właśnie jak Ty tak piszesz to chyba czeka mnie demolka..
a powiedz mi Twoja mniejsza ile ma na wysokośc?
jak będziesz chciała to namiar do szkółki która graby frans te węższe kopane ma niedrogo
chyba wiem o jakie zestawienie Ci chodzi.ja narazie jakoś tak monochroatycznie lubię,za dużo dobrego naraz nie mogę dawać bo to już wyższa szkoła jazdy dla mnie
Taki pas kulek przed ŚŚ mi się nie widzi. Dzwoniłam, ale muszę jeszcze raz dzisiaj bo musieli się zorientować Pisałam już u siebie ale napiszę tutaj moje ŚŚ 7 lat i ta mniejsza 5
Będą Cię trochę drażniły
Dzisiaj się dodzwoniłam w kwestii ŚŚ - te większe są 7letnie a ta mniejsza 5letnia. Z bylinami jeszcze możesz pomyśleć a ŚŚ sadź żeby już rosly
Obcinam przyrosty, które się pokazały obok kwiatków. Na starszej lawendzie są nie tylko kwiaty ale i właśnie czasem całkiem spore przyrosty. Co do obciannia - to jeśli obetnę same kwiaty nie będzie klasycznej kulki. Kształt nadaje podkaszarką. I co tam dużego spadnie też wkładam do ziemi.
Pamiętaj tylko aby nie ciąć zdrewniałych łodyg. Z zielonych odbija błyskawicznie, ze zdrewniałych cały sezon to może być mało.
Zaś ukorzeniacza nie używam - ale mi nigdy tak bardzo nie zależało na powodzeniu akcji. Myślę, ze nie zaszkodzi
Iwona przede wszystkim to strasznie sie cieszę że znowu jesteś ze mną
tym chelsea mnie zmartwiłaś :/
wiesz co w sumie to tak się nafiksowałam na te kwadraty że nie pomyslalam o innej opcji..i wysypanie tego wszystkiego żwirem to spory koszt jednak..
Aniu, ta rabata przy tarasie zmieniana była wiosną i wiele osób mi to odradzało, na szczęście ze zmiany jestem baaardzo zadowolona, a eksmitowałam z tego miejsca głównie stipę.
Róże które kwitną to Voyage - przepiękna i ostatnie kwiaty ma Eden Rose.
Ania, a czemu w nogi świdośliw nie chcesz wykorzystać swoich tuj danica?
1. masz już je, a na pinie wcale nie są buksy, tylko cięte w kulkę jakieś liściaste Zatem można wszystko
2.ładne kulki z nich będą i w żwirze nic imnie będzie, fajnie się będą eksponować
3. Żwir pozwala na puste miejsca - przestrzeń żwirowa ładnie wygląda
4. Te kostki z bylin mogą nie wyjść. Widziałam film, jak tworzyli CHFS - wkładali gęsto byliny z doniczek w takie kwadratowe, jak blachy do ciasta duże pojemniki. Stąd kwadraty. Byliny lubią naturalny układ i z czasem się rozejdą z kwadratów. Z trawami jest łatwiej
5. Ale można dać pomiędzy kulki kilka bylin, by łebki wystawały
Żwir wszystko uporządkuje
Mi ten pin bardzo się podoba.
Tylko nie mam już miejsca...