Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 22:23, 05 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Edyto gdy dzieliłas szałwie wykopywałaś cała i ciełaś czy odcinałąś część w ziemi, nie ruszając pierwotnej sadzoni?

głównie ta druga wersja, ale miałam też kilka, które rosły w przechowalniku więc trzeba było wykopać, podzielić i posadzić w docelowym miejscu.

Moja codzienność - ogród Oli 22:21, 05 cze 2016

Do góry
Ogród idealny, wszystko w nim idealne - zdjęcia pochłania się z rozdziawioną buzią !
Tu ma być ogród :) 22:11, 05 cze 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Edytko, czy pod kamieniami w różach masz "coś" położone czy też kamyki są na gołej ziemi?

Ja pod kamieniami mam tylko grubą warstwę gazet.
Chwasty trochę wychodzą, ale są takie rachityczne, wyrywam na bieżąco, na razie jest ich na tyle mało, że nie narzekam w ogóle.
Tu ma być ogród :) 22:09, 05 cze 2016

Do góry
mp_krk napisał(a)
Podglądam i podglądam, pora zostawić ślad

Piękny ogród tworzysz Będę więc odwiedzał w dalszym ciągu

Bardzo mi miło i zapraszam oficjalnie
Tu ma być ogród :) 22:08, 05 cze 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Edytko czwartek aktualny szczegóły ustalimy telefonicznie. Bardzo się cieszę

Obawiam się że coraz więcej roślin mi się podoba. I jak mam się trzymać dekalogu Danusi. Te róże bardzo ładne szczególnie ta bordową po prawej.

Fajnie, też się cieszę

Munstead Wood - ogrodowiskowa ulubienica.
Tu ma być ogród :) 22:05, 05 cze 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Kusicie tymi ostrozkami

Biała jest the best, chyba u Ciebie czytałam, że boisz się o pokładanie, z 5 różnych jakie mam tylko jedna taka rozwalone reszta jest ok, cały ubiegły sezon stały na baczność.
Tu ma być ogród :) 22:03, 05 cze 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
Glediczja świetnie na zdjęciach wyszła,kurcze Ty to masz jakieś takie wszystko fajne...

a może to zdjęcia mi dobrze wychodzą ?
Tu ma być ogród :) 22:00, 05 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
chcialam kiedys glediczje ale doszlam do wniosku ze nie mam miejsca na takie ogromne drzewo ale bardzo mi sie podoba

ma taki żarówisty kolor, że widać ją z każdego miejsca ogrodu, jakby miała za wielka urosnąć to ją ciachać będę.
Tu ma być ogród :) 20:32, 05 cze 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Ślicznie Ci wszytko rośnie

I to wszystko w rok, u Ciebie też tak będzie
Tu ma być ogród :) 20:31, 05 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Czy mogę dodać coś więcej
Od lewej Ascot i Munstead Wood.

Mnie takie połączenie się podoba i takie też posiadam, ale jeszcze troszkę bladawców obok rośnie.

Uff jak patrzę na werbenę to cieszę się, że 90% takich samych placków już za mną
Strasznie podoba mi się ogrodzenie z szpalerem Umbr, a mogłem też sobie takie zrobić w kilkakrotnie mniejszej skali

Dzięki Łukasz - pięknie im razem ze sobą. Muszę poszperać w Twoim wątku w poszukiwaniu kolejnych zdjęć z tymi różami.

Na szczęście werbena wysiała się tam gdzie rosła w ubiegłym roku, zostawię największe sadzonki, a reszta do wypielenia.

Umbry mnie bardzo cieszą i już sobie nie wyobrażam innych drzew w tym miejscu.
Tu ma być ogród :) 20:28, 05 cze 2016

Do góry
Jana napisał(a)
Ślicznie u ciebie

ja też czasem po cichutku u Ciebie podglądam.
Ogrodowy song 19:27, 05 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ewa, jaka stipa, a krwawnik będę obserwować, jak w sezonie będzie się zmieniać.

Sama jestem pozytywnie zaskoczona jeżeli chodzi o krwawnik to mam jeszcze kichawca ...obecnie w pąkach.
Szukam na rabatach jeszcze dwóch innych roślin min. perowskiej

Perowskia namierzona...czy liście jej mają charakterystyczny mocny zapach ?
Tu ma być ogród :) 17:48, 05 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Ascot bierz w ciemno, to moj nr 2 po Munstead Wood!

Sama róża też mi się bardzo podoba, pytanie tylko czy kolory się nie pogryzą, bo byłaby przy MW, muszę dobrze dobrać odmianę, bo więcej róż nie przewiduję, przynajmniej teraz jest takie założenie
Tu ma być ogród :) 17:47, 05 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Ciagle kolejki, dzisiaj był korek przed Zoo jak stad do Warszawy. Na szczęści jechałam w obrotnym kierunku. We Wrocławiu teraz tez trzeba Hydropolis zaliczyc

przydałoby się trafić na dzień, gdy te kolejki możliwie najmniejsze, ale pewnie w każdy weekend jest podobnie.
Tu ma być ogród :) 17:47, 05 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Ciagle kolejki, dzisiaj był korek przed Zoo jak stad do Warszawy. Na szczęści jechałam w obrotnym kierunku. We Wrocławiu teraz tez trzeba Hydropolis zaliczyc

przydałoby się trafić na dzień, gdy te kolejki możliwie najmniejsze, ale pewnie w każdy weekend jest podobnie.
Tu ma być ogród :) 17:45, 05 cze 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
Edytko ogród pięknieje w oczach

Mnie też efekty cieszą, ale jeszcze dużo zmian przede mną.
Tu ma być ogród :) 17:44, 05 cze 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
Oj pamiętam początki wiśniowej, dobrze, ze postawiłaś na swoim.

Wyszło ok, to teraz można się cieszyć, ale wtedy była czarna dziura w głowie i trochę wątpliwości zasianych.
Tu ma być ogród :) 17:42, 05 cze 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Super wyszło i rosnie w oczach

Dziękuję
Różnica w wielkości roślin na przestrzeni roku jest rzeczywiście imponująca.
Tu ma być ogród :) 16:51, 05 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tylko czy ja do jesieni wytrzymam ? Jeszcze mi Ascot chodzi po głowie, czekam, żeby u Was zobaczyć i dopytać jakby się komponował lekko za MW?

W większych grupach trudno nam się zorganizować, ale takie małe spotkanka nie są już rzadkością.

Ascot bierz w ciemno, to moj nr 2 po Munstead Wood!
Tu ma być ogród :) 15:52, 05 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ale masz wielkie te rozplenice.moje czesciowo jeszcze w srodku lyse.
Widoczki ogolne piekne.wlasnie ostatnio muslalam o Twojej rabacie wisniowej-dobrze ze nie czekalas na rady...

Wszystkie zeszłoroczne rozplenice mi idealnie odbiły, nie mam żadnych łysych środków, o te w brzozach miałam obawy, że tam mają mało wilgoci i nie wystartują, o pozostałe się bałam bo jeszcze w październiku je przesadzałam, ale jakimś fuksem żadnej to nie zaszkodziło.

Ogólnie mogę powiedzieć, że trawy mi bardzo dobrze przezimowały, jeszcze kilka dni temu ML, uznawany za zmarłego wypuścił ździbło i ostateczny bilans to 4 zdechłee miskanty Apache, choć może to też nieaktualne bo tak zarosły, że nic tam nie widać

Ja już od dawna czuję, że w sprawie tej rabaty dobrze było zaufać samej sobie i zrobić po swojemu, już jestem z niej bardzo zadowolona, a jeszcze przecież róże i jeżówki nie zakwitły, stipa malusia, będzie tylko lepiej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies