Nie mam pojęcia ,ale one nie kwitną już czwarty rok ,stąd taki wniosekwkurzają mnie niepomiernie ,dlatego zmieniam im stanowisko może pójdą po rozum do głowy i zakwitną bo jak nie to zostaną wyciepane
Ana cudne tulipany ,ale koron Ci zazdraszczam
za bukszpaami są póki co, drugi sezon małe Nova Zembla szt 5, liczę w przyszłości na dużo ścianę W innym miejscu za sprawą Bożenki zamiast ściany wodnej będzie ściana z rododendronami w trzech odcieniach różu lub fioleto-różu taka namiastka rodendronowego raju mi się marzy....
Jak pryskasz, jestem spokojna, my robimy to same, bo niektóre odmiany zbyt jasne mają liście, teraz deszcz non stop, więc przerwa
oj tam, już zaraz wykosisz na równo, u mnie i tak nie wygląda , jak twoja, wszędzie łatki, placki doklejaner
to cię synuś w dobry humor wpawił...hym, marchewka
a i te liliokształtne pomimo że ta sama odmiana to w dwóch odcieniach żółtego , przez przypadek trafil się bordowy i też fajnie wygląda z tymi żółtymi koronami
Gosiu póki co nie wykopywalam, bo mam ich sporo i powtykane są pomiędzy rośliny, więc jest to kłopotliwe, ale widzę że w tym roku niektóre odmiany gorzej kwitną... Na szczęście nie mam problemu z nornicami, moze mój kot je płoszy i do nas nie przychodzą. W okolicy są napewno bo dość często lezy na tarasie jakaś upolowana
pryskam Irenko systematycznie co 5 dni według reepty Bożenki i już o niebo lepiej wygląda niż po zimie ale dużo jeszcze im potrzeba...
Trawnik był 3 tygodnie temu równany, bo miejsca po kopaniu nawadniania się pozapadały. Trzeba było nawieźć ziemi, wyrównać i zrobić dosiewkę, a że w nocy byly przymrozki to trawa zaczeła kiełkować dopiero przed świętami... zatem stara jest wysoka i nie można jej skosić ze względu na młodziutką i te placki...brrrr wkurza mnie strasznie
A pomarańczowych koron jest więcęj tylko narazie się zbierają, te dwie pierwsze wyszły;0 uśmiałam się dzisiaj. Przychodzi do mnie Jaś i pyta czy może zerwać marchewki z kwiatka, na początku nie wiedzialam o co mu chodzi, tłumaczyłam, że my marchewek nie mamy , dopiero po kilku minutach zorientowałam się, że chodziło pomarańczowe korony