkę:
A moje Oregano kwitnie na różowo
Ta czerwona róża piękna co to za odmiana ,czy pachnie i czy powtarza kwitnienie?
Ja jeszcze tydzień i urlop.
Będę pielić pielić i pielić
Żeby pusto nie było, to pare fotek wrzucam "prawie" aktualnych.
Róże w tym roku jakieś kiepskie... bardzo szybko plamistość je łapała o mszycach nie wspomniając. No nie miały łatwo...
Juki bardzo szybko przekwitły, teraz wystają smętne badyle, idą do cięcia w poniedziałek