W ogrodzie bez strat, jedynie groch położyło, a dziś go wyautowałam, Oczywiście strączki wyłuskane.
PO grochu będą buraczki rozsada w szklarni się szykuje. Wykopałam dziś część cebuli, ta co była obok grochu, już całkiem bez szczypioru, to niech sie dosusza bez ziemi.
Clair Matin, też solidnie i konsekwentnie kwitnie, fajna, chociaż niepozorna
Powojnik Julka, jedyny wielkokwiatowy, który ma przyzwoite warunki, pozostałe będę musiała przenieść, bo idea "nogi w cieniu, głowa w słońcu" przyjęła formę "nogi w cieniu, wszystko w buszu", krótko mówiąc - jeden kwiat to stanowczo za mało. Julka ma lepiej i groszki za towarzystwo - Senator i Matucana
Czy ktoś podpowie, jak pionowe zdjęcia usadzać obok siebie? Jeszcze mi się ta sztuka nie udała...
Ostatnie kwiaty ALchymista, który pokazał się jako bardzo dzielna róża, taki maluch, a kwiatów miał kilkanaście
Potwór Laguna
Gdzieś tam pod Laguną walczy Aprikola, to też jest dzielna róża, która cały sezon produkuje kwiaty
W tym roku próbują ją tez pożreć malwy, których wysiały się dziesiątki
O ile dobrze pamiętam to chyba 100 odmian host mam.
Niektóre jeszcze małe.
Zwierzęta niebieskich kulek nie zjadają. To działa tylko na ślimaki.
Ja wysypuję je w hostach. I w niektórych rabatach. Raz wcześniej wyspałam. Teraz musze ponowić. Bo już dziurkują znowu.
Szkoda, że twoje też ślimaki dopadły. Co za paskudy!!!
Jagoda Twoje berberysy wyglądają jak świeżo posadzone. Nie rozchodza się na boki i ta soczysta zielen. Ale to chyba zasługa tego niskiego cięcia wiosna. Ja tnę 20 cm ale od góry