Tyle tego, że nie można ogarnąć wszystkiego. W tym roku właściwie wszystkie rośliny mają wspaniałe warunki do wzrostu i wzrostu. Chwasty też.
Podlewa i jest ciepło.
A kto to na tej ostatniej focie.
Dziękuję teraz to w ogrodzie widać tylko hortensje i jeżówki. Właśnie miałam dziś przesadzić z warzywnika młode, ale już kwitnące jeżówki niestety jest bardzo mokro na takie prace. Z deszczu to ja jestem zadowolona nawet jak mi pokrzyżuje plany.
Super zbiory!
W okolicach łubinów i wielosiłu może trawy ozdobne? Wielosił podobnie jak łubin zdobi wcześnie. Trawy dodałyby lekkości i stanowiły wypełnienie. Może wokół śliwy wiśniowej też? Co o tym sądzisz?
Pytania znalazłam w "pojedynczych" i zajrzałam tu. Ale masz potencjał Warzywnik wzorcowy.
Fajna beczka i ściana z poprzecznych desek
Pozdrawiam
Hortensje dobrze napojone i dokarmione pięknie potrafią się odwdzięczyć. Ja im jeszcze po deszczach otrzepuję kijem od szczotki wodę z kwiatów, żeby mi nie zbrązowiały za szybko.
Marunę przesadzaj tylko młodą z siewu, marne szanse, że coś będzie ze starego przesadzonego krzaczka. Tak do końca to nie jestem pewna, czy one są wieloletnie, czy dwuletnie.
Te dmuchawce też z mojego ogródka, to nie są mniszki.
Dziękuję W altanie co jakiś czas zmieniam styl aranżacji. Bambusowe dodatki zrobiłam sama , ja nie mogę bezczynnie siedzieć więc wymyślam sobie lekkie prace. Czasem coś tam mi wyjdzie z pod moich rąk.
Hortensje bardzo lubię, chyba żadna roślina w ogrodzie nie kwitnie tak długo i spektakularnie jak one. Masz rację często ostatnio siedzę przy stoliku w ogrodzie, wtedy mam szerszą perspektywę do ogarnięcia wzrokiem.
Białych lilii specjalnie wiosną dokupiłam, żeby posadzić w donice przy altanie.
Wszystkie wianuszki są już zasuszone, większość z nich ozdobiona kwiatami ze storczyków i ostróżki jednorocznej. One świetnie zachowują swój kolor.