Cześć,
chciałbym prosić o pomoc w uratowaniu trawnika. Trawnik położony z rolki w maju 2020, ma więc rok. Na początku wyglądał jak dywan, wydawało mi się że przyjął się dobrze, po kilku miesiącach zaczynał jednak bardzo żółknąć i stawał się dużo rzadszy, pomimo tego że mamy system do nawadniania automatycznego. Posiada bardzo dużo obumarłej trawy, grabiony były bardzo dokładnie na początku kwietnia, zrobiliśmy aerację i zastosowaliśmy nawóz yaramila kompleks. Grabienie wykonałem ponownie 2 tygodnie temu, gdyż tego filcu cały czas było dużo, i nie wiem czy nawóz miał szansę dobrze dotrzeć w głąb ziemi. Dodatkowo problem jaki występuje u nas na trawniku to stojąca woda, mieszkamy przy lesie wilgotność jest duża i jak przyjdzie ulewny deszcz to czuć że woda 'stoi' 2 dni i nie wsiąka, tutaj upatruję może powodów tego że trawnik tak wygląda. Zastanawiam się czy nie zrobić ponownie aeracji i czy nie zrobić od razu po piaskowania? Może jednak powód takiego wyglądu trawnika jest całkowicie inny i powinienem zacząć od czegoś innego?