Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 08:50, 29 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Taki pas kulek przed ŚŚ mi się nie widzi. Dzwoniłam, ale muszę jeszcze raz dzisiaj bo musieli się zorientować Pisałam już u siebie ale napiszę tutaj moje ŚŚ 7 lat i ta mniejsza 5

właśnie jak Ty tak piszesz to chyba czeka mnie demolka..
a powiedz mi Twoja mniejsza ile ma na wysokośc?
jak będziesz chciała to namiar do szkółki która graby frans te węższe kopane ma niedrogo
Ogród z pergolą 08:48, 29 lip 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Ło matulu! Co Wy tu dziś wyprawiacie? Lecę luknąć

lukaj Aga bo moze Ci się przyda rabate białą tworzymy
Ogród z pergolą 08:47, 29 lip 2016

Do góry
Sonka napisał(a)
Zrobię zdjęcie i zawilców białych Honoribe Jobert też, tyle, że dopiero są w pąkach.

Zerknij na zawilce wielkokwiatowe, one zakwitają wiosną, u Motylka https://www.ogrodowisko.pl/watek/1718-marzenia-i-plany-vs-rzeczywistosc?page=403

śliczne te zawilce ale one chyba wymarzają niektórym na forum..?
muszę zgłębic temat zawilcowy
a długo te Twoje kwitną?
Ogród z pergolą 08:44, 29 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Przywrotnika to ja też bym chciała u siebie mieć. Bardzo mi się podoba połączony z różowymi różami

chyba wiem o jakie zestawienie Ci chodzi.ja narazie jakoś tak monochroatycznie lubię,za dużo dobrego naraz nie mogę dawać bo to już wyższa szkoła jazdy dla mnie
Ogród z pergolą 08:41, 29 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Reniu napisałam w tamtym poście że swidosliwa w samym żwirze bez kulek.
ale fakt jest jeden co zrobić z tymi tujkami, zostawić w takiej linii? czy jednak nie zbuduje sie reszty rabaty z nimi i trzeba przesadzić?
p.s. dodzwoniłaś się do K.?

Taki pas kulek przed ŚŚ mi się nie widzi. Dzwoniłam, ale muszę jeszcze raz dzisiaj bo musieli się zorientować Pisałam już u siebie ale napiszę tutaj moje ŚŚ 7 lat i ta mniejsza 5
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:32, 28 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

fajnie, ja kupuje 3 takie 170cm i ciekawa jestem kiedy osiagną te 3-4m zeby to juz jakiś wyglad miało..
plan mam zawsze gorzej z wypełnieniem kwadracików roslinkami ładnymi cały sezon bo to front
a rozchodnikami jestem zachwycona ale czy zakochana to się okaże własnie na wiosnę czy mnie nie z drażnią zbyt długą pustką

Będą Cię trochę drażniły
Dzisiaj się dodzwoniłam w kwestii ŚŚ - te większe są 7letnie a ta mniejsza 5letnia. Z bylinami jeszcze możesz pomyśleć a ŚŚ sadź żeby już rosly
Blyxa i elipsa 23:06, 28 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wow..
a powiedz mi teraz po pierwszym kwitnieniu ścinasz lawende i sadzonkujesz? bo ja mam takie jeszcze male krzaczki dopiero co z 3 m-ce temu kupione i myslałam ze same kwiatostany się obcina...ale ciachnąć więcej, ukorzeniacz i do ziemi?

Obcinam przyrosty, które się pokazały obok kwiatków. Na starszej lawendzie są nie tylko kwiaty ale i właśnie czasem całkiem spore przyrosty. Co do obciannia - to jeśli obetnę same kwiaty nie będzie klasycznej kulki. Kształt nadaje podkaszarką. I co tam dużego spadnie też wkładam do ziemi.
Pamiętaj tylko aby nie ciąć zdrewniałych łodyg. Z zielonych odbija błyskawicznie, ze zdrewniałych cały sezon to może być mało.
Zaś ukorzeniacza nie używam - ale mi nigdy tak bardzo nie zależało na powodzeniu akcji. Myślę, ze nie zaszkodzi
Ogród z pergolą 22:13, 28 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A jak tam się poruszacie? Bo ja nie umiem

ja też zaczynam
http://www.houzz.com/professionals/garden-and-landscape-supplies
wybrałam garden i teraz chyba poprostu lecisz po kolei fotki
Ogród z pergolą 22:10, 28 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ania, a czemu w nogi świdośliw nie chcesz wykorzystać swoich tuj danica?
1. masz już je, a na pinie wcale nie są buksy, tylko cięte w kulkę jakieś liściaste Zatem można wszystko
2.ładne kulki z nich będą i w żwirze nic imnie będzie, fajnie się będą eksponować
3. Żwir pozwala na puste miejsca - przestrzeń żwirowa ładnie wygląda
4. Te kostki z bylin mogą nie wyjść. Widziałam film, jak tworzyli CHFS - wkładali gęsto byliny z doniczek w takie kwadratowe, jak blachy do ciasta duże pojemniki. Stąd kwadraty. Byliny lubią naturalny układ i z czasem się rozejdą z kwadratów. Z trawami jest łatwiej
5. Ale można dać pomiędzy kulki kilka bylin, by łebki wystawały
Żwir wszystko uporządkuje

Mi ten pin bardzo się podoba.
Tylko nie mam już miejsca...

Iwona przede wszystkim to strasznie sie cieszę że znowu jesteś ze mną
tym chelsea mnie zmartwiłaś :/
wiesz co w sumie to tak się nafiksowałam na te kwadraty że nie pomyslalam o innej opcji..i wysypanie tego wszystkiego żwirem to spory koszt jednak..
Tu ma być ogród :) 21:55, 28 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
pięknie,już tak rozrosnięte wszystko
widze że u ciebie też jeszcze jakieś róże kwitną? u mnie baronessa nie zrobila sobie przerwy

Aniu, ta rabata przy tarasie zmieniana była wiosną i wiele osób mi to odradzało, na szczęście ze zmiany jestem baaardzo zadowolona, a eksmitowałam z tego miejsca głównie stipę.

Róże które kwitną to Voyage - przepiękna i ostatnie kwiaty ma Eden Rose.
Ogród z pergolą 21:52, 28 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
z tymi hortensjami to boję się że przy wielopniowych świdosliwach będzie bardzo krzaczaście w sumie...
chcę mieć wielopniowe świdosliwy w żwirze a wokół nich byliny i trawy kwadratowymi plamami
jarzmianka jest za świdośliwą,docelowo ś będzie wysoko podcinana
coś w ten deseń tylko sam żwir
https://pl.pinterest.com/pin/421579215097990212/

Ania, a czemu w nogi świdośliw nie chcesz wykorzystać swoich tuj danica?
1. masz już je, a na pinie wcale nie są buksy, tylko cięte w kulkę jakieś liściaste Zatem można wszystko
2.ładne kulki z nich będą i w żwirze nic imnie będzie, fajnie się będą eksponować
3. Żwir pozwala na puste miejsca - przestrzeń żwirowa ładnie wygląda
4. Te kostki z bylin mogą nie wyjść. Widziałam film, jak tworzyli CHFS - wkładali gęsto byliny z doniczek w takie kwadratowe, jak blachy do ciasta duże pojemniki. Stąd kwadraty. Byliny lubią naturalny układ i z czasem się rozejdą z kwadratów. Z trawami jest łatwiej
5. Ale można dać pomiędzy kulki kilka bylin, by łebki wystawały
Żwir wszystko uporządkuje

Mi ten pin bardzo się podoba.
Tylko nie mam już miejsca...
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:45, 28 lip 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

I jakby mnie oblazło od nawi, bo coś zgarniam w chałupie

ke??
Tu ma być ogród :) 21:41, 28 lip 2016

Do góry
pięknie,już tak rozrosnięte wszystko
widze że u ciebie też jeszcze jakieś róże kwitną? u mnie baronessa nie zrobila sobie przerwy
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:35, 28 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dobra dobra ja już znam to Twoje sprzatanie u Ivo gacie wszystkim spadną jak skończy ogród
rysuj Asia lubimy to !
cos czuje ze podobnie jak Ivona Asia ma silna morywacje i jesli jej tesc nie zatrzyma bo bedzie sie dzialo
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:32, 28 lip 2016

Do góry
dobra dobra ja już znam to Twoje sprzatanie u Ivo gacie wszystkim spadną jak skończy ogród
rysuj Asia lubimy to !
Tu ma być ogród :) 21:26, 28 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

idealne !!!
kopara mi opadła............nie spodziewałam się AŻ takiego efektu
jaką twardosć gąbki wybrałas? na siedzeniach 10cm jest?

Ania, dzięki za AŻ takie komplementy

Na siedziskach pianki o grubości 10 cm i twardości T35, na oparciach T25.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies