Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Typografia ogrodu 13:03, 02 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
fajny ten ogród i pomysł z upięciem powojników.

Widzę, że orliki zyskały sporą aprobatę w tym roku, też dąłaczam do zafiksowanych na ich punkcie

Ja juz od dawna poluje ale w sprzedazy sadzonki nie sa tanie.za to u mnie w pobliskiej wsi pelno ich w ogrodkach. Moze kiedys jakis upoluje
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:03, 02 cze 2016

Do góry
miałam różową i kremową naparstnicę, nie kwitną całe lato niestety, ale takich maleńkich siewek to mam do wiwatu, plewić czy będziesz chętna?, tylko oba kolory były obok siebie, więc może się trafić wszystko.
Typografia ogrodu 13:00, 02 cze 2016

Do góry
fajny ten ogród i pomysł z upięciem powojników.

Widzę, że orliki zyskały sporą aprobatę w tym roku, też dąłaczam do zafiksowanych na ich punkcie
Tu ma być ogród :) 12:40, 02 cze 2016

Do góry
zieloniutka napisał(a)

Chodziło mi o te Twoje zeszłoroczne. Mam zanotowany sklep gdzie je wstedy kupowałaś.
Porównując cenę do jakości sadzonki, któryś sklep wypada lepiej?
Jeżeli tegoroczny lepiej to podeślij proszę na niego namiary.

zaraz Ci wysle prive
Tu ma być ogród :) 12:34, 02 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja sobie już przekleiłam ten post do folderu z różnymi poradami - oby nam się nie musiała taka wiedza przydawać, ale jeśli już, to będzie jak znalazł.

A myślisz o tych Artemis co ja sobie kupowałam w ubiegłym roku (tamte gdzie indziej) czy o tej co u Eweliny wstawiłam dziś fotkę (tak to ta sama szkółka)?

Chodziło mi o te Twoje zeszłoroczne. Mam zanotowany sklep gdzie je wstedy kupowałaś.
Porównując cenę do jakości sadzonki, któryś sklep wypada lepiej?
Jeżeli tegoroczny lepiej to podeślij proszę na niego namiary.

Mały ogród miejski 12:21, 02 cze 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Bożenko bardzo chętnie skorzystam z wszelkich rad w wskazówek. Twój ogród bardzo mi się podoba wiec gusta mamy podobne. Ten rok upłynie na przygotowywaniu ziemi i robieniu planu nasadzen i sadzonek.

No i to jest właściwa kolejność prac i gwarancja przyszłego sukcesu.
Tu ma być ogród :) 12:18, 02 cze 2016

Do góry
zieloniutka napisał(a)

Może komuś usystematyzuje to wiedzę z zakresu zakupów przez internet.
Prawo, prawem a praktyka to już druga strona medalu.

Czy te róże kupowałaś w tym samym miejscu co artemis?

Ja sobie już przekleiłam ten post do folderu z różnymi poradami - oby nam się nie musiała taka wiedza przydawać, ale jeśli już, to będzie jak znalazł.

A myślisz o tych Artemis co ja sobie kupowałam w ubiegłym roku (tamte gdzie indziej) czy o tej co u Eweliny wstawiłam dziś fotkę (tak to ta sama szkółka)?
Tu ma być ogród :) 11:58, 02 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Zuza, szacun za powyższy post, widać, że byłaś świetnie przygotowana do walki z nieuczciwym sprzedawcą, ja kiedyś też z sukcesem wygrałam taką sprawę dotyczącą mozaiki do łazienki, ale tam chodziło o 4000 PLN więc warto było walczyć.
Masz rację, sprzedawcy liczą na to, że nie będzie nam się chciało zawracać głowy całą procedurą reklamacyjną.

Może komuś usystematyzuje to wiedzę z zakresu zakupów przez internet.
Prawo, prawem a praktyka to już druga strona medalu.

Czy te róże kupowałaś w tym samym miejscu co artemis?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:57, 02 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)

ona własnei jest dziwna bo to jaby w kupie ich jest parenaście a nie jedna

też mam dwa rodzaje ta z większymi listkami to jeszcze spoko do wyrwania, ale druga z takimi drobniutkimi to już jest wyzwanie.
Tu ma być ogród :) 11:52, 02 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

tu akurat jest jeden kwiatek
ale on kwitnie w roznych kolorach od bladego, prawie bialego do ciemnego rozu

na jednym krzaczku różne kolory kwiatów?
Masz gdzieś u siebie fotki z ubiegłego roku?
Moje początki- i brak doświadczenia :) 11:51, 02 cze 2016

Do góry
Matylda napisał(a)

Jasne, już Ci napiszę, wprawdzie ten sprzedawca ma tylko te różowe.

a jaka to odmiana i ile płaciłaś, napisz na prive.
Moje początki- i brak doświadczenia :) 11:50, 02 cze 2016

Do góry
Dorotka, ja kiedyś też rozważałam ML bądź gracki za hortki, ale zrezygnowałam bo one prawie zostaną zasłonięte przez hortensje. Jeśli już to pomiędzy o ile hortki masz w sporej odległości jedna od drugiej, ja mam posadzone co 130 cm.
O ile zestawienie jest bardzo udane, to wydaje mi się, że jednak szkoda, że ML w większości jest ukryty za hortkami.

Zobacz tu zdjęcia z różnych ,miesięcy

Połowa czerwca

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2759-trawiasto-hortensjowe-ranczo-ze-stawem?page=133

Tu masz połowę lipca

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2759-trawiasto-hortensjowe-ranczo-ze-stawem?page=137

A tu połowa sierpnia

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2759-trawiasto-hortensjowe-ranczo-ze-stawem?page=150

I połowa września

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2759-trawiasto-hortensjowe-ranczo-ze-stawem?page=168
Moje początki- i brak doświadczenia :) 11:50, 02 cze 2016

Do góry
ups - dubelek sie zrobil
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:42, 02 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jak masz dwie koniczynki to weź grabki, podnieś tą konczynową rozetę i wyrwij, nie zawracaj sobie głowy chemią, ja żeby wyrwać to przez tydzień od rana do nocy musiałabym siedziec i może nawet bym się zawzięła, jakby inne chwasty do usunięcia nie były ważniejsze.

ona własnei jest dziwna bo to jaby w kupie ich jest parenaście a nie jedna
Ogród Mirelli 11:39, 02 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
No naprawdę piękne masz te trzmieliny, mam tą samą odmianę przy wykuszu, u mnie od południowej strony, będą miały mega patelnię, ciekawe jak sobie poradzą, ale to wytrzymałe rośliny.
Zamówiłam sobie trzcinnika Overdam, bod wpływem Twoich

Czarnuszek śliczny, aż dziw bierze, że ktoś porzucił takiego pięknego psa.

Masz rację trzmieliny są bardzo wytrzymałe, dadzą radę na pełnym słońcu

Z Trzcinników Overdamm będziesz zadowolona

Dakusia przeszłości nie znamy. Jak go przygarnęliśmy to miał pół roku, był chudy i zmarznięty. Uroczy z niego piesek i tak bardzo mi oddany

Nie mam czasu jechać przed wyjazdem po jeżówki. Pojadę po powrocie i dam Ci znać
Tu ma być ogród :) 11:39, 02 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

jeśli to ten to piękny

http://www.mojsklepogrodniczy.pl/index.php?/Krwawnik/Krwawnik-pospolity-Colorado-7-cm-3-rosliny#.V0_8G_mLTIU

tu akurat jest jeden kwiatek
ale on kwitnie w roznych kolorach od bladego, prawie bialego do ciemnego rozu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:34, 02 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)

to spore, chyba tyle mi nie trzeba na dwie kończynki

mózg?! no masz ci babo placek

Jak masz dwie koniczynki to weź grabki, podnieś tą konczynową rozetę i wyrwij, nie zawracaj sobie głowy chemią, ja żeby wyrwać to przez tydzień od rana do nocy musiałabym siedziec i może nawet bym się zawzięła, jakby inne chwasty do usunięcia nie były ważniejsze.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:31, 02 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)

gdzie kupowąłś? drogie to?

kupiłam w pobliskiem sklepie z ŚOR, wzięłam litrowe opakowanie, bo u mnie problem jest duży, mam tej koniczyny od groma, kosztowało 89 zł.
Tu ma być ogród :) 11:28, 02 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

ja mam colorado

u mnie na sloncu jest po 12..do 17-18

jeśli to ten to piękny

http://www.mojsklepogrodniczy.pl/index.php?/Krwawnik/Krwawnik-pospolity-Colorado-7-cm-3-rosliny#.V0_8G_mLTIU

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:23, 02 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Takie 3 ostatnie sztuki dorwałam

I na tej samej rabacie mam jeszcze przetacznik Royal Candles

Bardzo ładne sadzonki, ciekawe czy to ta niska odmiana.

Też mam niebieski przetacznik, ale chorował mi w zeszłym roku i choruje już teraz, on nie lubi wilgoci, podobnie zresztą jak perovskia, więc dobrze połączyłaś.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies